„Am fost cam fricoși, cam timorați, am fost mai preocupați să îi blocăm pe ei decât să jucăm noi”. Brîndescu explică înfrângerea drastică a Politehnicii cu UTA

Marius ANGHEL 22 May. 2017, 11:54 Campionat

Chiar dacă își punea mari speranțe în obținerea unei victorii în derby-ul Vestului cu UTA Bătrâna Doamnă, pe „Dan Păltinișanu”, în fața a aproximativ 10.000 de spectatori, ASU Politehnica nu i-a pus probleme marii rivali arădene și nu a putut să o stopeze în visul promovării. Timișorenii au pierdut la scor de neprezentare, 0-3, iar antrenorul Sorin Brîndescu a declarat în conferința de presă de la final că jucătorii săi au fost cel mai probabil copleșiți de încărcătura meciului.

„E destul de greu să îmi găsesc cuvintele după o asemenea înfrângere. Îmi pare rău că nu am reușit să le facem suporterilor o bucurie, ei au venit în număr foarte mare și au fost extraordinari, ca de obicei, iar astăzi mai mult ca oricând, pentru că am jucat contra UTA-ei. Noi, în teren, am fost cam fricoși, cam timorați, am fost mai preocupați să îi blocăm pe ei decât să jucăm noi. Cred că dacă am fi înscris primii, la situația lui Taub, alta ar fi fost soarta jocului. Nu am avut însă maturitate și am luat două goluri exact pe ceea ce am exersat la antrenament, să blocăm spațiile de pasare către atacanți și fazele fixe. Am luat foarte repede două goluri și am căzut moral. Nici jucătorii care au intrat nu au adus plusul scontat și nu am fost inspirați la faza de finalizare. Am și adus mingea foarte greu în zona careului, iar UTA s-a apărat foarte bine, e normal, avea 2-0, avea ce să apere. Dacă am fi înscris, poate am fi reintrat în joc. Dar am lăsat spații mari și, din păcate, a venit și golul al treilea pe final”, a declarat Brîndescu, citat de Druckeria.

„Informațiile din exterior i-au încărcat foarte mult pe jucători și i-au și copleșit”

După meciuri bune cu liderul Juventus, Olimpia sau Dunărea Călărași, jucătorii lui ASU Poli au fost de nerecunoscut cu UTA, în meciul cel mai așteptat de suporterii timișoreni. „Se pare că am fost timorați, pentru că am greșit lucruri de bază, preluarea mingii, pase ușoare… Am făcut foarte, foarte multe greșeli. Noi am evitat să discutăm foarte mult despre acest joc în ultima săptămână, pentru că informațiile din exterior i-au încărcat foarte mult pe jucători și, din câte se pare, i-au și copleșit”, a explicat Brîndescu, care a spus și ce au avut arădenii în plus în acest joc: „Era clar că UTA dorește victoria și au jucători care, unu contra unu, fac diferența. Mă refer la jucătorii lor de atac, Curtuiuș, Strătilă și Petre. Ne-am pregătit să îi blocăm, darș în același timpș să îi și surprindem. Era clar că dacă trecea timpul fără ca ei să înscrie, ne vom crea mai multe spații, iar ei își vor pierde răbdarea. În schimb, ne-am pierdut noi foarte repede concentrarea și am luat foarte, foarte ușor primele două goluri”.

„E pentru prima oară când terenul Știința arată mult mai bine decât pe Dan Păltinișanu

Antrenorul Politehnicii a vorbit și despre starea proastă a suprafeței de joc de pe stadionul „Dan Păltinișanu”. „Chiar făceam puțin haz de necaz înainte de joc. Terenul Știința ne-a creat tot timpul probleme și, culmea, în această săptămână la antrenamente s-a prezentat cel mai bine, acum, când nu mai avem niciun meci oficial pe el. E pentru prima oară când terenul arată mult mai bine decât pe „Dan Păltinișanu”. Aici a fost terenul tare, nu a fost tăvălugit, iarba a fost destul de rară… Dar nu vreau să dau vina pe teren pentru faptul că noi n-am fost inspirați”, a mai spus Brîndescu.

ASU Poli rămâne cu 37 de puncte în clasament, câte are și Academica Clinceni, și e pe locul 13. În următoarea etapă joacă miercuri, de la ora 18:00, chiar la Clinceni.

Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax Foto)

Marius ANGHEL 22 May. 2017, 11:54 Campionat
Pe aceeași temă