ACS Poli e aproape să plece de pe „Dan Păltinișanu”. A cerut omologarea altui stadion. Situație hilară creată de un anunț al clubului

Anda DELIU, Marius ANGHEL 25 Sep. 2018, 15:35 Campionat

Cu o singură victorie obținută în acest sezon de Liga 2 și intrată între timp în insolvență, ACS Poli e pe cale să se mute și de pe stadionul „Dan Păltinișanu”, unde a jucat meciurile de pe teren propriu din 2012 până în prezent. Clubul a solicitat omologarea arenei Electrica, din cartierul Fabric, unde a jucat Ripensia în primul său sezon de Liga a 6-a. În același timp însă, derutând puținii suporteri rămași alături de club, oficialii echipei au anunțat că joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe „Dan Păltinișanu”, adică exact când Ripensia o întâlnește pe același stadion pe Metaloglobus.

ACS Poli nu mai e ca acasă pe „Dan Păltinișanu”, stadion aflat din aceasta vară în proprietatea Consiliului Județean Timiș, de când i s-a interzis accesul la vestiare fără plata altor bani decât cei de chirie pe eveniment. Pentru un meci fără nocturna aprinsă, orice echipa din Timișoara plătește 5.000 de lei plus TVA per eveniment pentru acces la cel mai mare stadion din oraș. Or, săptămâna aceasta, ACS Poli a solicitat la FRF omologarea stadionului Electrica pentru meciurile de Liga a 2-a.

Miercuri vine comisia de omologare

De altfel, în zilele când au antrenament de refacere, echipa condusă de Ștefan Nanu deja se pregătește acolo. Arena aparține Societății de Transport Public Timișoara, din subordinea primăriei. Așadar, accesul echipei este gratuit. Recent, arena a și renovată, iar la vestiare s-a adus mobilier nou.

Miercuri, va sosi la Timișoara comisia de omologare. Mai concret, cel care trebuie să dea OK-ul pentru arena din Fabric este Vasile Rad, secretarul general al AJF Arad. Deocamdată, conducerea clubului ACS Poli nu a oferit un punct de vedere în acest sens, președintele Radu Birlică refuzând să comenteze pe marginea acestui subiect.

Fanii sunt bulversați

Problema pentru fanii fotbalului timișorean, ațâți câți mai sunt, este că, atât Ripensia, cât și ACS Poli au anunțat că joacă sâmbătă la ora 11:00 pe „Dan Păltinișanu”.

Din informațiile noastre de la oficialii ripensiști, roș-galbenii vor juca, într-adevăr, sâmbătă, la ora 11:00, cu Metaloglobus pe cel mai mare stadion din oraș din vestul țării.

ACS Poli, rămâne de văzut când va juca cu Pandurii și mai ales unde, în funcție de omologarea stadionului Electrica.

Teoretic, regulamentul nu permite ca două echipe din același oraș și din aceeași competiție să joace la aceeași oră pe teren propriu, chiar dacă e vorba de stadioane diferite.

FRF pare însă să fi rezolvat în ultim moment situația, înainte să aștepte răspunsul pentru omologarea arenei Electrica. Jocul pe care ACS Poli îl are de disputat cu Pandurii a fost mutat la ora 17:00, pe stadionul „Dan Păltinișanu”. Clubul nu a anunțat nici până la această oră, a publicării arbtirolului, schimbarea.


ACS Poli a anunțat că meciul cu Pandurii se joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe „Dan Păltinișanu”


Și Ripensia susține că va desfășura meciul cu Metaloglobus sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul „Dan Plătinișanu”


FRF anunță că meciul celor de la ACS Poli cu Pandurii a fost mutat la ora 17:00, sâmbătă, și că se joacă tot pe „Dan Păltinișanu”

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 25 Sep. 2018, 15:35 Campionat
Pe aceeași temă