A dispărut entuziasmul la Arad? ACS Poli, așteptată ca orice adversar de UTA. Antrenorii se gândesc încă la eșecul cu Ripensia: „Suntem afectați de ceea ce s-a întâmplat”

Marius ANGHEL 08 Mar. 2019, 16:39 Campionat
A dispărut entuziasmul la Arad?** ACS Poli, așteptată ca orice adversar de UTA. Antrenorii se gândesc încă la eșecul cu Ripensia:

Victoria lejeră cu Dacia Unirea (scor 3-0) le-a dat aripi utiștilor în debutul acestui an, însă eșecul suferit la Timișoara, pe „Dan Păltinișanu”, cu Ripensia (scor 0-1), i-a readus rapid pe arădeni la realitate, retezându-le visul de a se apropia și mai mult de grupul primelor clasate din Liga 2. Pentru UTA urmează un nou meci contra unei echipe din Timișoara, rivala ACS Poli, gruparea care susține că are palmaresul Politehnicii, însă nu se bucură de sprijinul galeriei. Totuși, arădenii nu se mai arată atât de entuziasmați în fața unui astfel de joc, la fel cum o făceau, de exemplu, atunci când această echipa evolua în Liga 1. Acum, o consideră mai important duelul cu ASU Politehnica, cealaltă echipă alb-violetă din orașul vecin.

Cu un lot schimbat aproape în totalitate în această iarnă de noul antrenor Valeriu Răchită, ACS Poli a obținut patru puncte în primele două meciuri din 2019 și speră la un rezultat pozitiv și în deplasarea de la Arad.

UTA are mai mult decât dublul punctelor pe care le dețin alb-violeții în acest moment, e superioară în clasament, dar și în privința lotului, iar sâmbătă pornește cu prima șansă la victorie. Arădenii par însă să nu fi trecut peste eșecul cu Ripensia.

„Venim după un joc mai puțin reușit la Timișoara, după o prestație dezamăgitoare. Cel puțin noi, antrenorii, suntem afectați de ceea ce s-a întâmplat. Ne-a deranjat prestația cu Ripensia ca atitudine și formă de joc. Nu vrem să-i criticăm doar pe unii, doar vreo doi au fost de nota 5, restul au fost sub 5. Am vorbit cu ei, și-au dorit, dar nu au putut. Avem o pregătire inegală, jumătate dintre jucători au făcut cantonamentul, ceilalți au venit mai târziu și întâmpinăm probleme. Toată această săptămână premergătoare meciului cu Poli am discutat ce s-a întâmplat în meciul cu Ripensia și ce va urma, sau mai degrabă ce trebuie să urmeze în așa fel încât să facem pași înainte, nu înapoi”, a spus, citat de Sport Arad, antrenorul secund Cristian Păcurar în conferința de presă premergătoare meciului din etapa a 24-a.

„Acum ne așteaptă un meci extrem de greu, i-am văzut pe ACS Poli cu Luceafărul, întâlnim o echipă ambițioasă, ce mușcă din adversar și dă totul pentru fiecare metru de teren și fiecare minge. Noi avem nevoie de o schimbare de atitudine”, a mai declarat Păcurar.

Pentru meciul cu ACS Poli, UTA nu-i poate folosi pe Coulibaly și Alexanru Manea, în timp ce Ciucur și Melinte sunt incerți și se încearcă refacerea lor pentru a putea fi utilizați împotriva echipei pentru care au jucat. „La CV-urile lor nu mai au ce demonstra. La seriozitatea și maturitatea lor fotbalistică nu cred că vor avea ambiții speciale cu echipa la care au jucat. E vorba doar de cum se vor prezenta la ora jocului”, a transmis Păcurar.

În meciul tur, UTA a învins-o cu 3-0 pe ACS Poli pe stadionul „Dan Păltinișanu”. Au marcat Paul Cubleșan (36), Cristian Costin (75) și Ciprian Rus (86). Cele două echipe s-au întâlnit apoi la Arad în Cupa României, în turul 4, iar echipa pregătită de Ionuț Popa s-a impus cu 2-1, după ce a fost condusă.

Înaintea desfășurării etapei a 24-a, UTA se află pe locul 8, cu 32 de puncte, în timp ce ACS Poli e pe poziția a 19-a, penultima, cu doar 14 puncte.

15 lei biletul. Se vând încă și abonamente

Altfel, UTA a pus de astăzi la vânzare bilete pentru meciul cu ACS Poli de sâmbătă, de la ora 11:00, de pe stadionul Motorul.

Prețul unui bilet este de 15 lei, în timp ce elevii vor achita doar 5 lei.

Înainte de meciul de sâmbătă, fanii echipei UTA mai pot achiziționa și abonamente pentru meciurile rămase din retur, pentru prețul de 100 de lei.

Marius ANGHEL 08 Mar. 2019, 16:39 Campionat
Pe aceeași temă