Apostu reacționează la acuzele lui Marțian: „E josnic, banii din sponsorizări au ținut UTA în viață!”

Mihai Andries 10 Jan. 2014, 18:11 Campionat
Apostu reacționează la acuzele lui Marțian:** „E josnic, banii din sponsorizări au ținut UTA în viață!

Chiar dacă există posibilitatea ca Adrian Marțian să rămână pseudo-patronul „Bătrânei Doamne”, Bogdan Apostu nu se ferește să-i dea replică la acuza de…deturnare de fonduri. Dejeanul a susținut recent că fotbalistul, care a făcut rost de sute de milioane de lei vechi prin eforturi proprii, a făcut ce a vrut cu banii și că și-a plătit preferențial colegii.

„Din păcate, am primit o reacție negativă, o lipsă de apreciere din partea cuiva. Contează mai puțin pentru mine comentariile răutăcioase, ci doar că tot ce am făcut a fost benevol, pentru UTA. Și așa voi face și de acum încolo, în măsura în care voi putea. Am văzut declarațiile, cum că aș fi deturnat fondurile care au intrat în club și am rămas cu un gust amar. Îl anunț pe acel domn că banii pe care i-am primit și din care am plătit toate datoriile pe care el nu a catadicsit să le achite, nu reprezentau salariile jucătorilor. Noi a trebuit să plătim 600 de milioane de lei vechi în zece zile, fiindcă, altfel, UTA era exclusă din campionat demult. Ne presau în fiecare săptămână baremurile, dar și celelalte cheltuieli necesare: factura de telefon a clubului, ce nu mai putea primi adrese oficiale, faxuri de la Federație și din alte părți, jucătorii erau aruncați în stradă din hotelul în care stăteau, nu mai aveau ce mânca, am reparat chiar și cele două mașini de spălat de la vestiare, am băgat motorină pentru deplasări și multe altele. Am făcut aceste lucruri benevol, pentru și în interesul UITA-ei. Îl mai anunț că absolut toți banii nu i-am luat fără contract de sponsorizare și avem justificare pentru fiecare leu în parte. Tocmai de aceea mă simt jignit și consider că e lipsă de bun simț din partea respectivului domn. Nu poți vorbi în acești termeni despre cineva care a ajutat o societate la care acum pretinzi că ții și vrei să o redresezi și pe care o susții că o conduci și, de fapt, nu o faci, când tu ar trebui să-i mulțumești acelei persoane”, a punctat atacantul.

Acesta mai are contract cu gruparea arădeană până în vară și nu vede de ce ar pleca de la club chiar și în cazul în care Marțian reîncepe finanțarea. „Declarațiile domnului mi se par josnice, indiferent de ceea ce se va întâmpla în continuare cu mine, dacă voi continua sau nu la UTA din prisma acestui domn. Până la uirmă, eu am contract cu UTA, nu am contract cu Marțian. Eu iubesc UTA, nu mă interesează cine conduce clubul, sunt obligat să-mi respect înțelegerea scrisă și să-mi ascult inima. Și mai vreau să punctez ceva. Echipa nu are nicio vină pentru războiaiele dintre acționari. Echipa trebuie să se pregătească și faptul că azi ne-am adunat să facem mișcare se datorează caracterului jucătorilor. Ce vină au acești băieți care au luat un singur salar într-o jumătate de an? Că încearcă să se pregătească, că vor să dea totul pentru echipă? În fotbal e important să vrei, dar mai trebuie să și poți. Dar, ca să poți, pe lângă valoare individuală, mai ai nevoie și de alte lucruri: vitaminizare, hrană, salariu, un loc unde să pui capul pe pernă, combustibil pentru deplasări și altele”, mai consideră Apostu.

În fine, „textilistul” mai spune că e foarte greu, dacă nu imposibil, ca orice om de afaceri interesat de implicarea la UTA, să-și asocieze numele de Adrian Marțian. „Se spunea despre Craiova că e mereu în scandaluri și circ, dar acum se pare că toate s-au mutat la UTA. Cine se bagă în așa ceva? Ceea ce se va întâmpla de acum înainte nu știu, rămâne de văzut. O să ne vedem pe data de 20, așa cum ne-a comunicat administratorul judiciar și vom afla probabil atunci în ce direcție mergem”, a concluzionat fotbalistul, care la miuța din această dimineață și-a îmbrăcat colegii în noile treninguri Givova, sponsorizate, în urma intervenției sale, de către Valer Blidar. „Deocamdată, din echipamentul complet a venit doar necesarul, dar o să ajungă și restul. Sau, poate, dacă domnul Marțian vrea altceva, la câți bani are, poate comanda alte cinci rânduri de echipament”, a încheiat Bogdan Apostu.

Sursa: Sport Arad

Mihai Andries 10 Jan. 2014, 18:11 Campionat
Pe aceeași temă