Alt joc, alt rezultat!

Marius ANGHEL 27 Oct. 2013, 14:42 Campionat
Alt joc, alt rezultat!

În etapa a VIII-a a diviziei secunde de fotbal, ASA Târgu-Mureș a învins sâmbătă seara pe teren propriu cu scorul de 3-1 CSM Râmnicu Vâlcea. Au înscris Alexandru Dan (minutul 21), Claudiu Bumba (min. 65, din penalty) și Dragoș Huiban (min. 90+3), pentru mureșeni, Lircă (min. 77, din penalty), pentru oaspeți.

Partida care se anunța una dificilă a fost probabil cea mai bună din acest sezon făcută de echipa mureșeană. Cu o așezare foarte ofensivă, antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a insuflat elevilor săi o nouă mentalitate și echipa a muncit mult pentru obținerea unei victorii foarte importante.

Jocul a început într-un ritm foarte alert, menținut pe întreaga durată a partidei. Un șut al lui Negruț reținut de portarul mureșenilor și unul al lui Hiban care a trecut puțin lângă în primele două minute anunțau un meci atractiv. O oarecare teamă de înfrângere s-a instalat apoi în cele două tabere, ambele echipe manifestând mai multă prudență. În minutul 18, în urma unei combinații rapide, Alexandru Dan a trimis direct în brațele lui Matache, după care Onicaș a șutat pe poartă, dar tot fără probleme pentru portarul vâlcenilor. A venit apoi deschiderea scorului. Bumba a executat o lovitură liberă de la mare distanță, Salem l-a derutat pe portarul oaspeților cu o deviere cu capul, iar Alexandru Dan a șters mingea care a intrat în plasă. Vâlcenii au replicat imediat prin Lircă, dar Caparco a respins în corner. A urmat un șut din unghi al lui Bumba, respins și la pauză s-a intrat cu avantaj minim pentru mureșeni.

Joc deschis, final pe contre

Foarte motivată, ASA a ieșit de la vestiare decisă să reușească desprinderea, dar au obținut pentru început doar câteva lovituri de colț. Pe rând, Buhăescu și Buhuși execută lovituri libere care puteau mări avantajul, dar pradă ușoară pentru Matache. După un șut foarte periculos de la distanță expediat de Cârstoiu, scos de la vinclu de portarul gazdelor, a venit golul doi. În minutul 63, Huiban este incomodat în careu de Stoica și centralul bucureștean Marcel Bîrsan dictează penalty. Execută cu siguranță  Bumba și ASA are 2-0.

Impulsionați, mureșenii asaltează poarta lui Matache, dar acesta scoate de sub bară șutul lui Bold, deviat de Heil, iar cele ale lui Buhuși și Buhăescu nu-și ating ținta. O incursiune a oaspeților din minutul 77 a dus la relansarea jocului. Caparco îl agață pe Arnăutu în suprafața de pedeapsă și Lircă transformă lovitura de pedeapsă. Vâlcenii prind mai mult curaj și Briceag trimite în bară de la 30 de metri.

Finalul se joacă pe contre. Șutul lui Huiban este reținut, iar Caparco scoate de la rădăcina barei șutul expediat de Deaconescu. Se acordă patru minute de prelungiri. În al treilea, Huiban scapă singur din propriul teren, îl driblează pe Matache, și alți doi adversari, dă emoții tuturor, dar până la urmă trimite în plasă și este 3-1.

O victorie importantă, după cel mai frumos meci din acest sezon. Mureșenii rămân tot pe locul VII, dar la doar trei puncte de primul loc și pentru ei urmează o deplasare dificilă, la noul lider, FC Universitatea Craiova.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

ASA TÂRGU MUREȘ
CSM RÂMNICU VÂLCEA
3-1

Al. Dan ”22, Bumba ”65 – pen., Huiban ”90+3 / Lircă ”77 – pen.

Caparco – Fl. Bold, Gugu, Heil, Szilagyi (cpt.) – Al. Dan, Onicaș – Buhăescu, Bumba (R. Miclea ”77), Huiban (N. Patriche ”90+5) – Salem (Buhuși ”60)
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Matache – Deaconescu, Ct. Pârvulescu, I. Stoica (cpt.), Briceag – Cârstoiu, Lircă – Cataramă (Ad. Popa ”64), Negruț (Arnăutu ”71), D. Iancu – Codin (Bg. Geantă ”58)
Antrenor: Claudiu Niculescu

Articol scris de Mihai VEREȘ

Marius ANGHEL 27 Oct. 2013, 14:42 Campionat
Pe aceeași temă