Alexa, după victoria cu Afumați și pașii greșiți ai contracandidatelor Hermannstadt și Chindia. „E o euforie care poate să devină foarte periculoasă”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 12 Mar. 2018, 22:37 Campionat

Liderului Ligii 2, Dunărea Călărași, a câștigat cu ceva emoții meciul de pe teren propriu cu CS Afumați, a patra clasată, după un joc în care s-au acordat două penalty-uri și două eliminări. Ilfovenii au condus la Călărași cu 1-0, însă au pierdut în cele din urmă cu 1-2. A fost al 15-lea succes al Dunării sub comanda lui Dan Alexa și al 20-lea meci consecutiv fără înfrângere în acest sezon.

La finalul întâlnirii cu CS Afumați, antrenorul Dunării a spus că echipa sa a controlat partida ce i-a adus trei puncte în fața unui adversar dificil, care și-a vândut scump pielea la Călărași. „Am întâlnit o echipă foarte periculoasă, CS Afumați, care a pus mari probleme Universității Craiova în Cupa României, o echipă care nu și-a schimbat lotul de trei ani, care știe fotbal. Am început, practic, jocul de la 0-1. Mă bucur că am avut puterea să revenim. Am controlat jocul, am avut și două ocazii în afara celor două goluri. Am obținut o victorie importantă, iar, coroborată cu egalul Chindiei (n.r. – 1-1 la Foresta Suceava), s-a refăcut diferența de 7 puncte”, a spus Dan Alexa.

Pe lângă distanțarea la șapte puncte de Chindia, Dunărea a profitat și de remiza Hermannstadt-ului la Șiria, cu UTA (1-1), astfel că s-a desprins la trei puncte de formația sibiană. Dan Alexa e realist și le transmite elevilor săi să rămână cu picioarele pe pământ, pentru că drumul spre Liga 1 e lung și anevoios. „Într-adevăr, avem o șansă importantă, dar mai avem destule meciuri de disputat în continuare. Se poate întâmpla orice. Va trebui să muncim foarte mult ca să ajungem în Liga 1. Le-am spus-o și jucătorilor mei. Într-adevăr, e o euforie care poate să devină foarte periculoasă”, a mai declarat antrenorul liderului Ligii 2.

Dunărea joacă următorul meci în campionat sâmbătă, de la ora 12:00, cu Sportul Snagov. În tur, elevii lui Dan Alexa au câștigat cu 1-0, grație reușitei lui Valentin Alexandru din minutul 49, când a transformat un penalty.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: fb Dunărea Călărași

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 12 Mar. 2018, 22:37 Campionat
Pe aceeași temă