Al treilea meci, a treia remiză între FC Bihor și Șoimii. Emoțiile pentru retrogradare n-au încetat

Marius ANGHEL 11 Apr. 2015, 09:00 Campionat

FC Bihor a terminat la egalitate, cu scorul de 0-0, jocul pe care l-a susținut vineri, pe teren propriu, în compania echipei Șoimii Pâncota, în cadrul celei de-a doua etape a fazei play-out din Seria a II-a a Ligii a II-a. Meciul, care s-a desfășurat la Stadionul Iuliu Bodola, a constituit o luptă crâncenă între cele două combatante, care se bat pentru a evita ultimul loc, cel care duce la barajul de retrogradare.

FC Bihor a început bine jocul totuși și în minutul 4 a ratat o dublă ocazie, prin I. Ban și Fl. Pop. După o centrare de pe dreapta, Ionuț Ban, din careu a reluat cu capul, însă mingea a fost deviată peste poartă. După executarea loviturii de colț, Mihuț a centrat bine în careu la Florin Pop, care din 7 metri a reluat cu capul în transversală.

După acest început bun al orădenilor, oaspeții s-au trezit și ei și au ieșit la atac, iar în minutul 7 Vladu a aruncat o minge în suprafața de pedeapsă din lovitură liberă de la 25 de metri din lateral dreapta, Fildan a boxat până la Gavrilescu, iar reluarea acestuia de la 14-15 metri spre poarta goală a fost oprită de Mihuț.

Poarta orădeană a fost în pericol apoi și în minutul 13, când același Vladu a executat o lovitură de colț „pe scurt”, Lazăr a vrut să devieze, însă a fost aproape de autogol, norocul căpitanului bihorean s-a numit însă portarul Fildan, care a fost atent și a salvat.

FC Bihor a revenit în atac apoi, iar în minutul 20, Sorian a expediat un șut periculos, cu pământul, în fața porții, scos totuși de portarul Irimia. În minutul 28 FC Bihor a fost iarăși aproape de a marca, când Andor l-a angajat pe Cigan în careu, care ia luat fața lui Rusu, dar a  tras direct în Irimia din 7-8 metri. În replică, în minutul 34, Issa de la oaspeți, aflat în suprafața de pedeapsă, în poziție centrală, a șutat periculos, dar mingea s-a dus puțin peste transversală.

Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic, iar în repriza a doua FC Bihor a început cu o schimbare, atacantul Cigan fiind înlocuit, la cerere, după cum a explicat antrenorul Călin Cheregi, pentru că acuza o accidentare, cu Adam Achim. Orădenii au debutat bine și-n repriza secundă, iar în minutul 50 chiar au trimis mingea în poartă, prin Florin Lazăr, după o centrare a lui Sorian, dar golul a fost anulat pe motiv de offside, la o fază discutabilă însă.

După ce Țoca a expediat un șut de la 30 de metri, peste poară, în replică, în minutul 55, oaspeții au trecut pe lângă deschiderea scorului, atunci când Gavrilescu a scăpat singur în careu, dar a fost deposedat bine din spate, în momentul șutului, de Bactăr. În minutul 58, tot Șoimii s-au aflat în ofensivă și Issa a șutat din lateral, dar mingea s-a dus puțin pe lângă poartă.

Pe final, FC Bihor a încercat să forțeze, dar nu a reușit să-și creeze ocazii foarte clare și după ce în minutul 76, când Florin Pop i-a trimis în dreapta lui Andor, iar șutul acestuia a trecut peste poartă sau în minutul 89, șutul lui V. Dobrescu, de la 20 de metri, a ocolit poarta, jocul s-a încheiat cu scorul egal, de 0-0, scor care nemulțumește echipa gazdă, dar care oaspeților le aduce un punct.

FC BIHOR ORADEA    0
ȘOIMII PÂNCOTA        0

Fildan – Mihuț (V. Dobrescu ”82), Fl. Lazăr (cpt.), Bactăr, Letan – Țoca (Ember ”65), Sorian – Fl. Pop, Cr. Andor, I. Ban – Cigan (A. Achim ”46)
Rezerve neutilizate: Barabaș – Lorincz, Cuc, Haș
Antrenor: Călin Cheregi

Cr. Irimia – Maghici, A. Rusu (cpt.), S. Traore, Siminic – Polgar (Burian ”35), Dubeștean, Issa, Suciu (F. Cuedan ”78), I. Vladu – Gavrilescu (Huțanu ”88)
Rezerve: Pașcalău – D. Mitu, D. Dan, R. Lung
Antrenor: Ionuț Popa

Stadion: „Iuliu Bodola” (Oradea); Spectatori: 500; Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Asistenți: Cristian Nicolae Lucaci și Radu Despa (ambii din Baia Mare). Jucătorul meciului: Ionuț Ban.

Text și foto: FC Bihor

Marius ANGHEL 11 Apr. 2015, 09:00 Campionat
Pe aceeași temă