Antrenorul Snagovului, entuziasmat după victoria cu UTA, însă stors de puteri. „A fost un meci pe care nu vreau să-l retrăiesc”

Marius ANGHEL 21 Sep. 2018, 15:04 Campionat

Sportul Snagov a câștigat dramatic, joi, pe teren propriu, în startul etapei a 8-a a Ligii 2, meciul cu UTA Arad, cu 2-1, cu gol marcat din penalty la ultima fază. Rezultatul o urcă, cel puțin pentru două zile, din nou pe primul loc al clasamentului, acolo unde a stat în alte două etape, însă poate fi depășită sâmbătă, dacă Clinceniul își câștigă meciul din deplasare de la Luceafărul Oradea. 

Ilfovenii au condus UTA cu 1-0, după golul lui Darius Buia (61′), au fost egalați apoi de Ciprian Rus (66′), iar imediat puteau pierde controlul jocului ducă ce Vădrariu (68′) a scos un penalty după duelul cu portarul Florin Iacob. Numai că Alexandru Pop (69′) a executat slab lovitura depedeapsă și Iacob a respins. În ultimul minut al prelungirilor, El Hasni l-a faultat pe Hlistei în careu, iar Cristian Dănălache (90+4′) a transformat lovitura de la 11 metri și a adus o victorie norocoasă Snagovului.

La finalul jocului, entuziasmat de succesul în fața utiștilor, Laszlo Balint a fugit pe teren pentru se alătura horei bucuriei. „A fost un meci pe care nu vreau să-l retrăiesc, un meci câștigat la ultimele secvențe. După cum știam, UTA e o echipă bună, s-a pregătit foarte bine pentru jocul împotriva noastră. Au reușit să ne pună mari probleme, dar ce mă bucură foarte mult e că băieții mei au dat dovadă de un spirit de luptă extraordinar, chiar dacă s-a văzut că resursele noastre nu sunt optime. Programul este destul de încărcat și noi suntem puțini, dar băieții au luptat până în ultima secundă și iată că fotbalul ne-a răsplătit”, spus, pentru Sport Arad, antrenorul Snagovului.

Balint crede că succesul cu arădenii este meritat și se aștepta ca jucătorii săi să marcheze pe final. „Cred că victoria este pe deplin meritată, pentru că am muncit, dar e adevărat și că partida se putea încheia cu orice rezultat. Dar încă odată o spun, îmi felicit băieții pentru spiritul de luptă de care au dat dovadă. Mă așteptam să înscriem și la ultima fază, am crezut până în ultimul moment. La pauză le-am spus jucătorilor mei că trebuie să avem răbdare, inteligență și luciditate. Nu am avut o dinamică foarte bună în jumătatea adversă în prima repriză, dar asta și datorită organizării foarte bune a adversarului. E normal să credem, e normal să ne batem până la ultimul strop de energie și să profităm de această perioadă bună. Știm că ne va fi din ce în ce mai dificil, dar încercăm să ținem acest ritm”, a adăugat Balint.

Antrenorul echipei ilfovene i-a transmis, după meci, omologului rival că UTA i s-a părut cel mai dificil adversar întâlnit în acest start de sezon. Laszlo Balint crede că trupa arădeană va avea un cuvând greu de spus în acest sezon, chiar dacă nu știe care are puterea să se bată și pentru promovare.

„E un campionat foarte echilibrat și dacă reușești să ai o anumită constanță în rezultate poți ajunge foarte repede în plutonul fruntaș. Din păcate, UTA are o succesiune de două rezultate negative, dar la cum a arătat astăzi va avea un cuvânt greu de spus în Liga a 2-a. Nu știu dacă se vor bate la promovare, la fel cum nu știu dacă noi ne vom putea bate acolo. Le doresc mult succes, au arătat că sunt o echipă foarte bună. UTA are valoarea necesară să învingă orice adversar din acest eșalon”, a mai spus Laszlo Balint, care a jucat la UTA în sezonul 2006-2007, la nivelul Ligii 1.

După acest succes, Sportul Snagov a acumulat 20 de puncte și a urcat, pentru moment, pe primul loc în Liga 2. Ilfovenii nu au timp deloc de relaxare. Marți, de la ora 18:45, se va deplasa la Craiova, acolo unde a decis să joace meciul pe care îl va organiza în 16-imile Cupei, cu U Craiova. Apoi, în etapa a 8-a va juca sâmbătă, de la ora 11:00, pe terenul Academicii Clinceni.

Foto: Sportul Snagov

Marius ANGHEL 21 Sep. 2018, 15:04 Campionat
Pe aceeași temă