Antrenorul Argeșului, „sub imperiul emoțiilor” după ce a văzut Ajax -Tottenham și Liverpool – Barcelona: „Parcă sunt de pe altă planetă”. Cu Ripensia vrea să vadă fotbal, „atât cât se poate”

Marius ANGHEL 09 May. 2019, 21:12 Campionat
Antrenorul Argeșului,

FC Argeș o întâlnește vineri dimineață, de la ora 11, pe stadionul „Nicolae Dobrin”, pe Ripensia, în etapa a 34-a a Ligii 2. Partida ar fi trebuit să se dispute sâmbătă, însă a fost decalată cu o zi, întrucât arena din Trivale va găzdui la acea dată o competiție internațională de atletism, antrenamentul oficial al atleților fiind programat vineri, la ora 15:00.

Cele două echipe fac parte din prima parte a clasamentului, departe de locurile promovabile, însă nu au nici emoții în privința retrogradării. FC Argeș nu are niciun fel de griji și va aborda acest joc de pe locul 6 al clasamentului, cu cele 59 de puncte, în timp ce Ripensia ocupă locul 8, cu 45 de puncte.

Augustin Eduard, antrenorul Argeșului, a vorbit la conferința de presă de astăzi despre meciurile Ajax – Tottenham (2-3) și Liverpool – Barcelona (4-0) din semifinalele Champions League. „Sunt încă sub imperiul emoțiilor după ce am urmărit cele două super-semifinale. Oamenii aceia parcă sunt de pe altă planetă. Au o mentalitate atât de puternică, este de necrezut pentru noi, nu renunță nicio clipă. Asta contează enorm, să ai încredere până în ultima secundă a meciului. Am ajuns la concluzia că toți oamenii de știintă au dreptate când spun că organismul uman are limite și resurse nebănuite. Ne-au demonstrat cu vârf și îndesat Liverpool și Tottenham, care s-au calificat, deși plecau cu șanse mici. Au depășit toate barierele fizice și psihice, am rămas fără cuvinte”, a spus Eduard.

„Trebuie să practicăm un joc plăcut și spectaculos”

Apoi a analizat meciul cu Ripensia și a spus că jucătorii săi au o datorie morală să mențină echipa cât mai sus în clasament și să practice un joc plăcut și spectaculos, atât cât pot ei.

„Se apropie finalul de campionat, am reușit să obținem victoria în ultima partidă și ne bucurăm. Meciul cu Ripensia este greu, pentru că întâlnim o echipă bine organizată, disciplinată, solidă. Vreau să contracarăm aceste calități ale oaspeților și sper să găsesc formula cea mai inspirată. Îmi doresc să-i fac pe elevii mei să înțeleagă foarte bine însemnătatea momentului. Motivații ar fi foarte multe pentru a câștiga. Chiar dacă nu avem un obiectiv, avem o datorie morală, aceea de a ne menține cât mai sus în clasament. Trebuie să respectăm oamenii care investesc în echipă și ne susțin pentru a ne desfășura activitatea, pentru că nimic nu este ușor. Noi trebuie să respectăm blazonul echipei, să ne respectăm pe noi înșine. Motivații pentru a câștiga sunt suficiente. Trebuie să practicăm un joc plăcut și spectaculos. Vreau să vedem fotbal, atât cât se poate. Nu trebuie să fim crispați. Trebuie să evoluăm cu plăcere. Băieții trebuie să demonstreze că au valoare, că sunt bine pregătiți, să dea tot ce au mai bun din ei. Nu voi face cine știe ce schimbări în echipă. Am încercat să dau minute tuturor jucătorilor care fac parte din lotul nostru. Nu suntem toți la fel, nici degetele de la o mână nu sunt identice. Normal că unii joacă mai mult, alți mai puțin, în funcție de valoarea și de prestațiile pe care le au”, a declarat Augustin Eduard.

În tur, cele două echipe au terminat la egalitate meciul desfășurat pe stadionul „Dan Păltinișanu”. Dorinel Oancea a marcat pentru piteșteni în minutul 42, în timp ce Călin Toma a egalat pentru timișoreni din penalty, în minutul 89.

Articol scris de Marius DUINEA
Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 09 May. 2019, 21:12 Campionat
Pe aceeași temă