Altă ligă. Juventus a câștigat și la Satu Mare în marșul spre Liga 1, 3-1 într-un meci dur, cu două cartonașe roșii

  • Roșca, Buhăescu și Chipirliu au marcat pentru lider, în timp ce Vasile Pop a dat speranțe de câteva minute gazdelor, cu golul din penalty.

 

Juventus București se antrenează pentru Liga 1. Acolo va juca la anul liderul din liga secundă, iar o partidă cu Olimpia Satu Mare părea un antrenament mai bun decât cel cu Academica Clinceni, echipă pe care formația lui Daniel Oprița a demolat-o în ultima rundă, 7-0. În prima parte a jocului de la Satu Mare, gazdele și-au dat seama de ce liderul autoritar va juca la anul în Liga 1, în timp ce ei se scurg ușor spre mediocritatea din mijlocul clasamentului în liga secundă.

Juventus a preluat imediat controlul jocului și și-a făcut drum, cu pași mici, spre poarta gazdelor. Chipirliu a avut prima reluare pe poartă, dar Anca-Trip (13) a salvat de sub transversală, pentru ca juniorul Roșca (21) să deschidă scorul. L-a pierdut pe drum pe Duruș și a strecurat mingea pe sub portar, după o pasă în spatele apărării. Scorul era logic, iar Juventus a părut că așteaptă pauza. Olimpia, care nu a pus nicio problemă 40 de minute s-a trezit pe final de mitan. Ludușan a prins un vole de pus în CV, dar Stoian (40) a respins la fel de spectaculos, pentru ca apoi același portar să-l ia „cu fulgi cu tot” pe Pop, în careu, la o fază la care merita chiar să fie eliminat. Penalty, iar același Vasile Pop (44) a făcut 1-1. Juventus s-a resetat însă rapid și n-a fost de acord cu scorul de egalitate. N-a apucat centralul să fluiere finalul reprizei că apărătorii sătmăreni au mai gafat odată, iar Vasile Buhăescu (45+1) a marcat după o minge respinsă greșit. Actualul atacant al bucureștenilor a venit tocmai de la Olimpia și nu a fost primit cu aplauze la Satu Mare.

Două eliminări și joc „la rupere”

Au fost schimbări la pauză, fiind înlocuiți marcatorii Roșca și Pop, iar repriza a doua a fost mult diferită față de prima. Olimpia și-a dat seama că nu mai are ce pierde și s-a aruncat spre poarta lui Stoian, pe fondul scăderii nivelului jocului la Juventus. Gazdele au avut inițiativa, multe lovituri libere din jumătatea adversă, dar nu și ocaziile mari. Heil (57) a reluat pe lângă poartă, iar Voicu (73) a trimis o „bombă” la vinclu, dar Stoian s-a întins spectaculos încă odată și i-a refuzat golul.

Peste toate problemele Olimpiei a venit și eliminarea lui Villand pentru două cartonașe galbene. Acest eveniment a lovit puternic moralul gazdelor și a liniștit finalul de joc pentru Juventus. Liderul s-a cantonat în preajma careului propriu și a așteptat, cuminte, finalul, respingând destul de ușor mingile aruncate de sătmăreni, mai mult la disperare. A început un joc „la rupere”, iar Romario Rus (88) a luat și el cartonaș roșu și ultimele secunde ale partidei au găsit Olimpia cu doar 9 jucători pe teren. În această situație a fost suficient un contraatac care a dus trei jucători ai lui Juventus în fața portarului, iar Alexandru Zaharia îi face cadou un gol lui Remus Chipirliu (90+1) și golgheterul competiției nu are cum să rateze cu poarta goală și se distanțează, cel puțin până luni, când joacă Sepsi, la un gol de Attila Hadnagy, 26 față de 25.

Juventus așteaptă să plece dintr-o ligă care este mult sub valoarea sa și are acum 11 puncte diferență față de locul 2 și 13 față de locul 3. Olimpia a rămas pe 7, la 19 puncte de lider.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

OLIMPIA SATU MARE – JUVENTUS BUCUREȘTI       1-3
Vas. Pop 44′ – pen., Buhăescu 45+1′, Chipirliu 90+1′ / Al. Roșca 21′

Anca-Trip – Duruș, Fl. Mureșan, Heil (cpt.), Bura – Villand, R. Rus – I. Roșu (Ad. Voicu 36′), Ludușan, Faur (Kanaloș 76′) – Vas. Pop (Oct. Ursu 46′)
Rezerve neutilizate: Șuta – Cocian, Erdei, Chitaș
Antrenor: Bogdan Andone
Eliminați: Robert Villand 70′, Romario Rus 88′ (ambii după cumul de cartonașe galbene)

R. Stoian – Beța, Ov. Morariu, Wallace, Carabela – Bărbulescu (cpt.), Băjenaru (Măd. Mihăescu 74′) – Al. Zaharia, Chipirliu, Al. Roșca (Fl. Cazan 46′) – Buhăescu (Călințaru 86′)
Rezerve neutilizate: Brie – Al. Vasile, Ilin, Neag
Antrenor: Daniel Oprița

Stadion: Olimpia (Satu Mare); Arbitru: Robert George Dumitru (Sfântu Gheorghe); Asistenți: Gero Szabo (Cluj-Napoca) și Mihai Marius Marica (Bistrița).

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Satu Mare online

Pe aceeași temă