Andrei Marinescu a fost imperial cu Știința! Portarul Afumațiului a parat două lovituri de pedeapsă și și-a ținut echipa în meci pentru un punct

Marius ANGHEL 15 Apr. 2018, 14:32 Campionat

CS Afumați și Știința Miroslava au încheiat la egalitate, scor 1-1, sâmbătă, în cadrul etapei a 29-a a Ligii 2. Ilfovenii au deschis scorul repede pe teren propriu, prin Vasile Olariu, în minutul 6, și au fost egalați de ieșeni aproape de finalul primei părți, prin reușita lui Valentin Buhăcianu (33).

Rezultatul pauzei putea fi însă în favoarea ieșenilor dacă în poartă nu ar fi fost inspiratul Andrei Marinescu. Fostul rapidist a parat două lovituri de pedeapsă și și-a menținut echipa în meci. De altfel, Știința a fost superioară Afumațiului, chiar dacă ilfovenii au evoluat pe teren propriu, însă Marinescu a prins o zi foarte bună și a salvat în multe rânduri pentru a menține rezultatul de egalitate.

Prima lovitură de la 11 metri parată de Marinescu a avut loc în minutul 11, atunci, Alexandru Taciuc a tras puternic pe centru lovitura de pedeapsă, portarul a respins în față, iar același jucător al Științei a trimis din a doua încercare peste transversală. Ulterior, Valentin Buhăcianu a reușit să egaleze cu un șut lobat, însă același jucători nu l-a putut învinge pe goalkeeper dintr-o situație mult mai ușoară. După ce Corban a fost faultat de căpitanul Patriche în careu, Buhăcianu a tras de la 11 metri în stânga lui Marinescu, însă portarul a ghicit execuția și a respins.

Dacă în prima parte s-au dat două goluri și s-au irosit două penalty-uri, în partea secundă arbitrul a acordat două cartonașe roșii, ambele la aceeași fază. În minutul 83, ambele echipe au rămas fără jucătorii Ciprian Perju, respectiv Alexandru Corban, eliminați pentru proteste și injurii.

În partea secundă, tot ieșenii au fost mai activi la poarta adversă, însă ratările și intervențiile lui Marinescu, ultima chiar în minutul 90+3, când a respins de la rădăcina barei o minge trimisă de Moisi, au menținut rezultatul egal.

După această remiză, CS Afumați acumulează 49 de puncte și cade pe locul 6, în timp ce Știința Miroslava face 28 de puncte și pică și ea pe locul 18, fiindcă Dacia Unirea și Pandurii au un golaveraj mai bun. Runda viitoare, Afumațiul joacă în deplasare la Foresta Suceava, sâmbătă, de la ora 11:00, iar Știința joacă tot atunci, pe teren propriu, cu liderul Dunărea Călărași.

CS AFUMAȚI – ȘTIINȚA MIROSLAVA       1-1
Vasile Olariu 6′ / Valentin Buhăcianu 33′

Marinescu – Onea, Robicek, Rz. Patriche (cpt.), Perju – Vas. Olariu, Alin Zaharia – D. Burlacu (Novacek 84′), Mug. Dedu (Mir. Manole 89′), Șt. Vasile – Buduroi (Al. Mitu 55′)
Rezerve neutilizate: Obretin – Buzea, Ciochină, Mișa
Antrenor: Vasile Neagu
Eliminat: Ciprian Perju 83′

Turiță – Ambrosie, Moisi, H. Crișan, Agrigoroaei – Milea (cpt.)(Săvoaia 46′) – Corban, Cărăruș, Izmană, Taciuc (Viorică 58′) – Buhăcianu (C. Nemțanu 88′)
Rezerve neutilizate: Șt. Târnovanu – Al. Marin, Asăvoaei, Andr. Chindriș
Antrenor: Adrian Kerezsy
Eliminat: Alexandru Corban 83′

Stadion: Comunal (Afumați – Ilfov); Arbitru: Florin Miron (București); Asistenți: Cosmin Vătămanu (București) și Ramona Doriana Udrea (Târgu Jiu).

Foto: Știința Miroslava

Marius ANGHEL 15 Apr. 2018, 14:32 Campionat
Pe aceeași temă