ACS Berceni n-a scăpat de complexul Clinceni

Marius ANGHEL 26 Apr. 2014, 17:18 Campionat

Calificate fără prea mari emoții în play-off, locul unde dacă nu ai treabă cu promovarea poți juca liniștit, Berceni și Clinceni și-au dat întâlnire pentru a treia oară în acest sezon. Starea de spirit era asemănătoare, ambele echipe fiind învinse în prima etapă: Berceni la Slobozia (0-1) și Clinceni acasă cu Rapid (1-2). Meciul avea miză doar pentru echipa lui Vali Bădoi, aflată în urmărirea primelor trei clasate, Iași, Slobozia și Rapid.

Cu gândul la statistica favorabilă în meciurile directe, acolo unde a învins-o deja de două ori pe Berceni în această stagiune, Clinceniul nu a mai avut același nerv caracteristic în debutul de meci. Astfel, prima ocazie mare a fost ratată de Pădurețu (14), care a șutat în Marin, iar Ștefan a reluat pe sub portar, numai că pe linia porții s-a aflat Vițelaru. Relaxarea jucătorilor lui Bădoi avea să fie taxată de Ștefan (27), angajat în careu. Reluarea la colțul lung a stârnit și primele aplauze meritate cu adevărat pentru reușită. Cu toate acestea, jucătorii din Clinceni nu au acuzat șocul primirii golului. Minutele următoare au fost cele mai bune, mijlocul terenului a fost și el acaparat, consistența a căpătat principii practice, doar finalizarea a scârțâit în momentele cheie. Ieșit în întâmpinare, Marin i-a oferit oportunitatea lui Kone (29) de a-l loba, lucru care s-a și întâmplat, numai că de această dată pe linia porții s-a aflat Fîșie. Pușcaș (36) l-a angajat excelent pe Roșu, care a șutat în portar.

Care pe care?

Deși echipa sa era condusă, Vali Bădoi a ținut o ședință scurtă la pauză, dar fulger, așa că fotbaliștii săi au revenit mult mai devreme de la cabine. Paradoxal, schimbarea s-a produs în cealaltă echipă. Marin Dragnea l-a scos pe căpitanul Radu, urmând ca zona din fața apărării să fie asigurată de Pădurețu, retras din flancul stâng, acolo unde a apărut atacantul de careu Bădăuță. Cu aceste coordonate s-a plecat în repriza secundă. Clinceni a revenit nu numai în joc, ci și pe tabelă. Vențer (54) a executat perfect o lovitură liberă de la 18 metri și l-a bătut pe Marin, rămas simplu spectator. Roșu (62) a amenințat din nou poarta adversă, printr-un șut de la distanță. Apoi, tot el, un minut mai târziu, a pus simplu latul la o centrare venită din partea stângă de la Olariu, pentru ca echipa sa să conducă pentru prima dată. Totuși, bucuria nu a ținut decât 11 minute, pentru că Stan (74), jucătorul dorit de Dinamo, a restabilit egalitatea. Șutul lui Ștefan la colțul lung a fost interceptat de mijlocaș, care a reluat mai departe. Aldea (89) putea aduce fericirea maximă la Berceni, dar lovitura sa de cap a întâlnit doar plasa laterală.

ACS BERCENI
FC CLINCENI
2-2

V. Ștefan ”27, Al. Stan ”74 / Vențer ”54, I. Roșu ”63

L. Marin – E. Nicu, Ghinea, Fîșie, Pazon (C. Mihai ”84) – Al. Radu (cpt.)(Bădăuță ”46) – Al. Stan, V. Ștefan, Tătar (Aldea ”71), Pădurețu – Al. Nistor
Antrenor: Marin Dragnea

Bolboașă – Vențer, Nițu (cpt.), Vițelaru, Art. Karamyan – Olariu, Pușcaș (Mbella ”56), Bg. Pătrașcu, Arm. Karamyan – I. Roșu, Kone (Bălțoi ”80)
Antrenor: Valentin Bădoi

Cartonașe galbene: Nistor (38), Marin (88)/ Roșu (72), Pătrașcu (88).

Articol și foto de Mădălin RĂ‚DUCU

Marius ANGHEL 26 Apr. 2014, 17:18 Campionat
Pe aceeași temă