Andrei Hergheligiu abia așteaptă reluarea Ligii 2: „Nu concep viitorul fără fotbal! Nu îi convine nimănui să stea în casă și să jongleze cu hârtia igienică”

Marius ANGHEL 24 Mar. 2020, 10:59 Campionat

Obișnuit să își petreacă ziua de naștere la antrenamente, în cantonament, de obicei alături de coechipierii de la echipă, Andrei Hergheligiu (născut la data de 21 martie 1992), golgheterul CS Mioveni din acest sezon, a avut „norocul” să fie acasă la aniversarea a 28 de ani, aproape de cei dragi lui. Criza creată de pandemia de coronavirus a dus la suspendarea competițiilor sportive, iar, la fotbal, jucătorii au program să se pregătească individual acasă pentru a se menține în formă.

Atacantul echipei din Mioveni s-a retras acasă, la Iași, în această perioadă și respectă cu strictețe ceea ce transmit autoritățile, dar și stafful tehnic condus de Claudiu Niculescu.

„Sunt la Iași, acasă. Stăm toată ziua în casă de când s-a decretat starea de urgență. Respectăm ceea ce ne transmit autoritățile. Nu avem ce face”, spune, pentru Curierul Zilei, Hergheligiu, care nu vrea să se gândească la un viitor îndepărtat fără fotbal: „Nu concep viitorul fără fotbal! Se termină și pandemia asta. O mai fi o lună, două…, dar sperăm că se termină. Cred că peste o lună lucrurile vor intra pe făgaș normal, dacă respectă toată lumea ce avem de făcut, dacă nu ieșim la grătare… Dacă nu, stăm în casă până de Crăciun…”

Despre modul în care s-ar putea relua campionatul Ligii 2, Andrei Hergheligiu nu s-a gândit. „Vom vedea ce decizie se va lua. Nu pot spune acum cum ar fi mai bine, cu ce variantă. Așteptăm, deocamdată, să reluăm antrenamentele, meciurile, pentru că nu îi convine nimănui să stea în casă și să jongleze cu hârtia igienică. Eu încerc să mă mențin în formă cât pot. Până acum câteva zile am și alergat pe afară, dar acum fac ceea ce se poate face în casă. Încerc să țin un program de antrenament adaptat”, spune jucătorul Mioveniului.

Hergheligiu a evoluat în acest sezon în toate cele 23 de meciuri jucate de CS Mioveni în Liga 2, în toate a început ca titular și în șapte a fost înlocuit. A înscris și 7 goluri, cu unul mai mult decât reușea în ediția trecută a campionatului, tot în tricoul galben-verde, când era utilizat de 17 ori.

Ieșeanul a început fotbalul în orașul natal, la LPS și Poli, iar la seniori a evoluat pentru CSMS Iași (Liga 2 și Liga 1), CS U Craiova (Liga 1), FC Botoșani (Liga 1), Luceafărul Oradea (Liga 2), FC Hermannstadt (Liga 2 și Liga 1) și CS Mioveni (Liga 2).

 

Marius ANGHEL 24 Mar. 2020, 10:59 Campionat
Pe aceeași temă