”Călăreții roșii”, puși pe fugă de ”câini” la primul meci susținut acasă la Sibiu! Arbitraj dezastuos al ecusonului FIFA Barbu! Dinamoviștii, ca acasă pe ”Municipal”

Ovidiu BOICA 04 Mar. 2023, 18:34 Liga 2

Echipa lui Claudiu Niculescu, CS Comunal Șelimbăr, a pierdut și cu Dinamo, scor 1-2, la primul meci oficial disputat acasă pe ”Municipalul” din Sibiu. ”Călăreții roșii” sunt la al treilea eșec consecutiv în campionat și rămân pe locul 14, cu 21 de puncte.

Arbitrul Marian Barbu le-a refuzat șelimbărenilor două lovituri de la 11 metri în repriza secundă.

”Câinii” au fost încurajați din tribune de aproximativ 5.000 de suporteri care au creat o atmosferă demnă de echipele de tradiție.

Dinamo, ca acasă pe noul stadion din Sibiu

Nici pe ”Arcul de Triumf” nu s-au simțit ca acasă dinamoviștii, cum s-au simțit sâmbătă, pe ”Municipalul” sibian! ”Câinii” au fost încurajați din tribunele arenei din Parcul Sub Arini de aproximativ 5.000 de fani care au cântat încontinuu, creând o atmosferă demnă de marile stadioane și de marile echipe.

Fondul sonor asigurat de bucureșteni i-a făcut pe jucătorii lui Claudiu Niculescu să nu prea simtă că au revenit atât de aproape de casă, după periplurile pe la Avrig, Mediaș și Râmnicu Vâlcea.

Călăreții roșii” au avut parte de prea puțină susținere din tribune și nu au simțit deloc acel plus pe care ar trebui să și-l dea fanii când joci acasă.

Poate și de aceea, dinamoviștii au fost mai prezenți în jumătatea de teren adversă, în debutul întâlnirii, însă în primul sfert de oră show-ul nu a fost pe dreptunghiul verde, ci în peluza din spatele porții lui Oncescu.

Lamine Ghezali a deblocat tabela pentru Dinamo în meciul cu Șelimbăr

Primele emoții au apărut de-abia în minutul 14, când dinamoviștii au avut o incursiune pe dreapta, mingea a trecut pe la Ghezali, apoi pe la Bani și Vali Borcea, iar Neluț Roșu a șutat din marginea careului mare, Mitrovic respingând de sub transversală, apoi Patriche a trimis alături, cu capul, de la prima bară, în urma loviturii de la colțul terenului rezultată.

În replică, mingea șutată de Cărăruș de la 20 de metri, ușor deviată de un adversar, a fost pe direcția lui Oncescu (15), iar Ionuț Năstăsie a ratat ținta, de la distanță (21).

Francezul Gele și-a asigurat prim-planul după ce l-a păcălit pe Patriche, dar și-a făcut mingea prea lung și a intervenit Oncescu (29).

Tabela a fost deblocată fix după o jumătate de oră de la primul fluier al ”centralului” Barbu. Bani i-a pus mingea pe cap lui Ghezali cu o centrare din flancul stâng și francezul a făcut inutil plonjonul lui Mitrovic.

Alte două intenții ofensive ale Șelimbărului l-au avut în prim-plan pe același Gele, care mai întâi a trimis în brațele lui Oncescu (35), apoi a reluat dezamăgitor, cu capul, stricând de-a dreptul centrarea lui Mitrea (38). Nici Palmeș n-a fost mai precis, mingea șutată de sibian trecând alături, la colțul lung (40), astfel că, la pauză, ”câinii” intrau în avantaj la vestiare.

Eroare după eroare pentru arbitrul Barbu 

Pentru repriza secundă, Claudiu Niculescu a schimbat sistemul, renunțând la jocul cu trei fundași centrali, apelând la Voicu, în locul lui Lumbu. Nou-intratul și-a calibrat șutul, la 10 minute de la reluare, dar a trimis exact pe direcția lui Oncescu.

Sibienii au cerut lovitură de la 11 metri la un duel aerian în care Oncescu a confundat capul lui Voicu cu mingea, însă ”centralul” Barbu nu a dat-o. Ba, mai mult, i-a dat ”galben” lui Năstăsie, pentru proteste (61). Cartonașul i-a jucat feste însă arbitrului din Făgăraș, care era cât pe ce să-l scape pe jos.

Ahmed Bani ar fi vrut să-l păcălească pe Mitrovic cu o centrare din alergare, din marginea terenului, dar mingea a căzut pe plasă (66).

O nouă centrare, tot din flancul stâng, a lui Amzăr, a fost mult mai utilă, Iulian Roșu dublând avantajul lui Dinamo, tot cu o lovitură de cap, profitând de apărarea visătoare a Șelimbărului (68).

