„Această revenire este apogeul carierei mele.” Augustin Eduard vorbește despre întoarcerea ca antrenor la FC Argeș, obiective și suporteri

Marius ANGHEL 28 Mar. 2019, 15:01 Campionat

FC Argeș și-a prezentat astăzi, oficial, într-o conferință de presă, noul antrenor principal, după demisia lui Emil Săndoi din weekendul trecut. Pe banca tehnică revine Augustin Eduard, antrenorul de la grupa Under 19 a clubului, cel care a asigurat interimatul și în sezonul trecut, după demiterea lui Iordan Eftimie și până la aducerea lui Săndoi. Acesta va fi ajutat de „secundul” Paul Ciobanu, dar și de ceilalți componenți ai staffului din mandatul lui Săndoi, „secundul” Valentin Năstase, preparatorul fizic Dan Vasilică și antrenorul cu portari Dumitru Hotoboc.

Augustin Eduard și Paul Ciobanu au fost prezentați de directorul sportiv Vasile Popa.

Eduard va redebuta pe banca tehnică a echipei de seniori a FC Argeș în meciul de sâmbătă, de la ora 11:00, de la Pitești, cu Aerostar Bacău. Acesta a vorbit despre readucerea plăcerii fotbaliștilor de a juca fotbal.

„Sper și îmi doresc să fie benefică revenirea mea la echipa de seniori. Mă gândesc să dau șansă copiilor, însă asta nu înseamnă că ce gândești poți să și faci. Copiii merită și trebuie să aibă o perioadă de acomodare cu antrenamentele de la seniori, care sunt mult mai intense decât cele de la juniori. Ne gândim în continuare la acest aspect. Acum nu mai există o sabie deasupra capului, dar, totuși, să nu uităm că mai sunt 12 etape. Trebuie să rămânem concentrați, să readucem jucătorilor acea plăcere de a juca fotbal. Nimeni nu poate face minuni într-o lună, două… Încerc să-i ajut cu tot ce pot și atât cât mă pricep. Vreau să ne câștigăm acea încredere, acea plăcere de a juca și să oferim, dacă e posibil, și un joc bun, iar în urma evoluților bune, să apară și rezultatele pozitive. Mai ales că în aceste ultime cinci etape din acest an, mai multe cauze au determinat echipa să nu marcheze”, a spus Augustin Eduard.

Jucătorii își primesc salariile, deși au obținut trei puncte din nouă posibile

În sezonul trecut, Augustin Eduard a condus-o pe FC Argeș în șase meciuri, înregistrând cinci victorii și o înfrângere. Înaintea celui de-al doilea mandat spune că este mult mai încrezător, iar revenirea o vede ca pe „apogeul carierei” sale în antrenorat. 

Interesant este și faptul că șefii clubului i-au iertat pe jucători pentru începutul slab de an și le va achita salariul restant de pe luna februarie, chiar dacă aceștia n-au obținut nicio victorie de când li s-a acordat ultimatum. Jucătorilor li s-a transmis să obțină punctaj maxim din meciurile cu Energeticianul (0-0) și ASU Politehnica (0-0) pentru a-și debloca salariul, însă au înregistrat doar două puncte. Nici la a treia încercare n-au avut mai mult noroc, cu Universitatea Cluj obținându-se tot o remiză, scor 0-0. Acum, Eduard a spus că jucătorilor li se vor da luni banii.

„Vin mult mai puternic, mult mai încrezător, comparativ cu perioada precedentă petrecută aici. Sunt mulțumit de stafful actual. A fost acea întârziere cu salariile, dar am informații că de luni lucrurile se vor îndrepta. Este o muncă titanică, complexă, asiduă, în care trebuie să găsești și o formulă de a avea o siguranță. Trebuie să mă concentrez pe aceste etape rămase. Această revenire cred că este apogeul carierei mele. Am ajuns a doua oară la echipa de seniori a clubului care m-a format ca om, ca sportiv, și-mi aduce aminte de multe momente plăcute pe care le-am petrecut aici, atât ca jucător, cât și ca antrenor”, a mai spus Eduard la conferința de presă.

„Ne interesează doar cele trei puncte”

Pentru meciul cu Aerostar nu ia în calcul decât victoria, iar din partea suporterilor își doreștea susținerea pe care a primit-o și în precedentul mandat.

„Primul meci este cel mai important, sper să aducem echipa la un nivel psihic adecvat. Vom încerca să urcăm liniile puțin mai sus, mai ales că jucăm acasă. Ne interesează doar cele trei puncte. Ne dorim și un joc care să placă suporterilor. Îi dorim aproape de noi, suntem piteșteni, am jucat aici atâția ani. Eu sunt de vreo 50 de ani aici, la acest club. Anul acesta împlinesc 57 de ani și am ajuns aici la 7 ani. În mandatul trecut, am avut susținere mare din partea suporterilor, pe care am apreciat-o. Ne-am dori aceeași susținere și acum. Suporterii trebuie să fie convinși că nu ne stă capul la altceva decât să facem lucrurile în așa fel încât să arate bine. Rămânerea noastră la echipă și din vară depinde de mai mulți factori, dacă se rezolvă problemele cu investitorul și dacă vom avea rezultate”, a declarat Augustin Eduard.

Paul Ciobanu promite o altă față a echipei: „Un joc ofensiv și agresiv!”

Onorat să fie din nou în stafful tehnic al echipei FC Argeș, Paul Ciobanu laudă valoarea lotului și promite un joc bun, ofensiv, care să încânte spectatorii.

„Pentru mine este o onoare să lucrez în cadrul acestui club, și, mai mult decât atât, să mi se ofere această șansă de a lucra la echipa mare. Ca și în mandatul trecut, am găsit echipa într-o situație neplăcută, cu psihicul mai jos, din cauza faptului că nu a reușit să macheze. Lotul este destul de valoros, jucătorii au calități sportive și umane, iar primul pas pe care trebuie să-l facem este obținerea unui rezultat pozitiv în meciul de sâmbătă, cu Bacăul. Ne dorim să facem un joc bun, ofensiv, să mulțumim cât de cât publicul din tribună. Nu trebuie să uităm faptul că în anii trecuți, aici au fost golgheteri țării, iar acest lucru trebuie să-i motiveze pe jucătorii noștri. Avem informații despre adversar, dar mult mai mult ne interesează echipa noastră. Jucăm acasă și vreau ca acest lucru să se vadă din primul minut: un joc ofensiv, agresiv, cu mingile aduse cât mai rapid în fața porții”, a transmis și Paul Ciovanu.

După 26 de etape, FC Argeș are 44 de puncte și ocupă locul 6 în Liga 2, unde va mai rămâne câteva runde bune. În weekend, echipa piteșteană joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu Aerostar Bacău.

Foto: FC Argeș

Marius ANGHEL 28 Mar. 2019, 15:01 Campionat
Pe aceeași temă