Antrenorul lui ASU Poli nu le reproșează nimic jucătorilor care au înscris autogoluri cu FC Brașov. „Fac parte din joc. De modul în care ne-am prezentat sunt în mare parte mulțumit”

ASU Poli își făcea planuri pentru cel puțin un egal în meciul din deplasare cu FC Brașov, însă, în schimb, și-a dat două autogoluri și s-a reîntors la Timișoara fără niciun punct. Andrei Țugui și Ioan Mera au trimis mingea în plasa propriei porți, apărate pentru prima dată de Victor Gârlea, iar alb-violeții n-au fost în stare să înscrie și în cea a adversarilor.

La finalul partidei desfășurate luni seară, antrenorul Sorin Brîndescu nu le-a reproșat nimic celor doi jucători care au marcat în propria poartă. Ioan Mera transmitea chiar înaintea meciului că are de luat o revanșă personală în fața Brașovului, după ce pe vremea când juca la ACS Poli a retrogradat și din cauza „stegarilor”. „Autogolurile fac parte din joc. De modul în care ne-am prezentat sunt în mare parte mulțumit. Băieții au muncit, au jucat cu ambiție, au fost preocupați să joace fotbal. Am fost însă neatenți la cele două faze, plecate ambele din aceeași zonă, parcă trase la indigo. Iar situațiile de poartă pe care ni le-am creat, nu am reușit să le fructificăm. Dacă vrem să scoatem puncte în deplasare, ar trebui să înscriem. Situații am avut astăzi, însă n-am înscris”, a explicat Brîndescu, citat de Druckeria.

În afară de cele două autogoluri, meciul a fost unul destul de lipsit de spectaculozitate, „stegarii” preferând în multe rânduri să îi lase pe timișoreni să domine și să îi surprindă pe contraatac. Nu s-a întâmplat acest lucru, însă nici jucătorii lui Brîndescu nu și-au creat ocazii clare de a marca, cel puțin în prima repriză. În partea a doua a meciului, Bădăuță și Vucea au fost mai periculoși în fața lui Bogdan Căucă, însă tot nu l-au putut învinge. „Sunt convins că dacă am fi înscris, mai ales la ocaziile din debutul reprizei secunde, altfel s-ar fi încheiat jocul. Și în prima repriză am avut însă ocazii, prin Vucea, Bădăuță, Țugui, Birău… Deci au fost patru situații bune și înainte de pauză, chiar pe fondul unui joc mai bun al Brașovului. Din păcate, nu am înscris și asta a fost istoria meciului… aveam pretenții mai mari de la această partidă”, a mai spus Brîndescu, care în meciul de la Brașov i-a debutat la ASU Poli pe portarul Victor Gârlea și mijlocașul Adrian Ungureanu: „A fost primul joc pentru ei, însă nu ne-am făcut astfel de calcule, pentru că noi avem nevoie de fiecare jucător din lot. Aș vrea să aibă o mentalitate corespunzătoare, pentru ca atunci când apelăm la ei să răspundă cât mai bine. Ambii și-au dat silința astăzi și cred că au muncit bine.”

În meciul de la Brașov, ASU Poli a fost încurajată, ca la fiecare deplasare, de o galerie destul de numeroasă. Fanii timișoreni au pătruns pe stadion abia în minutul 10 al jocului, iar mai apoi au afișat și un banner cu mesajul: „Cele mai mari genii au fost acuzate de nebunie. Reprezentăm fotbalul așa cum ar trebui să fie.”

ASU Poli se află pe locul 14 în clasament, cu 24 de puncte, însă și cu un meci mai mult disputat decât celelalte echipe de pe lângă ea, iar sâmbătă i-a venit rândul să stea, deoarece ar fi trebuit să o întâlnească pe Șoimii Pâncota.

Foto: Emanuel Titus ILIESI / (Mediafax foto)

Pe aceeași temă