Aripi frânte la Timișoara! ASU Politehnica a pierdut cu Chindia, după un meci cu penalty și eliminare

Marius ANGHEL 24 Feb. 2018, 16:07 Campionat
Aripi frânte la Timișoara!** ASU Politehnica a pierdut cu Chindia, după un meci cu penalty și eliminare

Chindia Târgoviște s-a impus, sâmbătă, la Timișoara, cu 2-1 pe terenul echipei ASU Politehnica, după un meci în care bănățenii au condus din minutul 20 și l-au terminat în inferioritate de alb-violeți. Succesul dâmbovițenilor în prima etapă din 2018, a 22-a a sezonului, îi îndepărtează pe băieții lui Bogdan Andone de primele trei locuri și de visul promovării, pomenit în mesajul afișat de galerie la început de meci: „Blazonul violet apărați-l cu onoare. Obligatoriu înainte către promovare”. De remarcat e faptul că timișorenii au pierdut chiar la primul joc la care au primit penalty sezonul acesta.

Partida desfășurată pe stadionul Știința a început cu ambele formații cu inițiativa. În minutul 4, o minge centrată de Motreanu a avut o traiectorie ciudată, dar fără probleme pentru Popescu. A urmat un corner bătut de Cherchez, dar reținut de Dur-Bozoancă. În minutul 20, ASU Poli a beneficiat de lovitură de la 11 metri. Sorescu a fost cel căzut în careu, iar Predescu a tras cu bara din dreapta portarului, pentru primul gol de la punctul cu var al timișorenilor din acest sezon.

Chindia a continuat să preseze, cu un balon trimis de Cherchez, reținut de Dur-Bozoancă, dar și un șut în bară a lui Rogoveanu. Până la pauză, Sorescu a mai avut o minge alături de poartă.

Jocul s-a rupt la eliminarea lui Poparadu, de unde Chindia a început să atace în valuri

În repriza a doua, după o primă minge care a nu a prins cadrul porții expediată de Sorescu, jocul a avut momentul decisiv în minutul 55. La centrul terenului, Poparadu l-a prins pe Rogoveanu cu talpa din spate, iar arbitrul Marius Omuț i-a dat cartonașul roșu. De aici, posesia a revenit în mod covârșitor Chindiei. Liviu Mihai a avut un șut pe lângă poartă în minutul 65, iar în minutul 68, Rogoveanu a avut un șut pe poartă, reținut de Cosmin Dur-Bozoancă.

Defensiva polistă a cedat pe final

Deși ASU Poli s-a apărat bine, asalturile la poarta gazdelor au continuat. În minutul 83, după o centrare de pe stânga, Cherchez a luftat, balonul a ajuns la Neguț, care a tras în blocaj, dar balonul a ajuns la nou-intratul Licu, care a înscris la colțul lung. Chindia a continuat presiunea. O fază foarte bună a fost în minutul 87, dar Florea s-a împiedicat și a ezitat, pierzând un tempo, spre disperarea lui Croitoru. Totuși, golul victoriei Chindiei a venit în minutul 89. Neguț i-a centrat lui Cherchez, scăpat din marcaj, care a marcat golul ce o ține pe Chindia pe podium.

După golul egalizator, ASU Poli putea rămâne și fără încă un jucător pe teren, însă arbitrul a închis ochii la cele patru faulturi făcute de Cristian Scutaru, fundaș care mai avea un cartonaș galben și a fost iertat de al doilea.

Cu acest rezultat, ASU Poli a căzut pe locul 7 de pe 5, cu 36 de puncte, și săptămâna viitoare are meci la Metaloglobus București. Chindia Târgoviște e pe 3, cu 45 de puncte și săptămâna viitoare primește vizita Științei Miroslava. Chindia poate profita de un rezultat bun în derby-ul Dunărea Călărași – FC Hermannstadt și să se apropie de primele două clasate.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – CHINDIA TÂRGOVIȘTE   1-2
Cornel Predescu 21′ – pen. / Robert Licu 83′, Cristian Cherchey 89′

Dur-Bozoancă – Motreanu, Scutaru, Bilia (cpt.), Taub – Krausz, A. Ignea, Poparadu – Sorescu, Lusamba (I. Plămadă 76′), C. Predescu (Schieb 70′)
Rezerve neutilizate: Dascălu – Mera, Vas. Nicolae, Giuricici, Lazea
Antrenor: Bogdan Andone

I. Popescu – D. Ciobotariu, Vătavu, Acasandrei (Cr. Neguț 65′), Martac – Jurj (Licu 65′), Rogoveanu, L. Mihai, Crinel Stoica – Cherchez (cpt.), D. Florea (Morariu 90+2′)
Rezerve neutilizate: Meilă – Nisipeanu, Dumitrașcu, Pencea
Antrenor: Nicolae Croitoru

Stadion: Știința (Timișoara – Timiș); Spectatori: 800; Arbitru: Marius Omuț (Satu Mare); Asistenți: Marius Badea (Râmnicu Vâlcea) și Adrian Mărginean (Aiud – Alba).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus  ILIEȘI
(Mediafax Foto)

Marius ANGHEL 24 Feb. 2018, 16:07 Campionat
Pe aceeași temă