Antrenorul Mioveniului acuză arbitrajul pentru înfrângerea din derby-ul cu FC Argeș: „E clar viciere de rezultat”. Ce s-a întâmplat la faza golului

Marius ANGHEL 11 Oct. 2018, 12:54 Campionat

CS Mioveni a pierdut la ultima fază derby-ul cu FC Argeș, scor 0-1, miercuri seară, în etapa a 11-a a Ligii 2. După ce au jucat în inferioritate numerică din minutul 34, atunci când Szabolcs Kilyen a văzut al doilea cartonaș galben, fotbaliștii lui Iordan Eftimie au rezistat asaltului piteștenilor, însă torpila lui Ionuț Șerban din minutul 90+4 a stabilit rezultatul derby-ului argeșean.

Iordan Eftimie consideră că, dacă echipa sa nu rămânea în inferioritate numerică, putea scoate un rezultat bun. Principalul Mioveniului este convins că centralul Robert Avram, din Pitești, a defavorizat formația sa în multe momente ale partidei. În oprinia lui Eftimie, a făcut-o inclusiv la faza golului.

„Un joc cu încărcătură destul de mare. Am fost nemulțumit și dezamăgit de rezultatul final. Până la urmă, jucând 65 de minute în zece oameni, eu cred că meritam cel puțin un egal. Nu întotdeauna prin muncă poți să realizezi ceva. Niciodată nu am atins subiectul ăsta cu arbitrajul, dar nu se poate să ai un asemenea arbitraj. Pe finalul jocului, să iei asemenea decizii care influențează rezultatul, e clar viciere de rezultat din partea arbitrului… Tușierul arată out la banca de rezerve, el trece peste tușier și dă pentru echipa oaspete. Ajunge mingea unde era un jucător căzut și oprește jocul. După aceea îi spune lui Lazar că dacă pune piciorul pe minge îi dă al doilea galben și îl dă afară. Apoi dă mingea lor și de acolo iese și golul. Nu contest victoria Argeșului. E normală, pentru că au jucat cu un om în plus atâta timp. Situații clare nu cred că și-au creat, dar ne-au dominat. A doua repriză nu am mai contat pe faza de atac. Felicit echipa oaspete pentru victorie și le doresc baftă”, a spus Iordan Eftimie la finalul jocului de la Mioveni.

„Nu vreau acum să fac un caz din Avram, dar toată lumea a văzut maniera lui de arbitraj”

Antrenorul Mioveniului acuză decizia Comisiei Centrale de Arbitri pentru delegarea pe care a făcut-o la acest derby. Eftimie spune că l-ar fi preferat mai degrabă pe Cătălin Popa decât pe Robert Avram.

„Cred că era necesară o altă brigadă de arbitri. Dacă tot dai un arbitru local, dă un arbitru cu experiență… Dă-l pe Cătălin Popa, care e un arbitru cu experiență. Câte meciuri a arbitrat Avram? Mai ales că e un derby local cu orgolii… Frustrarea mare este de efortul făcut de copii ăștia. Poate nici noi anul trecut nu meritam să câștigăm. Am spus-o și atunci la FC Argeș. Am câștigat pe final de joc, tot în zece oameni… Dar să joci mereu în zece oameni… Și jucătorii lor au făcut faulturi. Dacă vedeți ce are Balint… Și cucuie în cap. Nu a dat un fault în jumătatea lor de teren în prima repriză. Nu se poate să iei numai decizii în favoarea unora… Fluieră corect. Este fault, dai. Nu am zis niciodată nimic când s-a dat fault. Nu vreau acum să fac un caz din Avram, dar toată lumea a văzut maniera lui de arbitraj. Multe galbene, Kilyen roșu…”, a comentat antrenorul Mioveniului.

„Nu știu cu cine vom juca la Petrolul”

Iordan Eftimie își face griji pentru următorul meci al echipei sale, cel cu Petrolul, fiindcă are foarte multe absențe în lot.

„Nu știu cu cine vom juca la Petrolul, pentru că avem lotul este destul de restrâns numeric și valoric… Haideți să fim sinceri, că nu avem jucători experimentați pe bancă. La ei a intrat un Enceanu, Vasile Gheorghe, fotbaliști cu mare experiență… Și mai aveau și alții pe bancă.. Ă‚sta e lotul și nu avem ce face. Prin accidentarea lui Ayza am mai slăbit din valoarea echipei. Era un jucător cu experiență care îi mobiliza pe ceilalți colegi… Dacă astăzi rămâneam 11 la 11, ei nu câștigau. Joacă 5-4-1 și toată lumea a văzut asta. Discutasem foarte mult cu băieții, ne așezasem foarte bine, dar când joci cu un om în minus, e foarte greu să mai pui probleme în atac. Kilyen a avut cartonaș galben pe proteste și normal nu trebuia să protesteze. La al doilea galben era în alergare și din neglijență a fost sancționat. Putea să-i dea, putea să nu-i dea… Era în alergare și l-a împiedicat pe jucătorul de la FC Argeș. Au fost mai multe faulturi și nu a dat cartonaș. Să rupi echilibrul în așa un joc important, cu orgoliile care sunt… Fiecare și-a dorit să câștige. Asta este”, a mai spus Eftimie la finalul jocului cu FC Argeș.

După înfrângerea cu FC Argeș, CS Mioveni a rămas cu 19 puncte și a coborât pe locul 7 după 11 etape. Meciul următor îl are programat tocmai miercuri, de la ora 19:30, la Ploiești, cu Petrolul. Partida a fost amânată câteva zile, deoarece pe „Ilie Oană” va juca naționala de tineret.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 11 Oct. 2018, 12:54 Campionat
Pe aceeași temă