Adrian Kerezsy, debut fericit pe banca Științei. „Victoria noastră este incontestabilă”. Urmează o săptămână de foc pentru ieșeni

Debutul lui Adrian Kerezsy pe banca tehnică a Științei Miroslava a coincis cu prima victorie a echipei ieșene pe terenul de la Uricani în eșalonul secund. Miroslava s-a impus, sâmbătă, cu scorul de 2-1 (0-0) în fața Olimpiei Satu Mare la capătul celui mai bun joc din acest sezon și s-a apropiat la un singur punct de prima echipă aflată deasupra liniei retrogradării.

Noul antrenor Adrian Kerezsy a admis că nu a avut timp să schimbe foarte multe în jocul echipei, dar a subliniat determinarea jucătorilor și faptul că au luptat pentru victorie până la final. „Prima mea victorie pe banca Științei este și prima victorie a echipei pe teren propriu în liga a doua, astfel că bucuria este cu atât mai mare. M-a mulțumit jocul echipei și i-am felicitat pe băieți pentru determinare. Am controlat meciul de la un capăt la celălalt, iar victoria noastră nu poate fi pusă la îndoială. Este o victorie foarte importantă pentru noi, care le dă moral băieților. A fost un succes meritat, în fața unei echipe incomode, cu tradiție, iar diferența putea fi mult mai mare, în condițiile în care am ratat câteva bune ocazii. În cele trei zile de când am preluat echipa era foarte greu să schimb ceva, în schimb am folosit câțiva jucători care au evoluat mai puțin până acum, sau deloc. M-a mulțumit atitudinea jucătorilor, determinarea, caracterul lor. În ciuda unui vând foarte puternic, care a pus probleme ambelor formații, băieții au încercat să pună mingea jos, să paseze, au avut determinare și au luptat până la final”, a declarat Adrian Kerezsy.

Serie infernală pentru Știința

Pentru Știința urmează o serie de foc cu șase meciuri în 22 zile, primele trei adversare fiind foste echipe de primă ligă.

Sâmbătă, Miroslava va juca la Arad, cu UTA, în campionat, marți seară va juca la Cluj, cu Universitatea, în 16-imile de finală ale Cupei României, iar peste alte patru zile la Uricani va descinde o altă prim-divizionară, Pandurii Târgu Jiu.

„Aveam nevoie de acest succes și abordăm cu un moral bun următoarele trei meciuri foarte dificile. Într-o săptămână vom juca trei meciuri cu adversari care au evoluat în Liga I, UTA, Universitatea Cluj și Pandurii. Vor fi partide foarte dificile, dar ne dorim să scoatem cât mai multe puncte și să ne calificăm mai departe în Cupa României”, a completat Kerezsy.

17 este locul ocupat de Știința Miroslava după 12 etape desfășurate din campionatul Ligii 2, cu cele 11 puncte acumulate până acum fiind la egalitate cu UTA Arad

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Pe aceeași temă