„A mai răsărit soarele și pe ulița noastră”. Ionuț Popa spune că victoria UTA-ei cu Pandurii i-a scăpat pe fotbaliști „de frustrarea jocurilor bune neurmate de rezultate pozitive”

Marius ANGHEL 05 Oct. 2018, 22:48 Campionat

UTA și-a întrerupt seria de trei înfrângeri consecutive în campionat pe un teren unde echipa gazdă nu pierduse deloc de la înființarea sinteticului. Arădenii au fost conduși la Târgu Jiu, vineri după-amiază, în meciul ce a contrat pentru etapa a 10-a, însă au întors rezultatul și s-au impus cu 2-1 cu Pandurii. Gorjenii au punctat prin Daniel Pîrvulescu în minutul 55, în timp ce Paul Cubleșan (73) și Lucian Oprea (90) au înscris pentru utiști.

La finalul meciului, antrenorul Ionuț Popa a văzut această victorie ca pe o descătușare a jucătorilor săi. „Victoria este pe deplin meritată, mai ales după ceea ce am arătat în repriza a doua. Am dominat autoritar, mai ales după primirea golului și, în cele din urmă, a mai răsărit soarele și pe ulița noastră. Era important să scăpăm de frustrarea jocurilor bune, neurmate de rezultate pozitive. Chiar dacă avem și reproșuri legate de jocul din prima repriză, băieții merită felicitați pentru reacția avută la 1-0. Au crezut cu toții în această victorie, iar Dumnezeu ne-a ajutat și pe noi. Cei de la Pandurii chiar ne-au felicitat după meci, au spus că am fost cea mai bună echipă cu care au jucat până acum în Liga 2-a. Chiar se mirau de ce nu stăm mai bine în clasament”, a declarat Ionuț Popa pentru Sport Arad.

Utistul a vorbit și despre schimbările pe care le-a făcut în timpul jocului după accidentarea fundașului tunisian El Hasni, la o fază în care arbitrul a dictat eronat penalty, în loc de fault în atac. „Am schimbat de șase-șapte ori jucătorii pe posturi în timpul meciului. În afară de Manea și Coulibaly, restul toți s-au rotit când în centru, când pe benzi în toate compartimentele. În aceste condiții, victoria e cu atât mai prețioasă pe terenul unei echipe arțăgoase, încurajate de un public vulcanic, aflat foarte aproape de terenul de joc”, a povestit Ionuț Popa, care l-a lăudat și pe portarul Roberto Bodea, cel care a apărat un nou penalty în acest sezon: „A fost inspirat, dar și-a făcut doar treaba. Meritul pentru această victorie este al întregii echipe, sper ca de acum înainte să avem un alt moral și să ne răsplătim suporterii care ne-au încurajat la bine la greu”.

Cu cele trei puncte obținute după meciul cu Pandurii, UTA a acumulat 16 și se menține pe locul 9. Miercuri, în intermediară, joacă pe teren propriu, de la ora 15:00, cu Metaloglobus.

 

Marius ANGHEL 05 Oct. 2018, 22:48 Campionat
Pe aceeași temă