A început febra derby-ului ASU Poli – UTA. Pentru timișoreni e „săptămâna luminată”, pentru arădeni e „meciul pentru care am fost dispus să-mi dau sufletul”

Marius ANGHEL 10 Oct. 2017, 12:17 Campionat

ASU Politehnica Timișoara și UTA Arad se înfruntă din nou duminică, de data aceasta la Timișoara, la fel ca în luna mai a acestui an. De marți dimineață, timișorenii au pus, în sfârșit, biletele în vânzare, după ce sezonul trecut le-au pus pe tarabe chiar cu trei săptămâni înainte de meciul orgoliilor din Vestul țării. Ambele cluburi au început deja promovarea meciului pentru care e posibil ca stadionul „Dan Păltinișanu” să aibă o asistență similară cu cel de la întâlnirea precedentă din campionat, când UTA era însă pe „cai” mai mari.

Cu șapte zile înaintea derby-ului Vestului, gazdele de la ASU Poli au postat o imagine despre „săptămâna luminată” cu Gigel Bucur, fostul atacant care a încântat suflarea microbistă timișoreană în vremea lui Marian Iancu. Timișorenii nu uită nici de victoriile istorice din cupele europene, mai cu seamă, de celebrul 1-0 cu Celtic de acasă. „Ca pe Celtic să întreci, orice echipă în orice meci”, e sloganul promovat pe pagina echipei suporterilor.

În luna mai, asistența a depășit 12.000 de spectatori, iar acum timișorenii au scos la vânzare 11.500 de bilete pentru jocul ce se va desfășura tot pe stadionul „Dan Păltinișanu”. Regulamentul îi obligă pe alb-violeți să dea 10% din tichete arădenilor, care așteptau biletele deja de luni. Clubul alb-roșu nu a putut să le preia, deoarece tichetele bănățenilor nu fuseseră fiscalizate, conform sportarad.ro.

Arădenii vor să își panseze marile „răni” cu un succes la Timișoara

Suporterii utiști au postat un prim mesaj de mobilizare luni seara, pe contul „Suporter Club UTA”. Textul este unul amplu, cu evocare momentelor de glorie ale formaței alb-roșii, dar și cu „sare pe rana” momentului prezent.

Arădenii nu îți ascund dezamăgirea cauzată de rezultatele din acest sezon, dar ți ancheta Parchetului de pe lângă Tribunalul București despre o presupusă mită dată arbitrului de la partida Foresta Suceava – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, pentru favorizarea moldovenilor, astfel încăt covăsnenii să rateze promovarea directă. UTA și Sepsi au purtat sezonul trecut o luptă directă pentru locul 2 promovabil, însă echipa din Sfântu Gheorghe a avut câștig de cauză și a ajuns în Liga 1.

Iată comunicatul suporterilor arădeni:

„Bunicul meu a apucat să-l admire pe Petschovschi făcând magii cu mingea cu șiret, iar tatăl meu păstrează ca pe o icoană o veche poză cu el îmbrățișându-l pe Domide după o victorie de acum zeci de ani…
Mie, ca moștenitor al pasiunii lor pentru fotbal, mi-a fost dat să înghit în sec și să-mi mănânc nervii cu UTA. Cândva eram mulțumit că dragostea lor măcar există în continuare. Pretenții nu prea mi-am permis vreodată să am, cu excepția unui singur meci mai important decât un întreg campionat.
Pentru meciul acela am fost mereu dispus să-mi dau sufletul și asta am asteptat întotdeauna și de la echipă.
Așa sună povestea mea și e foarte probabil să fie la fel ca și a ta sau a prietenilor tăi. Noi, utiștii, ne-am dorit întotdeauna (mai presus de obiectivul unui sezon) să înfrângem Timișoara în fiecare confruntare.
Pentru că o victorie cu Poli este singura pretenție pe care o mai am și pe care o s-o am mereu, voi fi prezent la Timișoara duminică, de la ora 15:30 ca să susțin UTA din toată inima și vă îndemn și pe voi, cei care simțiți la fel ca mine, să faceți același lucru. Până la urmă este și lupta noastră și suntem datori să fim acolo atunci când e nevoie cel mai mult de noi!
Chiar dacă avem rezultate atât de slabe în acest început de campionat, chiar dacă clubul nostru este prins în scandaluri legate de mituirea arbitrilor și chiar dacă m-am săturat să mai aștept să fie gata blestematul ăla de stadion și să nu mai jucăm în miros de balegă, eu am să-mi pun încrederea în UTA, poate pentru ultima dată și voi cânta în speranța că mi se va respecta singura dorință.
Ne vedem pe Dan Păltinișanu!”

Locațiile din Timișoara unde se vând biletele sunt următoarele:

Club D”Arc Timișoara
Bierhaus Bunker Docs
Uman Shop Iulius Mall
Blue Tornado
La Mihai
Restaurant Yugoslavia
Yugo Pub
Spartan România
Zone Caffe
Caffe DaVinci Timișoara

Locațiile din Arad unde se vând bilete:

Sediul clubului UTA
Old Lady”s Pub

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 10 Oct. 2017, 12:17 Campionat
Pe aceeași temă