Ripensia a întors rezultatul la Târgu Jiu din două penalty-uri și a obținut prima victorie în deplasare în acest sezon. Cosmin Petruescu: “Diferența cu Pandurii a făcut-o inspirația la finalizare!”

Mircea OGLINDOIU 24 Oct. 2020, 22:34 Liga 2

Deși s-a prezentat la Târgu Jiu fără Popovici, Neagu, Sturzu și Fridrich, depistați pozitiv în această săptămână cu SARS-CoV-2, Ripensia Timișoara a reușit să câștige, cu 2-1, partida cu Pandurii, din etapa a 9-a a Ligii 2.

Cu moralul ridicat după victoria de la Reșița, gorjenii au fost cei care au deschis, sâmbătă dimineața, scorul prin Martin Remacle. Mijlocașul belgian a înscris, în minutul 3, cu un șut plasat, de la 17 metri, în stânga portarului Dobre. Pandurii a continuat să atace în primul sfert de oră, dar n-a mai găsit soluții la finalizare, după care Ripensia a preluat controlul jocului, având și o bară, în minutul 26, prin Vasluian.

Ripensia a întors scorul cu Pandurii cu două penalty-uri

Egalarea a venit, firesc, în minutul 43, când căpitanul Tudor Călin a marcat din penalty, după ce Remacle l-a agătat în careu pe Coulibaly.

Primele 20 de minute ale reprizei secunde au fost fragmentate de desele întreruperi ale jocului cauzate de faulturile destul de dure, de ambele părți. Ritmul a fost mai intens pe final, iar Pandurii a trecut pe lângă victorie în minutul 86, când șutul lui Dodoi, de la 17 metri, a lovit bara lateral.

Cele trei puncte au ajuns în cele din urmă în contul Ripensiei, care, în ultimul minut al timpului regulamentar, a mai primit un penalty, după faultul comis în careu, de data aceasta, de Jaiteh, asupra lui Sokovic. Executant a fost desemnat Cosmin Sîrbu, care a trimis balonul în vinclu și a adus prima victorie externă pentru Ripensia, echipă învinsă în precedentele jocuri disputate în deplasare cu Unirea Slobozia (0-2), ASU Politehnica Timișoara (0-2), Petrolul Ploiești (0-5) sau ”FC U” Craiova (1-4).

După succesul de la Târgu Jiu, echipa antrenată de Cosmin Petruescu, aflată la retrogradare înaintea etapei a 9-a, a urcat patru locuri în clasament, fiind acum pe 14, cu 9 puncte.

Cosmin Petruescu și-a felicitat jucătorii pentru dăruire

La finalul jocului, antrenorul bănățenilor a precizat că se aștepta la un joc echilibrat între Pandurii și Ripensia.

”Anticipam un joc extrem de disputat, dârz, între două echipe care aveau mare nevoie de puncte. Poate n-a fost un meci foarte spectaculos din punct de vedere calitativ, dar ambele echipe au avut atitudine. Diferența a făcut-o inspirația în fața porții. La fel de bine puteau să câștige și gazdele, care au avut o bară, la scorul de 1-1. În final, am câștigat noi și felicit jucătorii pentru dăruire. Mă bucur pentru cele trei puncte obținute cu mult sacrificiu. Am început ezitant meciul și am fost conduși încă din start. Am avut și mulți absenți în lot, a trebuit să mizăm pe o echipă foarte tânără, iar lipsa de experiență ne-a determinat să facem anumite greșeli, Important este că, în cele din urmă. ne-am atins obiectivul propus pentru această deplasare”, a declarat Petruescu reporterilor prezenți la panoul special amenajat pentru interviuri.

Valerii Macrițchii, integralist în precedentele jocuri, a rămas pe bancă

Antrenorul Ripensiei a explicat și motivul neutilizării lui Valerii Macrițchii, integralist în precedentele șapte jocuri ale echipei în acest sezon de Liga 2, rămas acum pe banca tehnică.

”Am început partida foarte ezitant. De fapt, ziua a început destul de rău. Valeri Macrițchii m-a anunțat în dimineața partidei că nu se simte bine și că nu este în condiții optime pentru a disputa acest joc. Acest moment a fost coroborat și cu faptul că am avut oricum mai mulți absenți. Dar, în cele din urmă, mă bucur că am ieșit bine din această deplasare și ne-am atins obiectivul!”, a mai spus Petruescu.

Totodată, Cosmin Petruescu a remarcat și faptul că a utilizat în acest meci mulți jucători tineri. ”Aș mai vrea să semnalez și alcătuirea primului 11. Să nu uităm că în formula de start am avut doar trei jucători peste 22 de ani. De fapt, cu vârste între 22 și 25 de ani, am doar avut trei jucători: Tudorache (25), A. Macrițchii (24) și Golda (23). Lipsa de experiență ne-a determinat să facem anumite greșeli, dar în cele din urmă important este că ne-am adjudecat cele trei puncte. De asemenea, sunt fericit că am primit marți în cupă cu Lipova și azi la Târgu Jiu cadourile pentru ziua mea de naștere, care a fost duminica trecută!”, a declarat antrenorul Ripensiei.

Etapa viitoare, Ripensia va primi vizita echipei Turris Oltul Turnu Măgurele, sâmbătă, de la ora 11:00.

PANDURII TÂRGU JIU – RIPENSIA TIMIȘOARA 1-2

Martin Remacle 3′ / Tudor Călin 43′ – penalty, Cosmin Sîrbu 89′ – penalty

Pandurii: Aldescu – Nic. Cotolan, Moisie, Erhard (Buaben 67′), Bunga (C-tin. Grecu 52′) – Jaiteh – Filipe Acosta, Remacle – Peia (Luzemo 52′), Velcotă (cpt.)(Ct. Vaida 84′), Dodoi
Rezerve neutilizate: Iovicin – Cuțitoiu, Zaborowsky, R. Cojocaru, Goma
Antrenor: Călin Cojocaru

Ripensia: Șt. Dobre – Burdeț (Gladun 78′), Țieranu, Lalic, Andr. Macrițchii – Coulibaly, T. Călin (cpt.) – Vasluian (Stoi 78′), Vl. Tudorache (C. Sîrbu 46′), Mih. Ene (Urvanțev 90+1′) – Golda (Sokovic 46′)
Rezerve neutilizate: Mociu, Păduraru – Val. Macrițchii, Maric
Antrenor: Cosmin Petruescu

Stadion: Municipal (Târgu Jiu – Gorj); Fără spectatori; Arbitru: Cristian Georgescu (Bucureşti); Asistenți: Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea) și Răzvan Constantin Nistoran (Reşiţa); Rezervă: Cristian Vieru (Cisnădie); Observatori: Teodora Albon (Cluj-Napoca) și Viorel Lolea (Reşiţa).

Foto: Bogdan Craioveanu (Accent TV)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-9-sase-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-metaloglobus-poate-urca-pe-locul-1-cu-o-victorie-obtinuta-cu-ciucul-partida-de-la-buzau-a-picat-rapid-sta-19153909

Mircea OGLINDOIU 24 Oct. 2020, 22:34 Liga 2
Pe aceeași temă