Aceeași poveste: puncte pierdute pe final de joc

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 21 Sep. 2014, 13:59 Campionat

Sport Club Bacău nu a învățat nimic din greșelile trecutului. Nu vrea? Nu poate? Prea puțin important. Tot ce contează e că erorile se repetă. Iar rezultatul e că… nu sunt rezultate! Băcăuanii au avut în mână meciurile cu Gloria Buzău și Farul Constanța, dar, din varii motive – ratări, neatenții defensive și schimbări greșite – tabela de marcaj le-a întors spatele. Așa a fost și la meciul de acasă cu CF Brăila, din runda a patra a campionatului Ligii a II-a.

Deși au condus cu 1-0 prin golul bătăiosului Bogdan Ungureanu din min. 20 (reluare în viteză, din fața porții, la centrarea de pe stânga a lui Hurdubei), gazdele au trebuit să accepte remiza, impusă de lovitura liberă transformată în min. 80 de Necoară. Până la urmă, rezultatul este unul echitabil, mai ales că Brăila a arătat ca o echipă preocupată de fotbal, care știe să pună mingea jos (posesie net superioară), dar care uită să finalizeze. Cu toate acestea, cu un plus de atenție, dar și de pricepere, Sport Club putea obține o nouă victorie după cea din urmă cu o săptămână, de la Dorohoi. Chiar și în condițiile în care oamenii lui Viorel Tănase au renunțat încă din start la capitolul construcție, mizând pe mingi lungi, care au transformat mijlocul terenului în fileu. Pentru a pune rezultatul la adăpost, ar fi fost însă suficient ca Hurdubei să transforme una din cele două ocazii imense, din poziție de „unu la unu” cu portarul Mitrea.

La prima, avută în min. 27, în urma unui reușit un-doi cu Ungureanu, „Hurdu” a ales soluție justă – șut la colțul lung – dar a greșit ținta. La a doua ocazie, venită în min.75, în urma unui contraatac declanșat de o greșeală de arbitraj (fault asupra lui Ndigwe la mijlocul terenului), căpitanul SC-ului s-a pripit, încercând o „scăriță” din afara careului, neutralizată de intervenția portarului brăilean. Ratările lui Hurdubei nu ar fi fost nici ele un capăt de țară, dacă nu ar fi făcut casă bună cu „duma” eternului Burcă și plasamentul deficitar al lui Petrariu, ce au făcut posibilă înscrierea golului de 1-1.  În min. 80, Burcă a faultat stupid în apropierea liniei de fund, iar din lovitura liberă rezultată, Necoară a sancționat poziția lui Petrariu, punând mingea „în cuier” și remiza pe tabelă.

În fine, poate că meciul ar fi avut un alt deznodământ, dacă antrenorul gazdelor, Viorel Tănase i-ar fi acordat mai mult credit lui Curiliuc, un jucător de viteză capabil să pună în dificultate apărarea lentă a oaspeților. Mai ales că nici „benzile” nu au funcționat sâmbătă, Căinari și Hurdubei fiind în zi nefastă. Curiliuc în locul dezolantului Bogdan Rusu, ca al doilea vârf alături de Ungureanu (un nou joc bun făcut de „nouarul” băcăuan) ar fi pus, cu siguranță, pe jar defensiva brăileană, care a „șomat” în partea secundă. Dar asta e, deja, istorie. Din care e puțin probabil să se învețe ceva. Ne-a demonstrat-o trecutul. Recent și îndepărtat.

SC BACĂ‚U    1
CF BRĂ‚ILA    1

Bg. Ungureanu ”20 / Necoară ”80

Petrariu – Luncanu, Adăscăliței, Burcă, Sascău – Căinari (Curiliuc ”84), Dumitriu (Țuțu ”67), Taban, Hurdubei (cpt.) – Bg. Ungureanu, Bg. Rusu (Vraciu ”62)
Antrenor: Viorel Tănase

Mitrea – Petean, L. Ivan, Necoară, Stănciulescu – Spătaru (Agbleta ”67), Frunză (cpt.), M. Dima, G. Iordache (G. Niță ”76) – Ndigwe, Onofraș (S. Nicoliță ”57)
Antrenor: Alin Pânzaru

Articol și foto de Horia ALEXOAE

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 21 Sep. 2014, 13:59 Campionat
Pe aceeași temă