Adrian Falub: „Meci cât o promovare”. ASA o așteaptă pe CSM fără șapte titulari

Mihai Andries 22 May. 2014, 14:52 Campionat
Adrian Falub:

Lider în Seria de Vest a Ligii a II-a, ASA-ul din Tîrgu Mureș e cu un pas spre Liga 1, o victorie cu Vâlcea, sâmbătă de la 18.00, putând asigura și o promovare matematică a trupei lui Adrian Falub.   

„Ne așteaptă un meci dificil, din mai multe puncte de vedere.  Întâlnim o echipă care nu a pierdut în play-off niciun meci în deplasare și care primește goluri puține. Asta nu e o întâmplare, e meritul unui antrenor priceput dar și al unui lot foarte valoros care merită cu prisosință să se lupte pentru promovare„, e de părere Falub, antrenorul care ar putea bifa sâmbătă o performanță unică pentru fotbalul românesc după 1990: a patra promovare în prima ligă (n.a precedentele au fost cu Cluj, FCM Tirgu Mureș și Unirea Alba Iulia).

Cu toate acestea, antrenorul mureșenilor a afișat un ton moderat astăzi, la conferința de presă ce precedă jocul contra lui CSM Rm. Vâlcea. Falub are nu mai puțin de șapte jucători indisponibili pentru meciul contra CSM-ului.  

Noi venim după meciuri foarte grele, cum a fost și ultimul de la Reșița. Lucrul acesta și-a pus amprenta asupra stării medicale a jucătorilor noștri. Avem mulți accidentați. Hora, Bumba, Verdeș și Buhăescu nu s-au antrenat deloc săptămâna aceasta. Totodată, Ndoye și Hanca au lucrat separat așa că au șanse aproape nule de a juca. Ce să mai zic și de faptul că accidentarea lui Tomozei a recidivat? Nu ne va fi deloc ușor, a mai completat antrenorul lui ASA.

Însă, ardelenii sunt conștienți de importanța jocului și mizează pe suportul fanilor la un meci ce poate decide și promovarea efectivă a „roș-albaștrilor„.

„Meciul e cât un campionat pentru noi, e încununarea muncii noastre din acest sezon. Sper însă ca jucătorii valizi la ora jocului să înțeleagă șansa uriașă pe care o avem, cea de a promova chiar sub ochii fanilor noștri. Dacă aș spune că avem prima șansă de a câștiga acest meci, ar părea că sunt arogant. Dacă aș susține însă că Vâlcea are ea prima șansă ar părea că mi-e frică. Prefer să ofer un ton echilibrat spuselor mele. Cred că avem șanse egale de a câștiga acest meci cu Valcea, pentru că noi venim după 6 rezultate foarte bune, dar suferim din prisma accidentărilor, în timp ce elevii lui Lincar se află pe un trend ascendent”, a mai spus Falub.

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ
Foto de Lehel VALICS

Mihai Andries 22 May. 2014, 14:52 Campionat
Pe aceeași temă