”Călăreții roșii”-s fruncea! CS Comunal Șelimbăr a făcut scor cu Poli Timișoara și e lider în Liga 2

Ovidiu BOICA 13 Aug. 2022, 18:35 Liga 2
”Călăreții roșii”-s fruncea! CS Comunal Șelimbăr a făcut scor cu Poli Timișoara și e lider în Liga 2

Succesul la limită cu FC Brașov (1-0) a fost urmat, sâmbătă, de cel cu Poli Timișoara, mult mai convingător (4-0), rezultat în urma căruia CS Comunal Șelimbăr urcă pe primul loc în clasamentul Ligii 2, poziție de pe care echipa sibiană va începe săptămâna viitoare. CSM Slatina și Dinamo ar putea amenința locul pe care sunt acum jucătorii lui Eugen Beza.

Echipa din Șelimbăr a urcat în fotoliul de lider al Ligii 2 după succesul de astăzi, cu Poli Timișoara, din etapa a 2-a. La o săptămână după victoria cu FC Brașov (1-0), ”călăreții roșii” s-au reîntors la Râmnicu Vâlcea, executându-i pe bănățenii lui Bogdan Andone. În cele 90 de minute, jucătorii lui Eugen Beza au marcat de patru ori, Ciocâlteu reușind o ”dublă”, iar Natea și Luca fiind la primele lor goluri în Liga 2.

Avantaj minim pentru șelimbăreni după prima repriză cu Poli Timișoara

Sibienii au sărit peste minutele de tatonare și Gele l-a găsit în marginea careului mic pe Ciocâlteu, care a jonglat cu mingea peste un adversar, dar reluarea a fost slabă și Morariu s-a culcat pe minge (3).

În replică, Zaluschi a trimis peste transersală, de pe la 10 metri, lateral dreapta (5), iar căpitanul Bîrnoi a șutat moale, fără probleme pentru Mitrovic, tânărul portar al Șelimbărului, fiul fostului atacant al Naționalului (10).

Primul corner al ”călăreților roșii” a dus la deschiderea scorului, Ciprian Natea apărând surprinzător la bara a doua și reluând sub transversală, cu dreptul (13).

Ciocâlteu i-a întors serviciul lui Gele, cu 5 minute înainte de pauză, dar atacantul francez a trimis alături, cu capul, astfel că, la jumătatea întâlnirii, sibienii aveau avantaj minim pe tabelă.

Scorul a luat proporții în partea secundă a întâlnirii de la Vâlcea

Același Ciocâlteu și-a încercat șutul de la distanță, dar mingea s-a scurs pe lângă bara din stânga a porții lui Morariu, la 3 minute de la reluare. Goalkeeperul și-a salvat încă o dată echipa la reluarea lui Buzan, de pe la 20 de metri, respingând în corner (54).

Oaspeții au ieșit la rampă la un sfert de oră de la debutul reprizei secunde, dar șutul lui Milea a fost deviat și s-au ales doar cu un nou corner (60).

Golul a picat, în cele din urmă, tot în poarta lui Poli. Gele i-a pus mingea pe frunte lui Ciocâlteu, care n-a mai ratat (61).

Timișorenii au fost cât pe ce să relanseze jocul, Mitrovic respingând mingea șutată de Bîrnoi, apoi scăpând-o din brațe la reluarea lui Bătănași, însă portarul a revenit și a reținut-o în cele din urmă (64).

Ciocâlteu a făcut ”dubla” un minut mai târziu. Atacantul Șelimbărului a fost mai hotărât în duelul cu Germinio, la o lansare în adâncime, și a trimis în plasă pe lângă Murariu (65).

Mai mult, Ciocâlteu a fost aproape de prima triplă a sezonului, la centrarea aceluiași Gele, însă Tsvetkov a reușit să respingă în corner de lângă jucătorul lui Beza (75).

Mitrovic a păstrat cifra zero în dreptul Șelimbărului, parând șutul lui Bryneus (84).

Rezultatul final l-a stabilit juniorul Alexandru Luca, de la punctul cu var. Pe contraatac, Octavian Ursu l-a lansat pe Denis Ursu, care a fost faultat în marginea careului de 16 metri de Oanea.

”Centralul” Amorăriței n-a stat deloc pe gânduri, dictând penalty și eliminare, iar Luca a transformat lovitura de la 11 metri cu fentă (90).

CS COMUNAL ŞELIMBĂR – POLITEHNICA TIMIȘOARA 4-0

Ciprian Natea 13′, Alexandru Ciocâlteu 61′, 66′, Alexandru Luca 90′ – penalty

CS Comunal Șelimbăr: Mitrovic – Arhirii, Natea (Vișa 85′), Dandea (cpt.), Monea, Rob. Boboc (Curtean 60′), Al. Luca, Oct. Ursu, Buzan (Riza 75′), Ciocâlteu (D. Ursu 85′), Gele (Cîrstean 85′)
Rezerve neutilizate: Silveanu – R. Crișan, Tud. Man
Antrenor: Eugen Beza

Poli Timișoara: Murariu – Oanea, Tsvetkov, Germinio (Bryneus 69′), Taub (Ignea 69′), Bîrnoi (cpt.), Plantak (Sil. Pană 46′), Bătănași (M. Andone 79′), Zaluschi (Rz. Milea 46′), Mudrazija, Pureca
Rezerve neutilizate: Isvoranu – D. Olariu, Mada, Bakoș
Antrenor: Bogdan Andone
Eliminat: Cătălin Oanea 88′ (roșu direct)

Stadion: 1 Mai (Municipal) (Râmnicu Vâlcea – Vâlcea). Arbitru: Mihai Amorăriței (Câmpina). Asistenți: Cosmin Vatamanu și Mihăiță Necula (ambii din Bucureşti). Rezervă: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca). Observator arbitri: Fevronia Ion (Craiova). Delegat joc: Mihai Prunariu (Târgu Jiu).

CS Comunal Șelimbăr e noul lider al Ligii 2, Poli Timișoara e la mijlocul clasamentului

CS Comunal Șelimbăr are punctaj maxim după primele două etape, 6 puncte, și un golaveraj curat, 5-0, fără gol primit, instalându-se cel puțin până luni seara în fruntea clasamentului Ligii 2.

La începutul săptămânii, CSM Slatina are însă un meci dificil, pe teren propriu, cu Steaua, iar Dinamo, cealaltă echipă care i-ar putea detrona pe sibieni, joacă o zi mai târziu, tot acasă, cu gălățenii lui Dorinel Munteanu.

Etapa viitoare, trupa lui Eugen Beza joacă în deplasare la Progresul Spartac, la Buftea.

Poli Timișoara, cu 3 puncte și 1-4 golaveraj, ocupă locul 11. Etapa viitoare va juca pe teren propriu cu FC Brașov, care încă nu a evoluat în această rundă, urmând să joace duminică, pe Tineretului, cu Minaur Baia Mare.

 

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-la-iasi-timisoara-ramnicu-valcea-dumbravita-si-clinceni-19240519

 

Ovidiu BOICA 13 Aug. 2022, 18:35 Liga 2
Pe aceeași temă