Apostu, rezervă de lux la Satu Mare: „Așa se întâmplă când conducători diletanți decid soarta fotbaliștilor”

Mihai Andries 28 Nov. 2014, 12:16 Campionat
Apostu, rezervă de lux la Satu Mare:**

Primele contacte dintre Olimpia Satu Mare și Bogdan Apostu au avut loc în primăvară, când încă atacantul era sub contract cu UTA și încerca din răsputeri să salveze de la colaps echipa fanion a Aradului. Practic, datorită neprogramării cu Olimpia, gruparea „alb-roșie” a fost exclusă din Liga a 2-a, ajungându-se astăzi la faliment.

Apostu era liantul dintre cele două conduceri, care, la un moment dat, găsiseră consens pentru reprogramarea „duelului” din penultima etapă a play-outului, însă Federația Română de Fotbal nu a fost de acord. În aceste împrejurări, i-a cunoscut Apostul pe șefii Olimpiei, episod care acum pare să-l regrete. „Ei m-au sunat, ei m-au căutat, eu nu auzisem în viața mea nici de Băbuț, nici de Câmpan sau Szilagy. Probabil, dacă era un patron care să investească banii lui personali, nu se ajungea la situația actuală. Am văzut declarația lui Tibi de zilele trecute în ceea ce mă privește. El încearcă să fie gentleman, să-și ia responsabilitatea asupra lui, ceea ce este de apreciat în contextul în care a fost singurul care a avut curajul să-mi spună adevărul în față, în particular și tocmai de asta nu voi face publică discuția noastră. Tibi nu are nicio vină pentru situatia mea, el e un om de caracter. Se știu acele persoane din conducere care au creat artificial această situație, denaturând grosolan adevărul despre mine și alimentând mereu presa locală cu informații care nu aveau legătură cu realitatea în ceea ce mă privește. Dar, minciuna are picioare scurte și îi asigur pe acei conducători care mi-au făcut rău că va veni momentul când Bogdan Apostu va spune totul și ei va trebui să tacă! Toți cei care mă cunosc știu cine sunt și dacă nu am vorbit până acum s-a datorat exclusiv faptului că am vrut să fie liniște la echipă, să nu mai găsească motive puerile care să mascheze realitatea. Mai aveau puțin și mă făceau vinovat și de faptul că nu a ieșit Ponta președinte, asa cum își doreau ei…”, spune mâhnit fotbalistul.

Revenind la „calvarul” băncii de rezerve, fostul utist a adăugat: „Fără falsă modestie, indiferent de concurență, nu pot fi rezervă la echipa de pe locul 8 din Liga a 2-a. Asta, însă, dacă s-ar judeca exclusiv pe criterii fotbalistice și fără a jigni pe niciunul dintre colegii mei, care sunt fotbaliști foarte buni. Încerc să fiu profesionist în situația dată și vă asigur că Apostu e încă un fotbalist bun, iar viitorul va demonstra dacă am dreptate sau nu. Este, însă, păcat că unii conducători se pot juca cu carierele unor fotbaliști, deși sunt diletanți în acest domeniu. Și fac asta având în spate bani publici. Lăsând asta la o parte, Olimpia rămâne o echipă important și sper ca rezultatele din acest tur să fie întâmplătoare, iar în viitor să onoreze pretențiile pe care le impune istoria sa”.

Mâine, Apostu ar putea fi față în față cu câțiva dintre foștii colegi, în meciul Pîncota – Satu Mare. „Într-adevăr, mai mult de jumătate dintre băieții care evoluează acum la Pîncota sunt prietenii mei, dar asta nu va conta sâmbătă, în cazul în care voi evolua.Voi încerca să-mi fac datoria cât mai bine pentru echipa mea, deși sunt scârbit de ceea ce am trăit la Satu Mare în ultimele luni. Dar,  repet , mai multe voi spune la finalul anului, acum e important să scoatem maxim din ultimele două meciuri”, a încheiat Apostu.

Sursa: Sport Arad

Mihai Andries 28 Nov. 2014, 12:16 Campionat
Pe aceeași temă