Dacă ar fi fost VAR, reușita n-ar fi trebuit să se pună deoarece contraatacul ”câinilor” a fost declanșat după ce Iglesias îl faultase pe Năstăsie…

Arbitrul Barbu a închis ochii încă o dată lao fază în care tânărul portar de doar 18 ani al lui Dinamo l-a lovit în șold pe Radu Crișan, în săritură, la o fază fixă (71).

Dinamoviștii, la un pas de 3-0

Raul Palmeș i-a făcut ”cadou” o minge lui Țîră, cu un sfert de oră înainte de final, dar atacatul lui Dinamo a fost previzibil și Mitrovic a respins în corner de la colțul lung (76).

Jocul s-a mutat repede la celelalte buturi, șelimbărenii fiind tot mai presați, în speranța obținerii măcar a unui egal, adică a primului punct din acest an, iar Adrian Voicu a trimis din voleu la colțul scurt, din centrarea lui Monea, însă Oncescu a menținut ”zero”-ul în dreptul lui Dinamo, pe tabelă (78).

Peste încă un minut, Radu Crișan n-a reușit să lovească din plin, cu fruntea, balonul centrat de Florinel Mitrea, iar Cărăruș a trimis exact în brațele lui Oncescu, tot în urma unei centrări, de data asta de pe dreapta, venită din piciorul lui Monea (81).

Presiunea la poarta lui Dinamo a început să crească și goal-keeper-ul a scăpat din brațe mingea reluată cu bultă de Adi Voicu, cu capul, însă a revenit și s-a culcat pe ea, în marginea careului mic (87).

Golul lui Gele, de doi bani speranțe pentru Șelimbăr…

”Câinii” și-ar fi putut face liniștit finalul de meci (pentru că, vorba aia, 2-0 e cel mai periculos scor, nu?) pe un contraatac patru la patru, însă Crișan i-a pus capăt cu prețul unui ”galben” (88).

Mingea șutată de Bani, din lovitură liberă, a fost deviată în corner de zid (89), iar în urma loviturii de la colțul terenului, Țîră l-a remarcat pe Mitrovic (90).

În primul din cele 4 minute de prelugire arătate de la margine, Jordan Gele a insistat în careul advers și, profitând de inexactitățile lui Bena și Giafer, a redus din diferență, aruncând în aer finalul jocului.

Timpul rămas a fost însă prea scurt pentru ”călăreții roșii” ca aceștia să obțină punctul sperat. Criza continuă la Șelimbăr, echipă care n-a mai câștigat acasă de opt meciuri (!!!), iar în ultimele trei jocuri de campionat a înregistrat tot atâtea eșecuri, primind 9 goluri și marcând doar două. Poate în ultima etapă din sezonul regular, pe terenul ”lanternei”, să reușească mai mult ”călăreții roșii”…

CS COMUNAL ŞELIMBĂR – DINAMO 1-2

Jordan Gele 90+1′ / Lamine Ghezali 30′, Iulian Roșu 68′

CS Comunal Șelimbăr: Mitrov – Monea, Palmeș, R. Crișan (cpt.), Lumbu (Ad. Voicu 46′), Mitrea – N. Popescu (D. Ursu 79′), Al. Luca, Cărăruș – I. Năstăsie, Gele
Rezerve neutilizate: Roșca – Vișa, Natea, Soare, Arhirii, Buzan, Răducioiu
Antrenor: Claudiu Niculescu

Dinamo: Oncescu – Moura, Giafer, Patriche (cpt.), Amzăr – Gorka Larrucea (Bena 51′), N. Roșu, Iul. Roșu (Andr. Florescu 83′), Bani – Borcea (Daniel Iglesias 51′), Ghezali (Țîră 58′)
Rezerve neutilizate: Dujmovic – Demici, A. Șerban, Al. D. Pop, Delciu
Antrenor: Ovidiu Burcă

Stadion: Municipal (Sibiu). Arbitru central: Marian Barbu (Făgăraş). Arbitri asistenți: Claudiu Şchiopeţ (Braşov) și Ioan Alexandru Corb (Satu Mare). Arbitru de rezervă: Ionela Alina Peşu (Craiova). Observator de arbitri: Bogdan Zanfirescu (Botoşani). Delegat de joc: Cristian Petrean (Hunedoara).

CS Comunal Șelimbăr, cu 21 de puncte, se află pe locul 14, iar în ultima etapă a sezonului regular joacă în deplasare la ultima clasată Unirea Constanța.

Cu 30 de puncte, Dinamo se menține pe locul 6, iar în ultima rundă primește vizita penultimei clasate Poli Timișoara.

Foto: Valentin Macrea / Tribuna și Sport Pictures

Ovidiu BOICA 04 Mar. 2023, 18:34 Liga 2
Pe aceeași temă