Adio invincibilitate în Zăvoi: Vâlcea a pierdut derbyul primelor clasate în serie

Adrian MUJEA, Mihai Andries 06 Apr. 2014, 02:44 Campionat

CSM Râmnicu Vâlcea a cedat primul joc de campionat pe teren propriu în acest sezon, după 0-1 cu CS Universitatea Craiova, în derbyul Olteniei. În ciuda frigului pătrunzător, peste 4.000 de spectatori au venit azi să încurajeze echipa lui Claudiu Niculescu, cifră record în acest sezon pentru gruparea vâlceană. La tribuna oficială au luat loc multe nume sonore, printre care Ion Crăciunescu, Ionel Dănciulescu, Victoraș Iacob sau Mihai Costea.

Singurul gol al derbyului a venit în minutul 19, după o lovitură liberă din flancul drept executată de Dacian Varga, la care Costin Curelea a reluat cu capul la vinclu. CSM a atacat mereu, dar maniera de arbitraj a lui Lucian Rusandu din Sfântu Gheorghe, una favorabilă oaspeților, a încins spiritele în Zăvoi, acolo unde fanii vâlceni au scandat „Mititelu, Mititelu!” și „Hoții, Hoții”. Vâlcea a dominat autoritar jocul după pauză, în timp ce Craiova lui Balint nu s-a remarcat cu nimic în afara faptului că permanent a tras de timp.

CSM a avut două șanse imense de a egala, prima în minutul 50, când Nkongue a scăpat singur spre poarta oaspeților, dar a șutat peste. A doua ocazie, una imensă, în minutul 68, când Crețu a reluat cu capul și mingea, deviată și de portarul Brac, a lovit bara! În schimb, Craiova nu a construit nimic, dar Vâlcea a tremurat doar la reluarea defectuoasă a lui Briceag, care a fost la un pas de un autogol.

CS U Craiova câștigă nemeritat în Zăvoi și obține trei puncte imense cu care se desprinde în clasamentul cu care se va pleca în playoff. Vâlcea își păstrează vie speranța la locul 2, acolo unde se va lupta probabil cu ASA Târgu Mureș, dacă echipa lui Falub va prinde un loc în primele șase.

CSM RM. VÂLCEA – CS U CRAIOVA 0-1 (0-1)  A marcat Curelea 19

CSM: A. Popescu – Deaconescu, Pârvulescu, I .Stoica (cpt.), Briceag – Ov. Popescu, Todea – Ad. Popa (Samson 46), B. Geantă (Codin 15), Ed. Nicola (A. Crețu 64) – Nkongue. Antrenor Claudiu Niculescu

CSU: Brac – Ljubinkovic, Fl. Pătrașcu, Izvoranu (cpt.), Vătăjelu – Vandelanoitte – Varga, Ferfelea (Valskis 69), Cr. Ganea (Kitanovski 85), Sin (Patriche 55) – Curelea. Antrenor Gabi Balint

Stadion Municipal, spectatori 4.000. Arbitri: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe) – Florin Neacșu (Câmpulung), Marius Matchidanu (Brăila)

 

Articol scris de Adi GEORGESCU
Foto de Dan LIXANDRU

Adrian MUJEA, Mihai Andries 06 Apr. 2014, 02:44 Campionat
Pe aceeași temă