ACS Poli, la o nouă înfrângere după ce a condus la pauză. Săvoiu, scos din nou în față la declarații: „Chiar consider că meritam victoria”

Marius ANGHEL 04 Nov. 2018, 15:03 Campionat

Adrian Săvoiu a fost cel care a vorbit în ultimele săptămâni cu presa din partea celor de la ACS Poli, și după ce Ștefan Nanu a fost trimis în tribună, și acum, la finalul meciul cu Aerostar, pierdut cu 1-2, când toate indicațiile de pe margine au venit, de fapt, de la Călin Cojocaru, antrenor adus de luni de la Național Sebiș. „Secundul” a subiliniat că nu înțelege cum arbitrul a fluierat greșit prima dată finalul jocului și spune că ieșirile nervoase extreme ale lui Cristian Melinte și Mădălin Smaranda sunt justificate.

„Secundul” Săvoiu crede că ACS Poli merita să câștige cu Aerostar, deși niciuna dintre echipe nu a arătat prea multe. „Nu cred că am fost inferiori adversarului. Chiar consider că meritam victoria. N-aș vrea să mă leg foarte mult de arbitraj. E de cascadorii râsului, să se oprească ceasul, n-am înțeles ultima… Arăți patru minute și fluieri după un minut. Și dacă se oprește ceasul, totuși, un minut… Patru minute sunt patru minute. Nu ne-am gândit înainte de meci că nu vom câștiga. Am muncit bine săptămâna aceasta, speram de la acest joc. Am arătat că am fost peste adversar, dar, din păcate, am luat două goluri din 11 metri. Las la latitudinea specialiștilor dacă au fost sau nu. Vă dați seama, venim după o serie de insuccese. Nu e ușor. Și noi am jucat și știm ce înseamnă să pierzi. Este foarte greu să-ți păstrezi cumpătul în situația care a fost. Analizați dumnevoastră, dar din afară s-a văzut altceva”, a spus Săvoiu după joc.

Îi înțelege pe elevii săi

Antrenorul secund al lui ACS Poli spune că se va face o analiză după ieșirile nervoase ale jucătorilor. Probabil fără mari sancțiuni, deoarece și administratorul special Radu Birlică a urlat la vestiare, după ce, anterior, vicepreședintele Viorel Boiț s-a manifestat similar la alte jocuri, în care se arunca neputința echipei pe seama arbitrilor.

„Vom analiza. Într-adevăr, nu avea voie Melinte să-și piardă cumpătul, dar suntem și noi oameni. Muncim o săptămână și dacă apar asemenea situații. E frustrant și se mai poate pierde cumpătul”, a spus Săvoiu despre nervii jucătorilor.

Finalul de joc în genunchi, o problemă care se va remedia. Cel puțin ca promisiune

Adrian Săvoiu a punctat că echipa nu cade neapărat fizic și că finalurile de meci foarte slabe ale bănățenilor vor fi remediate. „Bun putem lua prima repriză. Cam în toate meciurile am avut prima repriză bună. Se întâmplă ceva tot în minutele 60-70, nefaste. Nu cred că se pune problema de o cădere fizică. Am jucat în zece oameni 30 de minute. Cu siguranță vom remedia până la următoarele jocuri”, a mai spus Săvoiu.

Călin Cojocaru (foto text), cel pe care clubul nu l-a prezentat, ar putea deveni antrenor principal din 2019 la ACS Poli. Dacă face nouă puncte în jocurile rămase din acest an, conducerea vrea să îl treacă pe Ștefan Nanu manager sportiv.

ACS Poli ocupă penultimul loc în Liga 2, cu 5 puncte, tot atâtea câte are și „lanterna roșie” Dacia Unirea Brăila, după 15 etape desfășurate în acest sezon. Runda următoare joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Pitești, cu FC Argeș (locul 6, cu 29 de puncte).

Articol scris de Anda Deliu

Marius ANGHEL 04 Nov. 2018, 15:03 Campionat
Pe aceeași temă