Antrenorul Argeșului încă e supărat după eșecul cu Farul. La Brăila vrea să se repare ceea „ce-am greșit”: „Dacă nu se poate, înseamnă că nu se vrea”

Marius ANGHEL 03 May. 2019, 18:57 Campionat

Meciul cu ultima clasată Dacia Unirea pică la fix pentru FC Argeș. Echipa piteșteană a pierdut în ultimele două etape în fața unor adversari care luptă pentru evitarea retrogradării, 0-1 cu Daco-Getica și 0-1 cu SSC Farul, și a revenit cu picioarele pe pământ, după ce în primele patru jocuri cu Augustin Eduard antrenor obținuse tot atâtea victorii. Acum, la Brăila, sâmbătă, de la ora 11:00, poate să iasă din criza în care a intrat și chiar obține o victorie la scor.

Cum trupa lui Florentin Petre vine după un 0-8 cu „U” Cluj și un 0-9 cu Aerostar Bacău, iar diferența din clasament este una semnificativă, FC Argeș pornește ca favorită certă în a obține toate punctele puse în joc. Tocmai de aceea, Augustin Eduard va da șansă și jucătorilor care au evoluat mai puțin în acest sezon.

„Am fost foarte trist după înfrângerea cu Farul Constanța, mai ales că s-a nimerit în sfânta zi de Paște. Nu mai intru în amănunte, s-a văzut clar că jucătorii nu au fost pregătiți pentru un asemenea meci. Vreau să dau șansă și altor jucători, așa cum am gândit dintotdeauna. Toți jucătorii ce fac parte din lot trebuie să aibă un nivel aproximativ egal în pregătire, iar dacă se poate și în jocuri. E greu să mulțumești pe toată lumea. Este o deplasare dificilă, chiar dacă cei din Brăila sunt pe ultimul loc. S-a dovedit și s-a confirmat că niciun meci nu e câștigat dinainte, atâta timp cât nu te pregătești ca un profesionist… Asta înseamnă din punct de vedere fizic, psihic, tactic. Norocul jucătorilor de fotbal este că sporturile de echipă totdeauna ajută, îți întind o mână de ajutor, în sensul că dacă ai făcut un meci nereușit, urmează alte etape în care poți să refaci ce ai făcut greșit, să corectezi, să elimini erorile. Trebuie să înțelegi că fotbalul nu poate fi păcălit niciodată. Trebuie să câștigăm acest prim meci, să încercăm să trecem cu bine peste fiecare etapă din cele șase câte au mai rămas. Nu este simplu, nu este ușor, dar iubind fotbalul și alegându-ne această meserie, care îți oferă clipe de extaz și de agonie, trebuie să facem tot ce putem să reparăm ce-am greșit. Dacă nu se poate, înseamnă că nu se vrea. Doar pe unul pe care nu-l interesează soarta lui poate trata cu neseriozitate meciul”, a spus Augustin Eduard.

Antrenorul Argeșului nu știe dacă va continua sau nu pe banca tehnică din vară. Președintele Cristian Gentea vorbea săptămâna trecută că s-a ajuns la un acord cu Nicolae Dică. „Nu știu ce se va întâmpla din vară, poate o să mă întorc la juniori ca să-mi fac meseria ca întotdeauna, cu seriozitate, dar imaginea clubului și chiar a lor, a jucătorilor, va avea enorm de suferit. Ei trebuie să înțeleagă că viața merge înainte și trebuie să fie foarte pregătiți din toate punctele de vedere, mai ales pentru campionatul viitor, în care poate fi atacată promovarea, pentru ca FC Argeș să revină acolo unde-i este locul, în Liga 1”, a mai spus Eduard.

În meciul tur, FC Argeș a câștigat cu 4-1 la Pitești. Ionuț Șerban (27, 65), Vasile Gheorghe (93) și Cătălin Barbu (90+3) au marcat pentru piteșteni, în timp ce pentru Brăila a punctat Stephane Le Metayer (72).

Acum, înaintea desfășurării etapei a 33-a, FC Argeș se află pe locul 6, cu 56 de puncte, iar Dacia Unirea e ultima în clasament, pe 20, cu 19 puncte.

Partida care se va desfășura pe stadionul Municipal din Brăila va fi arbitrată de Andrei Baciu (Botoșani) și de asistenții Damian Antal și Alexandra Theodora Petrea (ambii din Bacău). Rezervă este Dorin Burloiu (Galați), iar observatori au fost delegați Stan Prodan (Alexandria) și Emil Tudor (Târgoviște).

Marius ANGHEL 03 May. 2019, 18:57 Campionat
Pe aceeași temă