Antrenorul Politehnicii spune înainte meciului cu Petrolul care e diferența dintre cele două proiecte pornite de suporteri și ce speranțe de victorie le dă jucătorilor săi

Marius ANGHEL 14 Sep. 2018, 18:41 Campionat

Victoria din Cupa României cu Ripensia (2-1 după prelungiri) le-a dat un moral bun celor de la ASU Politehnica. Alb-violeții doresc să facă un meci bun duminică, la Ploiești, de la ora 13:00, chiar dacă Petrolul vine după două succese consecutive cu Energeticianul (3-0) și Chindia (2-0). „Băieții în ghete” aspiră chiar la o victorie pe „Ilie Oană”.

Cosmin Petruescu e preocupat că echipa nu îi va auzi indicațiile în timpul meciului, din cauza galeriilor, dar mizează pe moralul bun al elevilor săi. „Este o partidă interesantă, cu siguranță, între două proiecte asemănătoare și în același timp diferite. În această vară am trecut ambele prin schimbări la nivel de staff și de lot. Diferența este că la noi e un proiect pe termen mediu și lung, iar la ei este pe termen scurt, se vede și după achizițiile făcute. Noi ne-am orientat spre jucători tineri, ei au luat jucători consacrați. Obiectivul lor este promovarea în acest an. Chiar în prima parte a acestui campionat rezultatele nu au fost conforme cu jocul, am știut întotdeauna că Petrolul e o pretendentă la promovare. Ei vin după un moral bun, și noi avem un moral bun însă după victoria din Cupă. E un stadion cu o acustică aparte, e foarte greu să te faci auzit de pe banca de rezerve. Sperăm să răsturnăm calculele hârtiei, care, din păcate, o dau favorită pe Petrolul”, a declarat Petruescu.

Duelul „dinastiei” Plămadă

La acest meci, Ionuț Plămadă (28 de ani, foto, în stânga) va fi adversar cu fratele său, Florin (26 de ani, foto din dreapta, în centru). Atacantul Timișoarei e condus până acum cu 2-0 la „confruntările directe”. „Jucăm cu o echipă bună a campionatului care încă de la început și-a anunțat intenția de promovare, cred că sunt principala favorită, la fel ca U Cluj. Dar noi vom merge acolo să încercăm să jucăm cât mai bine, să scoatem un punct sau puncte. Au o echipă bună, cu jucători de calitate, cu state vechi în Liga 1, cu siguranță atmosfera va fi incendiară. Referitor la duelul cu fratele meu, vom vedea cine va câștiga. Ne-am mai întâlnit, scorul e 2-0 pentru el. Sper să nu marcheze duminică”, a precizat Ionuț Plămadă.

Suporterii Politehnicii fac deplasarea la Ploiești

Dragoș Cojocaru a venit din această vară la ASU, dar a debutat la echipă abia în aceast ăsăptămână, în meciul cu Ripensia. Fundașul stânga așteaptă să aibă parte de o atmosferă la fel de frumoasă la Ploiești, unde galeria timișoreană va face deplasarea în mod organizat.

„Într-adevăr, întâlnim o echipă bună, de tradiție, dar suntem încrezători deoarece venim după un meci bun. Sperăm să ne întoarcem cu cele 3 puncte. A fost frumos debutul, cu publicul pe care l-am avut alături. Duminică va fi tot o atmosferă incendiară, dar și noi avem fanii noștri și sper să ne susțină”, a precizat Cojocaru.

Înaintea meciului ce contează pentru etapa a 7-a, Petrolul se află pe locul 3, cu 13 puncte. ASU Politehnica e pe locul 12, cu 7 puncte. Meciul are loc duminică, de la ora 13:00.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 14 Sep. 2018, 18:41 Campionat
Pe aceeași temă