Spectacol la Târgu Jiu, între Pandurii și ”FC U” Craiova! S-au marcat cinci goluri, iar cel al victoriei a fost pe final. Au mai fost patru lovituri în bară și două goluri anulate

Mircea OGLINDOIU 05 Dec. 2020, 21:23 Liga 2

Etapa a 15-a a Ligii 2, ultima programată să se dispute în acest an, a opus, la Târgu Jiu, ultima și prima clasată, Pandurii, respectiv U Craiova 1948 SA. Deși diferența de puncte dintre cele două combatante era de 20 puncte, pe teren situația n-a fost conformă cu statistica, cel puțin în repriza secundă. A contat poate și faptul că niciuna dintre echipe n-a avut pe bancă antrenorul principal.

Ambele echipe, fără antrenori principali și cu absențe din cauza infectărilor cu COVID-19

În timp ce, la Pandurii, Călin Cojocaru era suspendat, după ce a fost trimis în tribună la meciul din urmă cu două etape, cu Viitorul Pandurii (scor 3-4), Dan Vasilică a fost depistat pozitiv la testul COVID-19 efectuat săptămâna trecută. Secunzii Cristian Popescu, respectiv Valentin David au dat indicații de la marginea terenului.

La nivelul lotului, ambele s-au confruntat cu cazuri de COVID-19. Dacă la echipa gorjeană au fost depistați pozitiv, la testele efectuate miercuri și joi, Cătălin Vaida, Sebastian Velcotă, Andrei Gal, Ludovic Erhard și Marian Habet, oaspeții i-au avut, în continuare, în izolare pe Bradley Diallo şi Jeremy Huyghebaert. De la echipa doljeană au mai lipsit Diakite și Baeten, eliminați sâmbăta trecută, în meciul cu ASU Politehnica Timișoara, pierdut cu 3-1 în 16-imile Cupei României, în timp ce Negru a fost suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

Stoenac a trimis în bară, Marius Avram a înscris, reușita lui Compagno a fost anulată

Chiar și în aceste condiții, liderul din Liga 2 a dominat prima repriză, pe parcursul căreia a reușit să trimită o dată balonul în bară, să marcheze un gol și să mai aibă o reușită anulată, pe motiv de ofsaid.

Sarabanda ratărilor a fost deschisă de Compagno, în minutul 9, cu o lovitură de cap, din 10 metri, care n-a nimerit de puțin cadrul porții. Peste alte două minute, balonul trimis, din lovitură liberă, de la 18 metri, de Stoenac, a fost respins în corner de Aldescu, iar la faza următoare același mijlocaș al Craiovei a nimerit bara laterală, cu un șut puternic, în diagonală, de la peste 25 de metri.

Oaspeții n-au mai ratat ținta și în minutul 19, când Marius Avram a reluat, cu capul, din 6 metri și ușor din unghi, balonul centrat, din lovitură liberă de pe partea dreaptă de atac, de Dragoș Albu. Răducanu (24), cu capul, și Bălan (39), cu un șut de la 18 metri, au fost la câțiva centimetri de gol. În plasă a reușit să trimită în schimb balonul italianul Andrea Compagno, însă arbitrul-asistent Lar a semnalizat ofsaid.

”FC U” Craiova a intrat la pauză cu avantaj minim și n-ar fi anticipat replica gazdelor, din partea secundă.

4 goluri și 3 bare în partea secundă

De altfel, gorjenii au egalat după doar 35 de secunde de la reluarea jocului, prin francezul Steven Goma (46). Titularizat în premieră, atacantul de 19 ani a reluat, cu capul, din cădere, balonul aruncat în careu de Constantin Grecu. Peste două minute, ”FC U” putea reveni în avantaj, dar balonul trimis, cu efect, de Criștiu, de la 15 metri, a lovit bara laterală.

Replica a venit de la același Goma, care a reluat și el, cu latul, balonul în bară, din 8 metri. În minutul 58, nou-intratul Raicea a reușit și el să trimită balonul în plasă, dar de data aceasta arbitrul-asistent Iftode a fost cel care a ridicat fanionul, pentru ofsaid.

”FC U” Craiova a reușit să schimbe din nou tabela în minutul 60, prin Dragoș Albu, a cărui lovitură liberă, de la 22 de metri, l-a învins pe Aldescu. Pandurii n-a dezarmat și Gabriel Dodoi a egalat în minutul 78, cu un șut din 10 metri, din pasa lui Kemus Bunga.

Ciolacu a nimerit și el bara, cea transversală, cu un voleu din 9 metri, dar soarta partidei s-a scris în minutul 86: Dodoi, angajat în careu de Goma, a trimis, din 8 metri, balonul direct în picioarele portarului Popa, iar, pe contraatac, ”FC U” Craiova a înscris prin Andrei Ciolacu, care, din 6 metri, a pus latul la centrarea nou-intratului Munteanu, după ce balonul l-a depășit pe Aldescu.

S-a terminat 3-2, succes prin care ”FC U” Craiova și-a asigurat prima poziție a clasamentului, pe care o va ocupa pe toată durata pauzei de iarnă. De partea cealaltă, Pandurii a rămas cu 7 puncte și va îngheța pe ultimul loc al clasamentului, loc în care a stat în 14 dintre cele 15 etape de până acum. Craiova a acumulat, în schimb, 30 de puncte, fiind singura echipă neînvinsă din Liga 2.

PANDURII TÂRGU JIU – U CRAIOVA 1948 SA 2-3

Steven Goma 46′, Gabriel Dodoi 78′ / Marius Avram 19′, Dragoș Albu 60′, Andrei Ciolacu 85′

Pandurii: Aldescu – C-tin. Grecu (cpt.), Diau, Moisie, Al. Vasilescu (Andr. Pleșa 46′) – Jaiteh – Dodoi, Remacle, Bauben (Andr. Dobre 64′), Bunga – Goma
Rezerve neutilizate: Iovicin, Al. Oprița – Simionescu, Leo. Gheorghe, R. Cojocaru, Zaborowski, Peia
Antrenor secund: Cristian Popescu

U Craiova 1948 SA: Rob. Popa – Paramatti, Gugu (cpt.), M. Avram, Criștiu – Dr. Albu, Stoenac (Anghelina 89′) – Cacheiro (Val. Munteanu 82′), Rob. Răducanu (Raicea 54′), Cl. Bălan – Compagno (Andr. Ciolacu 54′)
Rezerve neutilizate: Mogoșanu – I. Zanfir, Vl. Pop, Blidar, Zimța
Antrenor portari: Valentin David

Stadion: Municipal (Târgu Jiu – Gorj); Fără spectatori; Arbitru: Sergiu Anton (Bucureşti); Asistenți: Daniel Ștefan Lar (Baia Mare) și Florin Iftode (Târgu Bujor – Galaţi); Rezervă: Alexandru Nicolae Suvar (Sibiu); Observatori: Augustus Constantin (Râmnicu Vâlcea) și Viorel Lolea (Reşiţa).

Campionatul se va relua în jurul datei de 20 februarie 2021, dată la care Pandurii va sta, în timp ce craiovenii vor întâlni pe teren propriu Turris Oltul Turnu Măgurele.

Foto: Justinel Stavaru (Mediafax Foto) și Cătălin Ciupureanu (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-ultima-programata-in-2020-liderul-fc-u-craiova-joaca-pe-terenul-lanternei-rosii-pandurii-alte-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-19161189

Mircea OGLINDOIU 05 Dec. 2020, 21:23 Liga 2
Pe aceeași temă