Aerostar își întâlnește fostul antrenor în ultima etapă din 2018. Florin Bratu are cuvinte de laudă pentru Popovici, dar spune și de ce acesta are un dezavantaj

Marius ANGHEL 07 Dec. 2018, 14:53 Campionat

Aerostar începuse perfect cu Florin Bratu antrenor. În primele trei meciuri a obținut tot atâtea victorii, iar echipa băcăuană părăsea pozițiile retrogradabile. Ulterior, în următoarele patru jocuri avea să mai obțină un singur punct, după un egal la Balotești (1-1), iar trupa moldoveană a căzut din nou în zona roșie a clasamentului.

Sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, încheie ultimul meci oficial din acest an, iar vizitatoarea este Metaloglobus, chiar echipa condusă acum de fostul antrenor al Aerostarului, Cristian Popovici. Trupa bucureșteană a aproape într-o situație asemănătoare. A început cu două victorii cu Popovici pe bancă, iar în ultimele cinci jocuri a luat doar un punct, cu liderul Chindia (0-0).

Ambele echipe sunt disperate să obțină victoria în acest ultim joc din 2018, mai ales că întâlnesc una dintre contracandidatele în lupta pentru evitarea retrogradării. Aerostar stă mai rău în clasament, situându-se pe locul 17, cu 19 puncte, în timp ce Metaloglobus e fix deasupra pozițiilor care duc în Liga 3, pe 15, cu 21 de puncte.

„Avem nevoie de puncte și, totodată, dorim să ne despărțim de propriul public printr-un rezultat favorabil. Se știe doar că ultima impresie contează. Din păcate, condițiile meteo nu sunt propice și pentru un spectacol fotbalistic de calitate”, a spus, pentru Deșteptatea, Florin Bratu despre meciul cu Metaloglobus.

Cât despre întâlnirea cu fostul antrenor al Aerostarului, Bratu are cuvinte de laudă pentru Popovici. Totodată, spune că acest avantaj al actualului tehnician al Metaloglobusului poate avea două fețe. „Cristi Popovici este un antrenor care trebuie respectat pentru ceea ce a facut în fotbalul băcăuan, în general, și la Aerostar, în mod special. Faptul că el îi cunoaște bine pe jucătorii Aerostarului e cu dus-întors. Teoretic, este un avantaj, care se poate transforma însă într-un dezavantaj, deoarece, în astfel de condiții, riști să-ți încarci proprii jucători cu prea multe informații despre adversar. Metaloglobus are jucători cu experiență, dar, repet, noi avem mare nevoie de puncte”, a mai spus Bratu.

În meciul tur, desfășurat la București, Metaloglobus și Aerostar au remizat, scor 1-1, după golurile lui Adrian Hurdubei (22), respectiv Valentin Ghenovici (39), băcăuanii conducând și fiind egalați înainte de pauză în Capitală.

Foto: Aerostar Bacău

Marius ANGHEL 07 Dec. 2018, 14:53 Campionat
Pe aceeași temă