AFC Hermannstadt a trecut la scor de CS Balotești și se menține pentru a 14-a oară în 20 de etape pe primul loc

Marius ANGHEL 04 Dec. 2017, 10:50 Campionat
AFC Hermannstadt a trecut la scor de CS Balotești** și se menține pentru a 14-a oară în 20 de etape pe primul loc

AFC Hermannstadt continuă să se mențină în fruntea clasamentului Ligii 2 după ce a câștigat, duminică, cu scorul de 3-0, meciul disputat la Buftea, cu CS Balotești, contând pentru prima etapă a returului. A fost al 14-lea succes obținut de „alb-roșii” în cele 20 de etape scurse până acum.

La Buftea, scorul a fost deschis de Bogdan Rusu, în prelungirile primei reprize. Golgheterul echipei sibiene și al campionatului a reluat în plasă, cu capul, din centrarea lui Tătar. Tot el a făcut 2-0 în minutul 63, când a fructificat centrarea lui Hergheligiu. Rezultatul final a fost stabilit de nou-intratul Petrișor Petrescu, în minutul 84. A fost rezultatul așteptat de Pelici, echipa sa revenind din nou pe prima poziție după ce Dunărea Călărași câștigase și ea la scor cu o zi mai devreme, 4-0 cu Academica Clinceni, și trecuse pentru moment pe locul 1.

Cu cele două reușite din etapa a 20-a, Bogdan Rusu a ajuns la cota 14 și se menține în fruntea clasamentului golgheterilor Ligii 2. În urma sa este Valentin Alexandru de la Dunărea Călărași, cu 13 reușite.

„Îi felicit pe băieți pentru modul în care s-au comportat și în acest meci. Este o victorie extrem de importantă pentru noi, pentru că ne ajută să ne menținem pe primul loc. Urmează ultimul meci în campionat din acest an, pe teren propriu, cu CS Afumați. Trebuie neapărat să obținem toate cele trei puncte și din acesta pentru a încheia 2017 pe primul loc”, a declarat antrenorul Alexandru Pelici.

AFC Hermannstadt are 47 de puncte, cu unul mai mult decât următoarea clasată, Dunărea Călărași. După etapa din weekend, cele două prim clasate s-au distanțat de ocupanta locului 3, Chindia Târgoviște, care are 39 de puncte.

CS BALOTEȘTI – AFC HERMANNSTADT   0-3
Bogdan Rusu 45+1′, 63′, Petrișor Petrescu 84′

Iordan – M. Neagu, Flămânzeanu, Marciuc, Mirescu – Andr. Răuță (Hurdubei 69′) – P. Ioniță (Al. Grigore 74′), Al. Coman (Opriș 80′), Ciubuc, Val. Andrei – Eug. Nica
Rezerve neutilizate: H. Ciobanu – Al. Gheorghe, Koprindzyski, N. Filip
Antrenor: Augustin Călin

Căbuz – D. Tătar, R. Crișan, I. Stoica, Pamfile – Boboc, Dumitriu – Hergheligiu, Bg. Rusu (Șt. Blănaru 85′), C. Neagu (P. Petrescu 77′) – D. Roman (Dâlbea 64′)
Rezerve neutilizate: H. Moldovan – Ct. Pîrvulescu, Neacșa, Mih. Stancu
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: Baza Sportivă Buftea (Iarba) (Buftea – Ilfov); Arbitru: Omar Cristian Dumitrică (Craiova); Asistenți: Florin Liviu Burlacu (Urziceni) și Mihaela Țepușă (București).

În etapa a 21-a a Ligii 2, ultima din acest an, AFC Hermannstadt joacă pe stadionul Municipal din Sibiu cu CS Afumați. Partida este programată sâmbătă, 9 decembrie, ora 12:00. În schimb, CS Balotești joacă sâmbătă, de la ora 11:00, tot pe teren propriu, cu Sportul Snagov. Ilfovenii au ajuns pe penultimul loc în clasament, cu 17 puncte, la egalitate cu „lanterna roșie” Foresta Suceava.

Marius ANGHEL 04 Dec. 2017, 10:50 Campionat
Pe aceeași temă