Eșec la ultimul joc de pe teren propriu pentru Viitorul Pandurii. Călin Cojocaru: ”S-a instalat o stare de apatie.” Antrenorul, despre situația sa contractuală

Mircea OGLINDOIU 29 Apr. 2024, 09:45 Liga 2
Eșec la ultimul joc de pe teren propriu pentru Viitorul Pandurii. Călin Cojocaru: ”S-a instalat o stare de apatie.” Antrenorul, despre situația sa contractuală

Viitorul Pandurii Târgu Jiu a încheiat meciurile de pe teren propriu din acest sezon cu o înfrângere, scor 1-2 cu retrogradata CS Tunari, în etapa a 5-a din play-out-ul Ligii 2, Grupa B.

Antrenorul Călin Cojocaru a pus evoluția sub așteptări din acest an pe seama câtorva accidentări, dar și a campaniei de achiziții din iarnă.

Totodată, ”principalul” a spus că nu mai are contract cu clubul după finalul sezonului și că doar a avut niște ”tatonări” cu conducerea pe această temă.

Viitorul Pandurii a pierdut la ultima prezență acasă în acest sezon de Liga 2

Cu gândul deja la vacanță, după s-au salvat matematic de la retrogradare în urmă cu două runde, când au învins Chindia pe teren propriu, scor 1-0, gorjenii s-au văzut conduși de CS Tunari încă din minutul 21, când șutul lui Dragoș Gheorghe, de la 12 metri, nu i-a dat nicio șansă portarului Krupenschi. Oaspeții puteau face 2-0 în minutul 28, dar Ivanovski a lovit transversala, din doar 6 metri.

Viitorul Pandurii a egalat în minutul 36, când cornerul executat de Gîrbiță a fost reluat cu capul de Bîrzu, portarul Mărgarit a respins balonul în față, iar căpitanul Denis Brînzan, pe fază, a înscris din careul mic.

În minutul 58, Valentin Borcea a readus CS Tunari în avantaj, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, care l-a lăsat fără reacției pe portarul Krupenschi.

Viitorul Pandurii s-a trezit din apatie abia în prelungirile meciului și a avut două bune oportunități de egalare, la șutul lui Andreaș și la lovitura de cap a lui Moisie, ambele reținute de portar.

Doar 6 puncte au strâns gorjenii în acest an

Jocul gorjenilor din ultimul meci de pe teren propriu a reflectat perfect evoluția din 2024. Elevii lui Călin Cojocaru nu se pot lăuda în acest an decât cu două victorii, dintre care una singură la Târgu Jiu, iar una pe terenul modestiei Progresul Spartac. În schimb, au bifat șapte înfrângeri, în contextul în care intraseră în pauza de iarnă de pe locul al 6-lea, cu doar două eșecuri în primele 15 etape.

Parcursul l-a dezamăgit pe antrenorul Călin Cojocaru, care a pus evoluția sub așteptări pe seama câtorva accidentări, dar și a campaniei de achiziții din iarnă, una blocată în mare parte de o interdicție primită din partea FIFA.

”Am avut ghinionul ca Savu și Acolaste să se accidenteze chiar înaintea jocului cu Șelimbăr (n.r – scor 0-3, pe teren propriu, în etapa a 16-a, prima din 2024), iar Aziz nu a mai revenit la echipă. Mai ales la lotul nostru, e greu fără trei jucători titulari. Am vrut să aducem în iarnă un atacant, un număr 10 și un fundaș central, dar nu s-a putut. Am avut și acea interdicție la transferuri”, a explicat Călin Cojocaru.

Cojocaru încă nu și-a prelungit contractul scadent la finele sezonului

Antrenorul Cojocaru și-a taxat elevii pentru prestația din meciul cu Tunari, unul fără miză pentru niciuna dintre combatante. Totodată, Cojocaru nu știe dacă va mai continua la Viitorul Pandurii din sezonul următor.

”Chiar dacă meciul nu are miză, trebuie să ai dorința să lupți, să câștigi, fiindcă așa e normal la fotbal. Mai ales noi, care avem o echipă tânără. Trebuie să progresezi, fiindcă așa e normal în viață. Diferența s-a făcut la lovitura aia liberă, unde noi am spart zidul. Am luat un gol foarte ușor, în rest, nu știu dacă ei au mai avut vreo ocazie după lovitura liberă. Noi am pus presiune, dar fără să ne creăm ocazii. Am dus foarte greu mingea sus. Am fost lenți, greoi. Jucătorii trebuie să vrea altceva de la ei, indiferent că nu mai este nicio miză și e așa o stare de apatie. Tu, ca jucător, trebuie să îți dorești altceva. Nu pot să zic că jucătorii nu și-au dorit să câștige. Exclud acest lucru, dar ne trebuia altă vigoare. Probabil pentru că ne-am îndeplinit obiectivul și ne-am salvat de la retrogradare, s-a instalat așa o stare de apatie. Mai avem un meci la Chiajna și după aceea vom vedea ce se întâmplă.

Am avut ceva tatonări cu conducerea clubului, dar nimic concret. Nu vreau să vorbesc despre sezonul viitor”, a precizat Cojocaru.

Viitorul Pandurii, în eșecul cu CS Tunari: Krupenschi – Ed. Croitoru, Bîrzu, Dav. Savu, Godja – Brînzan (cpt.) – Dr. Popa (Andreaș 74′), Tiihonen, Acolatse (Moisie 63′), Gîrbiță (Lupulescu 82′) – Nikpalj. Rezerve neutilizate: Rob. Geantă – Lupescu, R. Cojocaru, Nic. Geană, Alb. Voinea, Toure.

Ultimul meci pentru Viitorul Pandurii, la Chiajna

Viitorul Pandurii e pe locul 5 din 7 în Grupa B din play-out-ul Ligii 2, cu 29 de puncte, la fel ca CSM Slatina, care are un golaveraj mai bun, dar și un meci mai puțin disputat.

Echipa din Târgu Jiu mai are de jucat în acest sezon un singur meci. Va întâlni etapa viitoare, a 6-a, în deplasare, Concordia Chiajna (locul 2, 37 puncte), în data de 3 mai, de la ora 11:00, iar în ultima rundă va sta.

Foto: Andrei Pițigoi (Sport Pictures) și Accent în Gorj

Mircea OGLINDOIU 29 Apr. 2024, 09:45 Liga 2
Pe aceeași temă