Antrenorul lui ASU Poli vede Clinceniul ca o super-echipă: „Joacă un fotbal total”. Se teme inclusiv de puținii spectatori ai ilfovenilor: „Va fi și presiunea tribunelor”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 01 Nov. 2018, 16:35 Campionat
Antrenorul lui ASU Poli vede Clinceniul ca o super-echipă:

Alb-violeții de la ASU Politehnica nu au timp mult de „bocit”, după înfrângerea cu UTA, scor 1-3 pe „Dan Păltinișanu”, deoarece se deplasează la ocupanta locul 2 din Liga 2, Academica Clinceni. Ilfovenii își vor inaugura cu această ocazie noul teren principal, care a fost refăcut, iar Cosmin Petruescu se așteaptă la o presiune mare a publicului, deși vorbim de o comună destul de mică din punct de vedere al populației, care până acum a strâns la meciuri sub 500 de spectatori.

Deși Clinceniul crește mulți tineri, este revelația turului de campionat după 14 etape. Cosmin Petruescu știe că echipa antrenată de Ilie Poenaru joacă foarte bine. „Suntem conștienți că vom avea o partidă dificilă împotriva unei echipe cu o prezență constantă pe podium. Chiar dacă au trecut 14 etape, mereu s-au aflat pe primele poziții. Practică un fotbal total, cu o posesie prelungită. Au în componență jucători cu o calitate tehnică foarte bună, este o echipă foarte echilibrată din punct de vedere al compartimentelor. Au cel mai bun atac, cu 31 de goluri marcate, și ceea ce se întâmplă mai rar, au și cea mai bună apărare. Suntem conștienți de calitățile pe care le au adversarii noștri, dar în același timp, și noi am făcut partide foarte bune cu echipele din fruntea clasamentului”, a declarat tehnicianul Politehnicii.

Publicul comunei cu sub 7000 de locuitori îi dă de gândit lui Petruescu

Conform datelor ultimului recensământ, Clinceniul avea puțin peste 6800 de locuitori. Totuși, Cosmin Petruescu a comparat atmosfera de la terenul 1, cu tribune apropiate de gazon, cu cea de la… Petrolul. Tehnicianul spune că un teren bun va motiva ambele echipe să joace un fotbal plăcut ochiului.

„Din punct de vedere al terenului, este o motivație în plus pentru ei, dar și pentru noi este o plăcere să joci pe un teren cu un gazon bun, un teren bun te motivează suplimentar. Fiind o echipă de posesie e normal să prefere un gazon foarte bun. Și tribunele sunt foarte aproape de teren și probabil presiunea publicului va fi accentuată”, a mai spus Petruescu.

Petrolul a avut cel puțin 2.000 de spectatori la meciurile de pe teren propriu în acest sezon al Ligii 2, în timp ce Clinceniul are o medie sub 500 de persoane la jocurile de acasă. Petrolul are două galerii, Clinceniul niciuna. Politehnica stă mai rău ca ploieștenii la publicul prezent la meciurile de pe teren propriu.

Jucătorii vor să se revanșeze în fața suporterilor după înfrângere cu UTA

La meciul de la Clinceni, vor lipsi Alin Ignea, suspendat, dar și Cristian Scutaru, accidentat la partida cu arădenii, sau Romeo Bănică, cu probleme mai vechi. Fotbaliștii apți consideră că trebuie să se revanșeze pentru înfrângerea cu UTA. Adrian Poparadu va fi mai mult ca sigur pe teren, dată fiind absența lui Ignea.

„Clinceniul e una dintre surprizele campionatului. Dar noi abordăm meciul doar la victorie, ne dorim foarte mult să câștigăm pentru a ne lua revanșa în fața suporterilor, pentur eșecul de pe teren propriu cu UTA”, a precizat Poparadu.

Credit pentru Murariu

Cu siguranță, mulți portari din România îl invidiază pe Rareș Murariu. Nu neapărat pentru evoluțiile sale, unele destul de slabe în ultima vreme, ci pentru faptul că, oricât de mult ar greși, e mereu titular. Chiar și după meciul cu UTA, Cosmin Petruescu a spus că Murariu beneficiază de toată încrederea sa.

Portarul împrumutat de la Academia Hagi a vorbit și el de o revanșă în fața fanilor. „Este un meci foarte greu, dar toată echipa îl așteaptă cu mare nerăbdare. Trebuie să ne luăm revanșa față de noi și suporteri, să arătăm că valoarea noastră nu este cea de sâmbătă. Trebuie să demonstrăm suporterilor că nu aceasta este valoarea noastră”, a punctat Murariu.

Înaintea desfășurării etapei a 15-a, Academica Clinceni este pe locul 2, cu 30 de puncte, cu 31 de goluri marcate și 8 primite. ASU Politehnica e pe locul 11, cu 20 de puncte. Meciul dintre cele două echipe are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 01 Nov. 2018, 16:35 Campionat
Pe aceeași temă