ACU, cinci victorii din șase partide

04 Apr. 2009, 17:27 Campionat
ACU, cinci victorii din șase partide

În folclor se spune că o echipă atunci e puternică când jucătorii care stau pe bancă sunt de aproximativ aceiași valoare cu cei care intră din primul minut în teren.

 

Această teorie se mulează perfect pentru gruparea arădeană, care, față de turul campionatului e mult schimbată. Achizițiile făcute de Gheorghița Onu au avut darul de a da un plus consistent de valoare lotului iar antrenorului Bogoșel posibilitatea de a avea de unde alege. Așa s-a întâmplat și la partida cu Internațional Curtea de Argeș. Fără titularii de drept Dan Gâldeanu și Alin Drăgan, tehnicianul de la CS Universitatea a trebuit să improvizeze serios la mijlocul terenului și în linia defensivă. Mai mult, deși a încercat la încălzire să forțeze o intrare în teren din primul minut, experimentatul Cristian Roșca a spus pas astfel că în  locul lui a intrat Bogdan Onu, fiul președintelui clubului. Și, ca tacâmul să fie complet, în prima repriză a fost pierdut și fundașul central Marian Nicolau, care a ajuns la spital, în urma intervenției primitive a lui Seydou Kone. Dacă mai punem la socoteală că Turcaș a fost lăsat pe bancă și în locul acestuia a intrat din primul minut Iambor, ne putem face o imagine clară a lotului avut la dispoziție de Bogoșel.

 

În aceste condiții, cele cinci „rezerve”, Iambor, Aldea, Onu, Mițiți și Paina s-au achitat foarte bine de sarcinile avute, iar gruparea din aradul Nou a ajuns la cea de-a cincea victorie din retur din șase meciuri disputate. Partida dintre cele două echipe a fost una mereu în tensiune, atât Bogoșel cât și Stoica trăind la maxim meciul. Echilibrul s-a rupt pentru prima dată în minutul 36, atunci când Kone l-a „băgat” în spital pe Nicolau, iar oaspeții au rămas în doar nouă fotbaliștii de câmp, iar scorul era 1-0 pentru gazde. Înainte cu patru minute de finalul primei reprize, Cristian Luca putea mări diferența de pe tabelă, însă șutul din unghi va trece milimetric pe lângă poartă.

 

Desprinderea gazdelor se va produce în minutul 51. După ce șutul lui Bota este respins în corner de Pampea, lovitura de colț a fost executată precis în fața porții de Iambor, iar Remus Lung o va introduce în plasă. Replica oaspeților va fi imedaită, iar Constantinescu profită de greșelile în lanț ale defensivei arădene și își aduce echipa în joc. Lazăr va lua la țintă transfersala lui Pășcălău, iar Pășcălău se va evidenția la șutul violent a lui Stoianof din șapte metri.

 

Ultimul fluier al centralului Marius Avram a declanșat isteria în tabăra gazdelor, toți fotbaliștii fugind să-și îmbrățișeze președintele Gheorghița Onu, cea care i-a predat antrenorului fotbaliști de valoare pentru a face o echipă competitivă.
 

 

articol scris de Daniel BERAR

 

04 Apr. 2009, 17:27 Campionat
Pe aceeași temă