„Ai nevoie și de noroc pentru a promova”

29 May. 2009, 14:29 Campionat

Mijlocașul Florin Dan (foto: la minge) este omul momentului la Alba Iulia. “Baggio” a marcat în urmă cu două runde golul victoriei cu Dacia Mioveni, iar miercuri a înscris pentru remiza de la Tg. Mureș. Adus în iarnă de la UTA, mijlocașul Florin Dan a fost decisiv pentru albaiulieni în ultimele două etape, golurile sale aducând Unirea în pragul Ligii I. Alb-negrii mai au nevoie de doar trei puncte în ultimele trei etape pentru a reveni în elită după patru ani. Secretul? Îl spune chiar eroul Unirii.

 

A fost foarte multă muncă, disciplină și seriozitate în acest sezon. De asemenea, într-un campionat ai nevoie și de noroc pentru a promova. Îmi aduc aminte de meciul nostru de la ACU Arad, în care am avut și șansă. În plus, trebuie să te ajute și rezultatele contracandidatelor, iar Vâlcea și Târgu Mureș au pierdut în urmă cu trei etape acasă cu 3-0. Atunci s-a decis în mare parte cine va promova”, este de părere Florin Dan, aflat la câțiva pași de a doua promovare în Liga I din carieră, după cea cu CFR Cluj, din 2004.

Poate să plece în vară

Mijlocașul are o clauză în contract potrivit căreia poate să plece în vară de la Alba în cazul în care ar primi o ofertă convenabilă de la o altă formație. Condiția impusă de șefi este ca să returneze toți banii care i-a încasat de când a venit la Unirea. „Nu mă gândesc să plec. Mai am un an de contract și vreau că joc cu în Liga I la Alba. Poate numai dacă vine o ofertă de la Real Madrid aș fi dispus să o accept”, a mai spus mijlocașul Unirii.

"Fanii Unirii merită să vară echipa în Liga I. Însă ei trebuie să fie alături de noi și atunci când vor fi momente mai grele."
Florin Dan, mijlocaș Unirea

"După un drum lung avem ocazia să promovăm sâmbătă matematic în Liga I. Sper ca fanii să vină în număr mare la stadion."

Adrian Falub, antrenor Unirea

"Eu am mai promovat în Liga I în 2001, atunci când eram la Baia Mare, dar atunci s-a vândut locul la FCM Bacău."
Ionuț Bălan, fundaș Unirea

Articol scris de Daniel LUP
 

29 May. 2009, 14:29 Campionat
Pe aceeași temă