ACS Berceni, victorie cu multă trudă în fața eforturilor admirabile ale juniorilor de la Oțelul

ACS Berceni, victorie cu multă trudă** în fața eforturilor admirabile ale juniorilor de la Oțelul
  • Echipa gălățeană FC Oțelul a pierdut, miercuri, în etapa a 21-a a Ligii 2, cu 2-0 în fața experimentaților jucători de la ACS Berceni, reușind totuși să reziste fizic pe un teren foarte greu și să termine meciul atacând.

 
Nici măcar condițiile meteo nu sunt favorabile Oțelului, ploaia făcând și mai greu terenul de pe stadionul „Dunărea”. De parcă n-ar fi fost destule denivelări, s-a mai încercat și tăvălugirea terenului cu câteva ore înainte, operațiune care s-a soldat cu două șănțulețe în jumătatea de teren cu multe zone fără iarbă.

Astfel, juniorii care reprezintă Galațiul fotbalistic în liga secundă au avut de făcut față și condițiilor mult mai solicitante fizic, teren moale și minge îngreunată de noroi, la doar trei zile distanță de precedentul meci acasă, pe teren propriu, disputat tot după ploaie.

Au început timid, forțați și de experimentații jucătorii ai adversarei, ACS Berceni punând presiune încă din start. S-a jucat mult timp aproape numai în jumătatea de teren a Oțelului, cu două mari ocazii în contul oaspeților: o reluare cu capul a lui Dobre (min. 10), scoasă de sub bară de portarul Șt. Bordieanu, și un șut al lui Lazăr (min. 17), de la marginea careului, puțin alături.

Prima acțiune ofensivă mai legată a gălățenilor a fost în minutul 19, finalizată, cu un șut peste poartă, de către Toma. Puștii Oțelului au prins curaj și au reușit să echilibreze disputa și chiar să mai aibă o oportunitate de a marca, un șut al lui Codreanu, puțin peste. Totuși, n-au rezistat până la pauză, primind gol (35) exact la fel ca în finalul jocului precedent, cu Buzăul, pe diferență de talie și forță: centrare pe colțul lung, Lazăr a întors pentru Dobre, care a finalizat din șase metri.

Soarta punctelor puse în joc s-a decis repede după reluare, în minutul 50. La o centrare din lovitură liberă, după respingerea portarului Bordieanu, a urmat o recentrare de la marginea careului, din care Fîșie a marcat spectaculos, cu un șut din întoarcere de la opt metri, aproape de vinclu.

Apoi au mai fost eforturile admirabile ale copiilor de la Oțelul, care au reușit să reziste fizic 90 de minute și chiar să termine meciul atacând. La cealaltă extremă a vârstei din buletin, la fel de impresionant a fost Epaminonda Nicu (36 de ani), fotbalistul ce are în palmares titlul de campion cu Unirea Urziceni jucând aproape fără greșeală.

OȚELUL GALAȚI    0
ACS BERCENI        2

L. Dobre ’34, Fîșie ’50

Șt. Bordieanu – R. Oprea, C. Maftei, Iorguș, Ciurea (cpt.) – I. Chiriac, I. Codreanu – M. Blănaru (Manău ’84), Al. Istrate, Fl. Toma (A. Bordieanu ’78) – Perju (Sefer ’60)
Rezerve neutilizate: Vădeanu – Anghele, Cristof, Lepădatu
Antrenor: Stelian Bordieanu

R. Stoian – E. Nicu (cpt.), M. Rusu, And. Radu, Fîșie – C. Mihai, Al. Radu (Ettien ’73) – Al. Lazăr, M. Neagu, Cr. Cristea (Stăvărache ’80) – L. Dobre (Cană ’66)
Rezerve neutilizate: Chiș – Cioranu, Martincă, Civică
Antrenor: Marian Rada

Stadion: Dunărea (Galați); Spectatori: 300; Arbitru: Cătălin Marian Pană 3; Asistenți: Mihăiță Necula 3 și Dragoș Baluna 3 (toți din București); Jucătorul meciului: Alexandru Lazăr 3.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sorin PANĂ‚

Pe aceeași temă