Antrenorul Farului a intenționat să renunțe. „Sunt probleme grave”. Marcel Lică vorbește despre contractul nesemnat de finanțator, enigma stadionului și promisiunile către jucători

Marius ANGHEL 23 Aug. 2018, 17:52 Campionat
Antrenorul Farului a intenționat să renunțe.

În curând se va împlini o lună de când noul sezon al Ligii 2 a început, iar SSC Farul nu a reușit nici până acum să își rezolve din problemele grave pe care le traversează. Echipa constănțeană nu are un stadion unde să își desfășoare meciurile de pe teren propriu, întăririle întârzie să apară, ziua de salariu urmează să vină și bani nu sunt, astfel că incertitudinea e cuvântul de ordine la formația susținută de suporterii fariști.

Președintele Marcel Lică a spus că inclusiv antrenorul Ion Barbu a fost în această săptămână aproape să renunțe.

„Aceeași stare de incertitudine, aceeași zbatere după un stadion pe care să-l putem omologa, după un stadion pe care să poată juca juniorii, după un stadion pe care să putem juca și noi meciuri de acasă acasă, astea sunt problemele pentru care ne zbatem zilnic și nu prea le dăm de capăt.

A fost o intenție a antrenorului de a renunța. E o incertitudine a zilei de mâine. Ne întreabă unde mă antrenez, unde o să jucăm meciul următor de acasă, tot în deplasare? Mai îmbunătățim și noi puțin lotul să pot să eu să mai acumulez niște puncte? Sunt probleme grave”, a spus, la radio Sport Total FM, Lică.

Emanuela Gavrilă nu a semnat contractul de preluare a SSC Farul

Până acum, de la startul noului sezon, clubul a supraviețuit în mare parte din banii dați de Emanuela Gavrilă, femeia de afaceri care era anunțată ca finanțator. Încă Marcel Lică spune că aceasta nu a semnat nici până acum contractul de asociere. Viitorul clubului e sumbru, e sincer președintele clubului.

„Doamna Emma Gavrilă încă nu a semnat un contract de preluare definitivă a clubului și, sincer, începe să-și piardă încrederea. E o doamnă care a practicat natația, din câte am înțeles, e o doamnă energică, iubitoare de sport, dar fotbalul e diferit și aici trebuie lucrat la concret.

Până la ora aceasta, dacă vorbim numai de organizarea partidelor și plata cazărilor pentru deplasări, ne-am descurcat din banii pe care i-a dat doamna Emma. Problema cea mare, și acum vreau să trag un semnal puternic de alarmă, va fi zilele acestea, când se apropie plata salariilor. Aici… Noi le-am promis celor care au venit că după o lună de zile își vor primi salariile și nu știu, nu știu și mă îndoiesc de acest lucru, că vor veni la timp și îi vom plăti integral. Sperăm că vor înțelege, dar nu se întrevede nicio perspectivă”, a mai comentat Marcel Lică în cadrul emisiunii „Trafic Sport”.

Techirghiol, casa Farului?

Cât privește situația stadionului, Marcel Lică spune că SSC Farul ar putea juca acasă la Techirghiol, însă e nevoie de bani pentru a-l aduce la standardele Ligii 2. Cele două partide pe care a trebuit să le organizeze până acum, echipa constănțeană le-a desfășura la Ovidiu și la Călărași.

„Dacă vor reuși să investim în terenul de la Techirghiol, că așa a rămas la ultima întrunire pe care am avut-o, că vom pune acolo turnicheți și sistemul acela de supraveghere video, vom juca la Techirghiol. Dacă nu, vom juca din nou la prietenii și vecinii noștri de la Călărași. Pe Gică Hagi mi-e și rușine să-l mai sun. Suporterii se mai gândesc să-l mai roage o dată”, a declarat Lică.

După trei etape desfășurate în Liga 2, SSC Farul ocupă locul 13, cu 3 puncte. Duminică, de la ora 11:00, urmează să joace la Ghermănești, cu Sportul Snagov, a doua clasată.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: SSC Farul Constanța

Marius ANGHEL 23 Aug. 2018, 17:52 Campionat
Pe aceeași temă