Amical sau demonstrație de forță în UTA – CS U Craiova?

Mihai Andries 14 Mar. 2014, 20:11 Campionat
Amical sau demonstrație** de forță în UTA - CS U Craiova?

După două meciuri importante în „cheia” play-out, încheiate cu un eșec și un succes, „Bătrâna Doamnă” va întâlni adversari de un alt calibru. Primul dintre ei se identifică cu principala favorită la promovare din seria de Vest a ligii secunde, echipa Primăriei din Craiova. Dincolo de rezultat, ce nu contează deloc în economia obiectivelor partenerelor de întrecere, e interesat de urmărit reacția „alb-roșiilor” adunați în pripă această iarnă, dar și pe cea a oltenilor care nu au cunoscut gustul victoriei în acest an. De aici poate rezulta o partidă agreabilă pentru un public ce ar trebui să fie ceva mai numeros decât cel de săptămâna trecută.

La experiența sa, oricât ar avea intenția să sacrifice disputa cu CS U Craiova, Adrian Falub știe foarte bine că victoriile aduc victorii. Prin urmare, tehnicianul arădenilor va încerca să alinieze o formație cât mai puternică, în funcție și de fotbaliștii pe care-i va avea la dispoziție. Apostu va lipsi sigur, iar Patrice Feussi nu s-a antrenat toată săptămâna cu echipa și forțarea sa ar însemna o nouă recidivă în zona mușchilor inghinali. În schimb, Stanley Ibe a fost legitimat în această după-amiază și poate evolua mâine. „Principalul” UTA-ei știe foarte bine ce fel de echipă va avea în față, așa că va încerca să profite de puținele puncte slabe ale adversarului, cum ar fi organizarea aproximativă pe contre. „Toată lumea cred că știe că CS U Craiova are o calitate foarte mare. Are inclusiv fotbaliști care au jucat și au marcat în Champions League, ca și Dacian Varga. Apoi, Curelea, Ferfelea, Pătrașcu, Pleșan sau Izvoranu  sunt jucători foarte valoroși. Cred că din punct de vedere al individualităților, Craiova e cea mai bună echipă din serie. Mai au și condiții extraordinare de performanță și cred că sunt favoriți în fața oricărui adversar din serie, darmite împotriva noastră, care suntem pe penultimul loc în clasament și avem atâtea probleme. Să nu uităm că UTA de abia s-a strâns și în această iarnă, ne-am organizat din mers și tot ce ne propunem în acest meci e să facem față adversarului. Craiovenii sunt favoriți cerți sâmbătă, vom încerca să nu ne facem de rușine”, a precizat Adrian Falub.

Deși lasă impresia că o interesează prea puțin deplasarea de la Arad, negrăbindu-se să numească un nou antrenor în locul demisului Ovidiu Stângă, craiovenii nu concep să nu plece cu toate punctele din Calea Aurel Vlaicu. Tocmai de aceea, au venit încă de joi seara în orașul nostru și s-au antrenat la ora jocului pe terenul din Subcetate. „Interimarul” Laurens Ebbens rămâne fidel filzofiei de joc a precedesorului său, așa că nu formula de start nu va fi revoluționată. „Voi pregăti meciul cu UTA pornind de la strategia lui Stângă, fiindcă nu putem schimba ceva în scurt timp și vorbim de același lot de jucători. Fotbalul nu este atât de complex, este mai simplu decât credeți. În Olanda nu contează că ești antrenor principal, secund sau preparator fizic, toți cunosc la fel de bine echipa și problemele ei, așa că nu voi avea probleme să pregătesc meciul cu UTA. Nu mă voi concentra pe adversar, ci pe echipa noastră, care are valoare și poate să câștige”, a menționat preparatorul fizic olandez. „Suntem mobilizați să facem un meci bun la Arad, să ștergem seria neagră din ultima vreme și să demonstrăm că merităm să fim pe primul loc”, a completat căpitanul Mihăiță Pleșan. Cel mai bine cotat fotbalist al lui CS U, Dacian Varga, e în continuare indisponibil, iar Izvoranu e incert.

Formații probabile:

UTA: Boșneag – Oltean, Ola, Mardare, Neagu – Popescu, Lazea, Zaluschi – Monac, Sălăjan, Laso.

CS U Craiova: Brac – Kitanovski, Ljubinkovic, Pătrașcu, Vătăjelu – Vandelanotte –  Cr. Ganea, Ferfelea, Valskis, Sin – Curelea

Arbitri: Sorin Antonie (București) – Petru Gașpar (Timișoara) și Răzvan Nistoran (Reșița). Rezervă: Vladimir Nagy (Aiud).

Observatori FRF: Ioan Onicaș (Zalău) și Cristinel Ristache (Reșița)

 

Sursa: Sport Arad

Mihai Andries 14 Mar. 2014, 20:11 Campionat
Pe aceeași temă