ACS Poli doboară „gugulanii” din al doilea penalty și cu gol pe final

Timișorenii nu-și permiteau nicio greșeală acasă cu FC Caransebeș și și-au îndeplinit misiunea. ACS Poli s-a impus cu 2-1, un succes oarecum așteptat, dar obținut cu destule emoții prin desfășurarea ostilităților de pe final. Frisoanele alb-negrilor au cuprins o ratare din penalty și un gol încasat cu șase minute înainte de ultimul fluier. Belu, dintr-un alt penalty, și Nanu, imediat după egalarea oaspeților, i-au înseninat seara „Chirurgului”.

Dan Alexa a început jocul cu trei modificări față de episodul Vâlcea, dar și cu o tactică nou nouță. Atacanții care au dezamăgit au făcut tușa, iar dinamicul Bărbuț a urcat lângă nou sositul Pedro Henrique. Cei doi au terorizat apărarea „gugulană” în primele 20 de minute, dar fără a modifica tabela. Coca putea să fie erou pentru Caransebeș, după ce a respins sau reținut câteva execuții bune. Până la urmă și-a scăpat echipa de un start furtunos. Lucrurile păreau să se calmeze, dar pe finalul reprizei Henrique pătrunde din nou în careu (minutul 41), cade în duel cu Goșa, dar e sancționat pentru henț în atac după ce a căzut pe minge. Alexa a făcut un pas în teren, dar penalty-urile aveau să fie acordate în partea secundă.

Contribuție de pe bancă

La nouă minute de la reluare ACS Poli avea să beneficieze de primul 11 metri din acest campionat. Eduardo a centrat, mingea l-a lovit pe Goșa și s-a fluierat henț. Căpitanul timișorean al oaspeților „se jură” că nu a fost, dar nu a mai contat căci Alex Lazăr a transformat ca la rugby de la punctul cu var. Rușinat, mijlocașul a mers direct la vestiare când a fost schimbat peste câteva minute. Cel care i-a luat locul avea să-și arate utilitatea în obținerea celui de-al doilea 11 metri.

După câteva minute mai liniștite, în care cărășenii au putut respira mai mult, au fost din nou pedepsiți. Era minutul 71 când Poparadu a fost secerat, de această dată fără dubii, de Suru, jucător revenit după o lungă perioadă de pauză. Belu a acaparat balonul în fața altor colegi dornici de afirmare și a marcat pentru 1-0.

Totul părea să curgă în favoarea alb-negrilor când s-a întâmplat și neverosimilul, în minutul 84. Săulescu preia cu noroc și îl pune la încercare pe Pap, care respinge în lateral. Neagu și compania credeau că balonul se scurge în corner, dar mijlocașul Caransebeșului a fost pe fază, a preluat din nou pe interior și l-a învins de această dată pe tânărul portar al gazdelor. Nici bine însă nu au încheiat „gugulanii” de sărbătorit, că Bărbuț a „măcinat” din nou pe dreapta și a centrat în fața porții, de unde Nanu, un alt jucător introdus pe parcurs, a pus simplu piciorul pentru 2-1.

FC Caransebeș a mai încercat câteva atacuri, a cerut la rândul ei un henț la Belu în minutul 90, lăsat cu un mic scandal la linia autului, apoi nu a mai avut forța de a produce cu adevărat surpriza în prelungiri.

ACS Poli se impune după un joc mai consistent dar fără gol în prima repriză și înnoptează pe primul loc în B2.

ACS POLI TIMIȘOARA    2
FC CARANSEBEȘ        1

Belu-Iordache ”72 – pen., Fl. Nanu ”86 / Săulescu ”84

Pap – Belu-Iordache, Cânu, Scutaru (cpt.), G. Neagu – Ov. Popescu – Keita (Trandu ”80), C. Eduardo (Fl. Nanu ”69), Al. Lazăr (Poparadu ”62) – Bărbuț, Henrique
Antrenor: Dan Alexa

Coca – Al. Manea, Goșa (cpt.), Dicu (Centea ”78), Bușu – Săulescu, Artean, Precup, Poiană (Lupu ”57) – Ad. Ganea (Suru ”70) – Himcinschi
Antrenor: Sorin Bălu

Sursa: Sport9
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă