„Am pierdut pe nedrept.” Așteptările lui Florin Bratu după ce Aerostar s-a înclinat în fața Universității Cluj. Cum a comentat Bogdan Lobonț meciul cu băcăuanii

Marius ANGHEL 18 Mar. 2019, 18:11 Campionat

Echipa „Pisicii” Bogdan Lobonț a învins-o pe cea antrenată de „Mitraliera” Florin Bratu, scor 2-1, sâmbătă după-amiază, în etapa a 25-a a Ligii 2. „U” Cluj s-a impus cu mult noroc, după un nou meci slab, și continuă fără greșeală în 2019, menținându-se pe locul 2 în clasament, la două puncte în spatele liderului Sportul Snagov. Aerostar Bacău a dominat aproape tot jocul, în disperarea de a egala, a solicitat cel puțin trei penalty-uri, însă nu s-a ales cu niciunul și a pierdut, câzând din nou pe loc retrogradabil.

Un autogol al lui Alexandru Ichim (n.r. – arbitrul Lucian Rusandu l-a creditat însă ca autor pe Stejărel Vișinar) a simplificat meciul clujenilor în Moldova. Jucătorii Universității au tras cu dinți de acest mic avantaj, au preferat să se apere în fața unui Aerostar care a încercat mai tot timpul să caute drumul spre gol, însă nu l-a găsit. Băieții lui Bratu au picat de cel puțin trei ori în careul advers, în disperare de cauză pentru a primi un penalty care să-i readucă în meci, însă n-au primit nimic. De marcat au făcut-o tot oaspeții, prin Norbert Janos, în minutul 80, imediat ducă ce a fost introdus pe teren, cu o deviere cu capul la vinclul colțului lung după un corner bătut din stânga. Totuși, Aerostar a înscris și ea pentru 1-2, prin Valentin Buhăcianu (84), pentru a reaprinde ultimele minute de joc, însă Dur Bozoancă a făcut minuni în poartă și a duc la Cluj toate punctele.

Cu cinci victorii consecutive obținute de când e antrenor la „U” Cluj, Bogdan Lobonț a spus la finalul partidei cu Aerostar că formația băcăuană a fost una dintre cele mai agresive întâlnite până acum. „Știam de la început că ne așteaptă un meci dificil la Bacău. Aerostar este o echipă în creștere de când a venit Florin Bratu. Este una din cele mai agresive adversare, în sens pozitiv, din campionat”, a vorbit Lobonț.

În schimb, Florin Bratu a considerat nedreaptă înfrângerea, după ce Aerostar a practicat cel mai bun joc de când e condusă de el. „Este frustrant să pierzi un meci în felul acesta. Sunt multe de discutat, însă, pe scurt, consider că am pierdut pe nedrept. Cred că este cel mai bun joc al nostru, iar de aici trebuie să privim spre meciurile care urmează. După o asemenea evoluție, aștept ca greutățile pe care le-am întâmpinat să ne unească și să ne permită să scoatem puncte la următoarele două jocuri din deplasare”, a spus, citat de Deșteptarea, Bratu.

„Nu meritam sub nicio formă să pierdem. Am fost peste Universitatea Cluj, chiar dacă ei se bat la promovare, iar noi ne aflăm in zona de jos a clasamentului”, a spus și fundașul Alexandru Ichim, care a acuzat că a fost faultat de Cordoș în careu, însă arbitrul nu a dictat penalty.

În urma acestui rezultat, Aerostar a rămas cu 26 de puncte și a picat din nou pe loc retrogradabil, pe 16, în timp ce „U” Cluj a ajuns la 56 de puncte și se menține pe poziția a doua, la două puncte în spatele liderului Sportul Snagov.

În etapa următoare, Aerostar joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la Luceafărul Oradea, în timp ce „U” Cluj are meci duminică, de la ora 20:00, acasă, cu FC Argeș.

Foto: Deșteptarea

Marius ANGHEL 18 Mar. 2019, 18:11 Campionat
Pe aceeași temă