Antrenorul lui ASU Poli a comparat Aerostarul cu CFR Cluj. „Seamănă ca stil de joc”. Petruescu, entuziasmat după a doua victorie a alb-violeților: „Era doar o chestiune de timp”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 02 Sep. 2018, 13:43 Actualizat: 02 Sep. 2018, 13:44 Campionat
Antrenorul lui ASU Poli a comparat Aerostarul cu CFR Cluj. „Seamănă ca stil de joc”.  Petruescu, entuziasmat după a doua victorie a alb-violeților: „Era doar o chestiune de timp”

ASU Politehnica s-a impus, sâmbătă, în etapa a 5-a a Ligii 2, cu 2-1 în deplasare la Aerostar Bacău și, astfel, formația timișoreană a înregistrat primul succes în deplasare, după victorie cu 1-0 de acasă cu „U” Cluj. Antrenorul echipei susținute de suporterii CVUCS din Timișoara a punctat că se așteapta ca elevii săi să evolueze din ce în ce mai bine.

Petruescu a punctat că jocul formației moldovene i-a adus aminte de CFR Cluj. „Sunt foarte bucuros că am reușit să confirmăm, printr-un rezultat pozitiv, victoria din etapa trecută cu «U» Cluj. Dacă vă amintiți declarațiile mele date de la debutul campionatului, am spus întotdeauna că am mare încredere în potențialul acestei echipe și că e doar o chestiune de timp până vom confirma și prin rezultate jocul bun pe care l-am practicat încă de la început. Am întâlnit o echipă care, din punctul meu de vedere, seamănă ca stil de joc cu CFR Cluj. Au un stil bazat foarte mult pe angajament, o echipă cu o talie impresionantă, chiar rar mi-a fost dat să văd o echipă atât de masivă. Au încercat să-și valorifice din plin calitățile atletice. O echipă care în primele patru etape și-a schimbat în permanență formula de start, dar și sistemul de joc. În meciul cu Chindia au preferat o formulă cu trei fundași centrali, iar în celelalte partide au avut o altă așezare. Dar am practicat un joc inteligent, am reușit să contracarăm jocul lor de forță, am înscris de două ori, am avut și alte situații care ne-ar fi permis să ne desprindem la o diferență mai clară. Din păcate, am primit un gol care a venit contrar cursului jocului, prin care cei de la Aerostar au reintrat în joc. Per total, maturitatea jucătorilor noștri a făcut diferența, am reușit să gestionăm foarte bine finalul jocului și am reușit să obținem trei puncte importante, în primul rând pentru moral”, a punctat Petruescu.

Mulțumit de rezerve. Adrian Bedea, la primul meci cu drept de joc

Antrenorul alb-violeților a precizat că introducerile lui Bedea, Nicolescu și Lazea au fost schimbări tactice. „Un aport important l-au avut și jucătorii care au intrat de pe bancă. Au venit cu un plus de prospețime fizică în primul rând, dar și din punct de vedere tactic. Am reușit să avem o posesie mai bună. Toate au fost schimbări tactice. De pildă, l-am introdus pe Nicolescu în locul lui Bilia pe considerentul că adversarii preferau să atace cu minge lungă, aveau doi atacanți masivi. Am considerat că din punctul de vedere al jocului aerian, se impunea introducerea lui Nicolescu”, a precizat Petruescu.

Adrian Bedea fusese suspendat în primele patru etape. Tehnicianul spune că fiecare jucător are un potențial care se va vedeala un moment dat. „Atunci când l-am transferat am știut pe cine luăm, i-am cunoscut calitățile, i-am cunoscut potențialul și n-a fost o mutare întâmplătoare. Nici în cazul lui și nici în cazul celorlalți fotbaliști pe care i-am transferat. Doar că unii poate au nevoie de mai mult timp pentru a se exprima la valoarea pe care o au. Mulți dintre ei sunt jucători tineri și e nevoie de timp, în primul rând pentru a se integra și pentru a se obișnui cu nivelul Ligii a 2-a”, a explicat „Conferențiarul”.

Victorie dedicată suporterilor

Câteva zeci de fani au făcut deplasarea cu echipa până la Bacău, iar Petruescu a ținut să le mulțumească. „Mă bucur că prin rezultatul pe care l-am obținut am putut să răsplătim efortul făcut de suporterii noștri. Au parcurs sute bune de kilometri pentru a fi alături de noi, i-am simțit aproape, ne-au încurajat pe toată durata partidei și mai ales pe finalul jocului, când echipa adversă a riscat totul, nemaiavând nimic de pierdut, și ne-au supus unei presiuni destul de mari. E clar că această victorie nu putem decât să le-o dedicăm lor!”, a conchis tehnicianul lui ASU Politehnica.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Aerostar Bacău
 

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 02 Sep. 2018, 13:43 Actualizat: 02 Sep. 2018, 13:44 Campionat
Pe aceeași temă