Argeșul s-a apropiat la un punct de al doilea loc promovabil și de cel care duce la baraj. Ionuț Badea, după victoria cu Pandurii: „A venit ca o normalitate a tot ce se vrea”

Marius ANGHEL 09 Mar. 2020, 14:29 Campionat
Argeșul s-a apropiat la un punct de al doilea loc promovabil și de cel care duce la baraj.** Ionuț Badea, după victoria cu Pandurii:

CS Mioveni (0-0 cu SCM Gloria Buzău) și Rapid (0-1 cu CSM Reșița) au făcut noi pași greșiți în lupta pentru promovare, iar printre beneficiarele rezultatelor cele două echipe se află și Campionii FC Argeș. Trupa pregătită de Ionuț Badea a avut un meci facil în etapa a 24-a și s-a impus cu 4-0 în deplasarea de la Târgu Jiu, cu Pandurii, ultima clasată din Liga 2. Cu acest rezultat, formația piteșteană a urcat pe locul 4 și s-a aproapia la doar un punct de următoarele două clasate, CS Mioveni și Turris Oltul.

Cu Pandurii, Campionii FC Argeș a marcat de câte două ori pe repriză. Vasile Buhăescu a înscris în minutul 32, iar Andrei Blejdea (39) a punctat și el împotriva fostei sale echipei. Și în partea secundă direcția jocului a fost doar spre poarta lui Oprița. Răzvan Matiș (71) și Andrei Mirică (90) au băgat și ei mingea în plasă și au stabilit rezultatul final al întâlnirii de pe stadionul Municipal.

Pentru argeșeni, aceasta a fost prima victorie obținută în 2020, după ce în precendentele două jocuri desfășurate în campionat au remizat cu „U” Cluj (1-1) și CS Mioveni (1-1).

Ionuț Badea: „Era important pentru noi să începem foarte bine și să nu dăm prea multă șansă”

Ionuț Badea a vorbit despre acest succes ca despre o normalitate la ceea ce se vrea la echipa pe care o antrenează și a spus de ce voia că jucătorii săi să nu le dea multe șanse adversarilor. Totodată, Badea a vorbit și despre situația clubului Pandurii, la care a antrenat în trecut.

„Am întâlnit o formație entuziastă, la cum s-a prezentat în primele două partide. Era important pentru noi să începem foarte bine și să nu dăm prea multă șansă, pentru că, în general, echipele cu mulți tineri au această conotație. Era extrem de important să câștigăm astăzi. Veneam după două partide pe care le-am avut în mână, dar, din păcate, am luat doar două puncte. Această victorie vine ca o normalitate a tot ce se vrea la FC Argeș. Gândim acest joc ca o normalitate și ca o situație de creștere. Mă aștept ca următoarele jocuri să fie poate nu de aceeași manieră, ca și latură dominantă. Măcar ca și nivel de încredere și principii ofensive de joc, trebuie să rămânem aceeași. Am antrenat și eu Pandurii Târgu Jiu în urmă cu ceva timp, dar nu mai știu ce se întâmplă la acest club decât din ce văd la televizor. E păcat de situația în care s-a ajuns pentru că Pandurii a avut tot timpul un cuvânt de spus în Liga I și mă bucur că ascensiunea acestui club a început odată cu venirea mea aici”, a spus Ionuț Badea după întâlnirea cu Pandurii.

Mirică, gol la al doilea meci jucat pentru Argeș

Dacă pentru Vasile Buhăescu, Andrei Blejdea și Răzvan Matiș golul reușit cu Pandurii a fost al 5-lea, 12-lea, respectiv al 4-lea în acest sezon, în schimb, reușita lui Andrei Mirică din această partidă a fost prima a sa pentru echipa cu care a semnat în această iarnă. Mijlocașul bucureștean a evoluat în prima parte a sezonului la Sportul Snagov, în 14 meciuri, fără să înscrie. Pentru Campionii FC Argeș are două apăriții, de fiecare dată intrând pe final.

Ionuț Badea l-a mai folosit pe Mirică și în finalul întâlnirii cu „U” Cluj, iar cu Pandurii a fost trimis pe teren în minutul 75, în locul lui Blejdea, pentru ca în 89 să înscrie.

Marius ANGHEL 09 Mar. 2020, 14:29 Campionat
Pe aceeași temă