ACS Poli testează jucători de pe toate continentele după înfrângerea dură suferită cu Farul

Octavian Vasilescu 08 Aug. 2018, 22:38 Campionat
ACS Poli testează jucători de pe toate continentele după înfrângerea dură suferită cu Farul

ACS Poli a jucat miercuri un joc de verificare cu formația de Liga a III-a Millenium Giarmata, câștigat de primii cu 2-0. Partida a fost organziată pentru ca Ionel Ganea să testeze o serie de jucători veniți în teste. Din păcate, atmosfera meciului a demonstrat în unele momente ridicolul în care a căzut fotbalul timișorean.

Titularii de la emciul pierdut cu Farul nu au jucat. Cei testați au fost: Thibaut Barthomeuf (1991, fundaș central francez), Twum Barima (1993, fundaș stânga englez), Justice Opoku (1998, mijlocaș ofensiv ghanez), Giorgios Sarafoudis (1988, atacant grec) și Makumbi Nkoma (1994, atacant gabonez, Kawaguchi Jushi (1993, mijlocaș central japonez). Cu excepția ultimului, toți au fost titulari, iar japonezul Kawaguchi a intrat pe parcurs. În prima repriză, Sebastian Velcotă s-a accidentat, după ce fundașii Giarmatei l-au acroșat dur.

Goluri marcate de tinerii atacanți

Scorul l-a deschis în minutul 58 Giani Stere, atacantul de 19 ani adus de la Chiajna. Ulterior, diferența a majorat-o Cristian Pădurariu. Tânărul atacant, produs al clubului, vine după câteva săptămâni în care s-a pregătit singur după ce el și alți colegi nu au fost luați de Ionel Ganea în cantonament. De atunci, el și Harald Fridrich s-au antrenat separat, iar altții, ca david Pop sau Lucian Oprea au fost împrumutați la alte echipe.

ACS Poli: Smaranda, Filip, Bocșan, Thibaut, Bakima, Străuț, Golda, Opoku, Velcotă, Sarafoudis, Nnkoma. Au mai intrat: Kagauhi, Pădurariu, Stere, Românu, Podină.

Millenium Giarmata: Trifon, Rosenblum, Cochințu, Stupu, Sporin, Ferțu, Gânju, Popan, Domșa, C.Marius, Beloescu. Au mai intrat: Ciută, Gavrilă, F. Călin, Olteanu, Dorobanțu, Andreici, Copoeru, Mihălceanu, Dincă, Ochea, Damian, Stănilă.

Ovidiu Petre a vorbit de atmosfera tensionată

Managerul sportiv Ovidiu petre a recunoscut că atmosfera la echipă nu e deloc grozavă. „Acesta a fost scopul nostru, avem foarte mulți jucători în probe. S-a făcut acest amical să-i vedem la lucru. Vom vedea zilele următoare ce va fi cu ei. A fost un antrenament bun, destul de încrâncenat, bine că s-a terminat cu bine. Căutăm în atac, la mijloc, Ionel Știe mai bine. Atmosfera e destul de tensionată, ținând cont de toate problemele acumulate. Această înfrângere a venit și mai tare peste noi. Speărm ca în aceste zile să gândim cumva să ajungem într-o formă la ora meciului, să îl câștigă„, a declarat Petre.

Răzvan Leuca, antrenorul lui Millenium, spune că obiectivul formației sale va fi menținerea în Liga a III-a. „Sunt două perioade total diferite. ACS Poli își verifică ultimii jucători aduși, probabil caută să acopere golurile avute. Pentru noi  e perioadă maximă de pregătire fizică. Pentru noi a fost un antrenament reușit. Sperăm că și pentru echipa ACS, și-au făcut treaba și au văzut tot ce aveau de văzut. Din partea noastră, ce trebua să vedem am văzut: o pregătire și o așezare cât de cât acceptabilă în teren, să putem să reușim anul acesta că jucăm cu acești jucători foarte tineri, să o scoatem la capăt„, a precizat Leuca.

„AC Recaș nu e Poli”

La final de meci un grup de fani ASU Politehnica au venit să facă ironii despre ACS Poli. Cei în cauză au scandat „AC Recaș nu e Poli”, cu referire la mutarea echipei din 2021 din micul oraș în capitala Banatului. Ulterior, s-au certat cu câțiva fani ai ACS-ului, într-un schimb de replici infantil.

Articol scris de Anda Deliu

Octavian Vasilescu 08 Aug. 2018, 22:38 Campionat
Pe aceeași temă