„Afumațiul ne-a chinuit, dar ne-am atins mini-obiectivul”. Nagy, după ce UTA a luat 9 puncte într-o săptămână: „Am avea nevoie de un lot mai competitiv”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 24 Sep. 2016, 17:40 Actualizat: 24 Sep. 2016, 17:41 Campionat

UTA Bătrâna Doamnă a primit o replică foarte bună din partea nou-promovatei CS Afumați. Ilfovenii l-au pus de multe ori la încercare pe Bogdan Miron, dar e la fel de adevărat că au beneficiat și de un ajutor din partea brigăzii de arbitri. Arădenii s-au chinuit să câștige pe teren propriu, scor 2-1, după ce în ultimele minute au jucat în inferioritate numerică.

La final, Roland Nagy a apreciat jocul adversarilor, dar și-a lăudat și proprii elevi. „Încheiem bine o săptămână plină, grea, cu 9 puncte. După un antrenament cu Pâncota și o victorie prețioasă la o formație Luceafărul aflată în revenire de formă, am dat peste o echipă necunoscută. Nu am putut afla multe detalii despre ea și ne-am trezit cu o formație preocupată de fotbal ce ne-a chinuit, dar, per ansamblu, sunt fericit că am luat punctele. Cei de la Afumați și-au jucat șansa, au arătat un fotbal plăcut, însă noi rămânem mulțumiți de realizarea mini-obiectivului: trei victorii din ultimele trei meciuri. Îmi felicit echipa pentru atitudine și dorință în condiții grele”, a precizat antrenorul „alb-roșilor”.

Pe de altă parte, tehnicianul arădenilor recunoaște că echipa sa are probleme în joc și de exprimare. „Avem o echipă tânără, un lot pe care-l luăm ca atare, angrenat în toate competițiile posibile pentru a crește. Suntem doar la mijlocul turului, sper să devenim un lot mai competitiv, cu o concurență pe măsură, mai aproape de ceea ce mi-am dorit încă de la începutul sezonului. Trebuie să ai jucătorii potriviți pentru un campionat de 38 de etape, altfel nu poți tinde la un obiectiv important. Apar accidentări, suspendări sau convocări la lotul de tineret, dar noi trebuie să rămânem mereu competitivi”, a adăugat Nagy.

Legat de convocări, se apropie ziua în care Adrian Petre va fi chemat la naționala Under 19 pentru turneul de calificare la „europene”, din Olanda. Atacantul de 18 ani a reușit azi al 9-lea gol stagional și e clar că-i va lipsi UTA-ei. „Își face datoria, e pe un drum bun. Și-a schimbat total gândirea și mentalitatea față de sezonul trecut și asta am observat încă de la pregătirea din vară și amicală. Indiferent că rămânea Man sau nu, era o concurență frumoasă între ei, benefică pentru echipă. Petre a intrat mereu cu realizări, dar va trebui să găsim soluții de înlocuire a sa când va pleca la lot”, a  comentat fostul mijlocaș.

Cu cele trei puncte câștigate astăzi, UTA urcă pe locul 2 în clasament și s-a apropiat la un punct de lider, cel puțin până mâine, atunci când joacă FC Brașov, Juventus și Chindia.

Text: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 24 Sep. 2016, 17:40 Actualizat: 24 Sep. 2016, 17:41 Campionat
Pe aceeași temă