„Am murit frumos, am murit cu o victorie”. Roland Nagy își laudă jucătorii după ce s-a ratat promovarea

Marius ANGHEL 12 Jun. 2016, 16:48 Campionat

UTA Bătrâna Doamnă a învins duminică, pe teren propriu, echipa FC Voluntari, scor 1-0, în meciul retur al barajului de menținere/promovare în Liga 1, însă rezultatul a fost insuficient pentru a face pasul în prima ligă. Victoria ilfovenilor de miercuri cu 3-0 n-a putut fi întoarsă de arădeni, astfel că aceștia din urmă se vor regăsi și în sezonul următor în Liga 2.

Roland Nagy, antrenorul UTA-ei, a arătat la finalul jocului din nou cu degetul asupra faptului că echipa sa nu a pornit pe picior de egalitate înaintea acestui baraj cu FC Voluntari, însă era mulțumit de ceea ce au reușit jucătorii săi, lăudându-i pentru modul în care au luptat pentru a obține promovarea.

Nagy a dat exemplu ca spirit de sacrificiu a echipei sale pe fundașul Alexandru Manea, care în final a evitat primirea unui gol cu prețul unei posibile accidentări grave.  „Am murit frumos, am murit cu o victorie”, a mai spus antrenorul formației arădene, care consideră că UTA a obținut promovarea pe plan sportiv, însă trebuie să se conformeze și să nu joace în Liga 1.

„Am spus-o și înaintea acestui baraj cu cei de la Voluntari, ei au primit șanse, o echipă de Liga 1 care a fost pregătită, ca lot, ca buget și valoare individuală pentru prima ligă. Nu am plecat pe picior de egalitate din punctul ăsta de vedere. Am venit consumați după un an în care nu știu când a mai fost în Liga a 2-a, cel puțin, atâtea jocuri și cu un lot atât de tânăr și cu cei cu experiență. Am făcut, într-adevăr, un an deosebit, asta e un rod al muncii unui an cel puțin. După tot ce s-a întâmplat la Arad, e adevărat, nu suntem pregătiți pentru așa ceva, încă din punct de vedere organizatoric și al infrastructurii, dar, ca echipă, consider că jucătorii au dat totul, astăzi s-a văzut un spirit de sacrificiu și am murit frumos, am murit cu o victorie în care s-a văzut și în ultima fază Manea a mers la sacrificiu să respingă de pe linie și putea să pățească o accidentare gravă care îl scotea poate mult timp din circuit. Deci acesta a fost spiritul echipei și pentru asta le mulțumesc și îi felicit. Din punctul meu de vedere, și nu am spus-o doar o dată, UTA e o echipă ce a promovat, o echipă ce a făcut pe plan sportiv pasul spre Liga 1. Că așa e sistemul și așa s-a întâmplat, ne conformăm, din păcate, și mai mult nu vreau să comentez. Eu spun că am încercat totul, au dat totul astăzi și au arătat caracter. Sigur, după 3-0 era fost logic ca șansele lor să crească enorm pentru cei de la Voluntari. Tot timpul trebuie să gândim pozitiv pentru că minuni între ghilimele sau minunea a opta sau cum ne place să spunem se pot întâmpla. Dacă înscriam mai devreme consideră că poate – poate puteam pune presiune și puteam să sperăm la mai mult. Dar, din punctul meu de vedere, am murit frumos și atât, rămânem cu atât și încercăm să ne pregătim pentru la anul”, a spus Roland Nagy la microfonul DIGIsport.

Nagy nu știe dacă trecerea la o singură serie este un lucru bun

Întrebat ce șanse are UTA Bătrâna Doamnă să obțină o promovare în sezonul următor, atunci când în Liga a 2-a vor evolua 22 de echipe într-o singură serie, iar deplasările vor fi foarte grele, Roland Nagy a evitat să spună, punând un semn de întrebare dacă această decizie a federalilor este binevenită.

„Din punct de vedere al infrastructurii și al organizării noi nu suntem încă pregătiți, mă refer la noi echipele, multele din Liga a 2-a, chiar dacă au nume, au o tradiție și ca oraș și ca echipă. E o experiență și un experiment care nu știu cum se va sfârși pentru că deplasările sunt foarte lungi, noi am călătorit în ultimul timp și din trei în trei zile am jucat în ultimele două săptămâni. E incredibil ce s-a întâmplat și astăzi cu ruperea de nori și un teren foarte greu, consum de energie și psihică și fizică. Nu știu, sunt curios. Într-adevăr, trebuie să se comaseze valorile, trebuie să fie un spectacol fotbalistic mai frumos și mai spectaculos, dar nu știu dacă e binevenit. Numai timpul va arăta lucrul ăsta și putem să vedem ce se întâmplă”, a mai spus Nagy.

UTA Bătrâna Doamnă s-a impus la Arad, pe stadionul Motorul, cu 1-0 în meciul retur al barajului cu FC Voluntari, însă a ratat promovarea în Liga 1 după ce ilfovenii câștigaseră jocul tur cu 3-0. Ciprian Rus a înscris unicul gol al jocului de astăzi, în minutul 88.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 12 Jun. 2016, 16:48 Campionat
Pe aceeași temă