Antrenorul Petrolului, intrigat de scandările cu demisia ale galeriei: „Dacă vor direct în Champions League, pot să strige ce vor. Nu înțeleg presiunea din partea unora. Nu e normal”

Marius ANGHEL 22 Nov. 2018, 22:43 Campionat
Antrenorul Petrolului, intrigat de scandările cu demisia ale galeriei:**

Petrolul și UTA au remizat, scor 2-2, joi seară, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, în debutul etapei a 18-a a Ligii 2. Meciul dintre cele mai titrate echipe din eșalonul secund a avut de toate: patru goluri, o eliminare și două penalty-uri.

„Lupii” au condus din start, prin golul lui Cătălin Ștefănescu (12), însă eliminarea lui Paul Antoche (35) a facilitat revenirea „Bătrânei Doamne” în joc. Ciprian Rus (36) a egalat din penalty-ul rezultat din fața în care s-a arătat cartonașul roșu și tot el a adus-o pe UTA în avantaj imediat după pauză, în minutul 49, când petroliștii erau dominați pe teren propriu. Totuși, Sergiu Arnăutu (70) a adus egalarea după o fază în care Marinescu a fost faultat în careu de portarul Orlic. În ultimele 20 de minute, cu toate că au presat pentru a reuși o victorie în inferioritate, prahovenii n-au mai marcat și au pierdut primele puncte de când sunt conduși de interimarul Octavian Grigore (54 de ani).

În repriza secundă, în momente în care jucătorii Petrolului erau dominați, din tribună s-a auzit din nou scadări în care se cerea demisia. Galeria de la Peluza I are războiul ei cu președintele Cristi Vlad și nici la acest joc nu l-a menajat pe conducător. În plus, fanii au afișat și un banner în care contestau jocul echipei. „Fără Marinescu ce facem? În Liga a 3-a ne întoarcem?”, a fost mesajul arătat de una dintre galerii.

La final, antrenorul Octavian Grigore s-a arătat deranjat de atitunea suporterilor și nu înțelege de ce scandările loc cu privire la demisie continuă, deși echipa se află pe loc promovabil direct, iar în mandatul său, de șase meciuri, este neînvinsă.

„Nu înțeleg de ce suporterii strigau demisia, pentru că suntem în primele două echipe din Liga 2. Am venit din județ, am obținut promovări succesive. Până acum, nu aveam bani să ne luptăm pentru prima ligă, dar uite că suntem acolo. Pe timpul meu, oamenii aveau mai mult respect față de jucători. Când jucam eu, spectacolul era altul, da, dar acum nu înțeleg presiunea din partea unora. Nu e normal să fie injurii. Nu s-a schimbat nimic. În ultimele nouă etape nu am pierdut. Dacă vor direct în Champions League, pot să strige ce vor. E ca și cum un copil născut trebuie să iasă cu diploma în mână.

Când sunt rezultate cer respect, când nu sunt, plec. Sunt în administrație, rămân în club, dar părăsesc postul de antrenor dacă nu am rezultate”, a declarat Octavian Grigore la microfonul DigiSport, la finalul partidei.

Petrolul a remizat pentru a treia oară în acest sezon pe teren propriu, a făcut primul pas greșit de când e condusă de Octavian Grigore, iar cu punctul câștigat o egalează pe Chindia (39 pct.) și a urcat, cel puțin până sâmbătă, pe primul loc, datorită golaverajului. Celelalte cinci jocuri au fost câștigat la limită de ploieșteni.

Contestă un penalty neacordat: „Arbitrul ne-a oprit din drumul către victorie”

Antrenorul Petrolului nu a fost mulțumit nici de evoluția elevilor săi. I-a acuzat că nu au avut atitudine, mai ales după ce au deschis scorul și păreau că vor câștiga lejer meciul.

„Am făcut greșeli neprovocate, care au dus la eliminare. Nu am avut o poziționare corectă și am luat două goluri pe care nu trebuia să le luăm. Am de reproșat ceva și arbitrajului. A fost un 11 metru clar, nu am cerut ce nu trebuia să se dea. Vreau să se arbitreze pe merit, să mi se dea ce e corect. E prima dată când am vorbit de arbitraj. Știam că dăm peste o echipă foarte bună, dar arbitrul ne-a oprit din drumul către victorie”, a mai spus Grigore.

Antrenorul Petrolului vorbește despre faza din minutul 84, la scorul de 2-2, atunci când, la o lovitură de cap din fața careului mic a lui Plămadă, mingea l-a lovit în mână pe Benga. Arbitrul nu a văzut și a lăsat faza să continue.

Articol scris de Răzvan STÎNGĂ‚

Marius ANGHEL 22 Nov. 2018, 22:43 Campionat
Pe aceeași temă