10 pentru Hermannstadt după meciul cu UTA! Pelici: „Am jucat în zece oameni, am înscris în zece, ne-am apărat în zece, asta înseamnă că avem forță și dorință”

Marius ANGHEL 27 Aug. 2017, 12:20 Campionat

Învinsă surprinzător la Satu Mare în etapa intermediară, AFC Hermannstadt și-a luat revanșa în fața suporterilor la momentul potrivit, în meciul contra uneia dintre principalele pretendente la promovare. Sibienii au jucat sâmbătă pe teren propriu, în runda a 5-a a Ligii 2, cu UTA și a învins-o cu 2-0. Victoria este cu atât mai importantă cu cât a fost obținută în inferioritate numerică.

Cosmin Neagu (25′) a deschis scorul pentru sibieni, ca după 34 de minute să rămână în inferioritate numerică după eliminarea fundașului central Cătălin Pîrvulescu. Chiar și așa, jucătorii lui Alexandru Pelici nu au avut probleme în a-și menține avantajul minim pe tabelă, ba chiar a mai dat o dată lovitura în repriza secundă. Bogdan Rusu (53′) a dat lovitura pe contraatac și a asigurat toate cele trei puncte care urcă AFC Hermannstadt pe locul 2 în clasament, la doar un punct în spatele liderului Ripensia.

La final de meci, Alexandru Pelici a făcut declarații în brațe cu fetița sa de numai doi ani. „Am făcut un duș rece binevenit la Satu Mare, iar greșelile mari defensive de acolo nu le-am mai făcut și azi. Ar fi fost fatale în fața unei echipe pe care o avantajează terenurile mari, așa cum avem noi. A rezultat o partidă grea, zbuciumată, cu evenimente, mai multe plăcute decât neplăcute și totul e bine când se termină cu bine. E o victorie mare împotriva unei echipe ce are în componență mulți jucători de Liga 1, îmi felicit elevii. Meciul s-a jucat la intensitate maximă, cu fotbaliști buni, încărcătură, iar nevoia de puncte și-au spus cuvântul. Îi doresc succes UTA-ei în continuare. Tot respectul pentru galeria și suporterii lor, dar noi am meritat azi victoria. Sper să nu supăr pe nimeni, dar asta este părerea mea. E o victorie muncită, meritată, am dat două goluri, am mai dat două bare, plus situația clară a lui Rusu”, a spus Pelici, citat de Sport Arad.

Pe lângă Pîrvulescu, echipa sibiană a evoluat în mare parte din repriza a doua și fără antrenorul Alexandru Pelici pe banca tehnică. Acesta a fost trimis în tribună în minutul 60. „Am jucat în zece oameni, am înscris în zece oameni, ne-am apărat în zece oameni, asta înseamnă că avem forță și dorință. Am mai marcat și contra Călărașiului în zece, dar totuși sper să jucăm în 11 de acum înainte. Vreau să-mi cer scuze pentru ieșirea necontrolată la eliminarea mea de pe bancă. Nu trebuia să o am, pentru că am lăsat echipa fără antrenor. Sper să nu se mai repete, e prima oară când mi se întâmplă și îi cer scuze și brigăzii de arbitri”, a adăugat antrenorul timișorean, care e mulțumit cu parcursul de până acum al echipei: „Suntem în grafic, mulțumirea o să vină când ne îndeplinim obiectivul. Dar nu mai vorbim, nu povestim și spunem cuvinte mari. Luăm totul pas cu pas, iar deplasarea de la Motru e foarte grea. Iencsi a făcut treabă bună la Pandurii de când s-a dus acolo”.

Antrenorul AFC Hermannstadt a avut cuvinte de laudă și pentru publicul sibian prezent în număr mare la stadion. „Și data trecută când am fost aici, oamenii vor veni lângă noi, ne vor simți ca și copiii lor și ne vor încuraja mereu. Au făcut-o și azi în momentele grele, i-am auzit. Am demonstrat că la Satu Mare a fost doar un scurtcircuit, care sper să nu se mai repete. Iar atunci când mai avem o zi proastă să găsim înțelegere, căci uneori nu ne iese, chiar dacă ne dorim să câștigăm tot. Noi suntem aceiași și cât vom fi aici vom face tot posibilul să onorăm orașul Sibiu, așa cum am făcut-o și în trecut”, a concluzionat Pelici.

În etapa următoare, AFC Hermannstadt va evolua în deplasare, la Motru, cu Pandurii Târgu Jiu, echipă care joacă în etapa a 5-a abia luni seară, la CS Mioveni.

Foto și video: fb FC Hermannstadt

Marius ANGHEL 27 Aug. 2017, 12:20 Campionat
Pe aceeași temă