Argeșul vrea să țină Chiajna sub ea în clasament și după jocul direct. Nicolae Dică: „Elevii mei au fost motivați la toate jocurile, însă la meciul cu Rapid atât au putut ei”

Marius ANGHEL 20 Sep. 2019, 13:51 Campionat
Argeșul vrea să țină Chiajna sub ea în clasament și după jocul direct.** Nicolae Dică:

Răniți în orgoliu după ce runda trecută au pierdut pe teren propriu în fața Rapidului (scor 0-2), piteștenii au șansa revanșei față de suporteri împotriva unui alt adversar puternic din campionatul Ligii 2, unul care, de asemenea, își propune promovarea. Sâmbătă, de la ora 12:30, în cadrul etapei a 8-a a eșalonului secund, Campionii FC Argeș joace în deplasare la Concordia Chiajna, echipă retrogradată din prima ligă. Cele două formații sunt despărțite în acest moment de un singur punct, alb-violeții fiind pe locul 6, cu 12 puncte, iar alb-verzii pe poziția a 9-a, cu 11 puncte.

Nicolae Dică a uitat înfrângerea cu Rapid și spune că după meciul cu Concordia Chiajna vrea ca echipa sa să rămână în continuare peste ilfoveni în clasament.

„Este o partidă cu un adversar foarte bun, care și-a propus promovarea în Liga 1, cu jucători care au evoluat și în primul eșalon. Este o confruntare foarte grea, însă băieții trebuie să fie tari. Am pierdut un meci cu Rapidul, trebuie să trecem peste acest moment și să privim în viitor. Important e ceea ce vom face de acum încolo, nu ce s-a întâmplat până acum. Rezultatul meciului cu Rapid nu-l mai putem întoarce, dar eu sunt un om pozitiv și cred în ceea ce fac. Chiajna are jucători foarte buni, care au evoluat și în Liga 1. Mă refer la Dumitraș, Albu, Marc, care s-a întors de la FCSB, Batin, Grădinaru, Ion. Ne așteaptă un joc greu, ei sunt și în spatele nostru în clasament. Ne dorim ca după acest meci să rămânem în fața Concordiei Chiajna în clasament. Important este să fim pregătiți 100 la sută pentru acest meci, să dăm totul pe teren și să reușim un rezultat pozitiv. Elevii mei au fost motivați la toate jocurile, însă la meciul cu Rapid atât au putut ei. Am încredere în tot lotul de jucători, indiferent că sunt tineri sau cu experiență. Sunt jucătorii mei, vreau mai mult curaj de la ei și personalitate mai mare. Sunt sigur că vom arăta mai bine în viitor”, a spus Dică, citat de pagina de Facebook a clubului unde e manager și antrenor.

Pentru această întâlnire, Argeșul nu se poate baza pe trei jucători. „Avem probleme de lot, ne lipsesc Prepeliță și Kevin, care sunt accidentați. Mai este și Turda, care e suspendat pentru acest joc. Ne vom descurca cu jucătorii tineri pe care îi avem. Eu am încredere în toți jucătorii din lot și vom încerca să facem lucruri frumoase cu acești copii”, a mai declarat Nicolae Dică.

„A venit un om la FC Argeș, care încearcă să facă și el ceva, să muncească zi de zi cu acești jucători și să facă o treabă bună. Dacă după șapte etape veniți și îi săriți în cap…”

La fel cum face la fiecare conferință de presă, Nicolae Dică a vorbit din nou despre contractul său pe trei ani, despre obicectivul promovării, că jucătorii săi tineri au nevoie de sprijinul suporterilor și că poziția actuală din clasament este una bună. Managerul-antrenor se plânge că nu are susținere din partea fanilor.

„Cum eu am încredere în ei, ar trebui să aibă încredere și ceilalți oameni din club. Știți foarte bine ce jucători am adus, pentru că pe acești jucători am putut să-i aducem. Ă‚sta este bugetul pe care ni l-a oferit primăria. A făcut un efort să ne dea acest buget. Asta e. Vom încerca cu acest buget pe care îl avem să mergem mai departe, să facem rezultate pozitive. Eu am contract pe trei ani, cu obiectivul de a readuce echipa în prima ligă. Și după șapte etape suntem la patru puncte de locul 2 și toată lumea este nemulțumită… Au trecut doar șapte etape oameni buni… A venit un om aici, la FC Argeș, care încearcă să facă și el ceva, să muncească zi de zi cu acești jucători și să facă o treabă. Dacă după șapte etape veniți și îi săriți în cap… Ok, asta este gândirea noastră… Suntem pe locul 6 și nu pe 10 sau 15! Am venit la FC Argeș să muncesc și să fac o treabă cât mai bună. Eu am încredere în toți jucătorii pe care îi am în echipă, chiar dacă la unele jocuri nu ne iese cum trebuie. Ă‚sta este fotbalul! Ați văzut aseară Real Madrid care a pierdut cu PSG fără să dea un șut pe poartă. Vorbim de jucători de sute de milioane de euro… Ce să mai spunem noi… Sau Atalanta, care pierde la Zagreb cu 4-0. Ă‚sta este fotbalul! Nu este matematică să spui 2+2 fac 4 și ai rezolvat problema… Era ușor dacă era așa!”, a spus, revoltat, Dică.

Mai vrea un fundaș

Antrenorul Argeșului nu a închis campania de achiziții și speră să mai aducă un fundaș central.

„Dacă voi găsi un fundaș central cu experiență, liber de contract, cu siguranță, voi încerca să îl iau ca să întărim defensiva. Momentan nu am găsit niciunul. Ce am vrut să iau nu am putut să aduc”, a mai declarat Dică.

Sâmbătă, de la ora 12:30, Campionii FC Argeș joacă în deplasare la Concordia Chiajna, în etapa a 8-a a Ligii 2. Cele două echipe n-au mai jucat niciodată până acum una împotriva alteia.

Marius ANGHEL 20 Sep. 2019, 13:51 Campionat
Pe aceeași temă